Vestjylland

250 meter høj vindmøller i horisonten: Sådan kan vestkysten komme til at se ud

- Vi har stærke betænkeligheder vedrørende opstillingsmønstret af møllerne. Den foreløbige model er bestemt ikke optimal, siger Venstres gruppeformand Jens Kristian Hedegaard. Visualisering: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Staten vil opstille 250 meter høje vindmøller 20 kilometer fra kysten. Byrådet er positive - men vil have ændret opstillingsmønstret. Langs kysten er bekymringen dog stor.

Vestjylland: Økonomiudvalget i Holstebro Kommune ser generelt positivt på, at staten ønsker at etablere en havvindmøllepark med 250 meter høje vindmøller langs vestkysten både nord og syd for Thorminde.

- Vi har stærke betænkeligheder vedrørende opstillingsmønstret af møllerne. Den foreløbige model er bestemt ikke optimal, siger Venstres gruppeformand Jens Kristian Hedegaard.

For selv om møllerne bliver placeret 20 kilometer ude i havet, vil møllerne stå på lange rækker og være synlige fra kysten, viser Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets visualisering.

- Vi ønsker en model, hvor man trods alt kan nyde og tage et billede af solnedgangen, uden at man bliver forstyrret af en vindmølle, siger Dansk Folkepartis Søren Olesen, der også er formand for kommunens Erhvervs- og Turismeudvalg.

- Men det er i sidste ende staten, som bestemmer, så vi har valgt en positiv indgang i håb om, at vi så kan være med til at påvirke blandt andet opstillingen.

I sin tilkendegivelse til Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet skriver kommunen samtidig, at den har en forventning om at få del i de arbejdspladser, som en vindmøllepark vil give: "i et omfang, der matcher kystkommunens væsentlige bidrag til den nationale grønne omstilling," hedder det i svaret til ministeren.

Langs kysten er begejstringen for udsigten til en vindmøllepark i horisonten dog begrænset:

- Vi har behov for vindmøller, men de bør placeres et sted, hvor de ikke generer nogen, siger Bjarne Sørensen, der er formand for Vedersø Klit Grundejerforening.

0/0
Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Vestjylland

Opgiver sin selvstændighed: Jyden Bur solgt

Vestjylland

Politiker: Vi skal ikke sælge ud af vores guld

Vestjylland

Grundejerformand: Vi er i dialog med kommunen, men det er en noget ulige snak

112

Tagrender smeltede og vinduer sprang: Tre sommerhuse reddet i sidste sekund

Vestjylland

Udstilling: Fjand Gårdbutik viser malerier fra Grønland og Andalusien

Vestjylland

Lystbækgaard gør klar til påskemarked

Ringkøbing-Skjern

Færre vestjyder dyrker idræt i foreninger - men esport hitter stort