Annonce
Hvide Sande

25.000 kroner på højkant: Karl Kristian i spil til musikpris

Sanger og sangskriver Karl Kristian Thuesen spiller stort set dagligt på sin dybtrøde Gibson Memphis ES-345, som han i sommeren 2016 købte for 22.000 kroner. Arkivfoto: Axel Schütt
Sanger og sangskriver Karl Kristian Thuesen, der er født og opvokset i Hvide Sande, er udtaget til konkurrencen Fatter Eskil Prisen 2020.

Hvide Sande: 25.000 kroner, der er øremærket til studieindspilninger, og en optræden på Smukfest i Skanderborg i starten af august.

Det er, hvad der er på spil, når Karl Kristian Thuesen og hans band onsdag 18. marts rykker inden for på det ikoniske spillested Fatter Eskil i centrum af Aarhus, hvor den tredje af fire indledende runder i konkurrencen Fatter Eskil Prisen 2020 bliver afviklet den aften.

- Vi håber på lidt lokal opbakning, da vi jo kan risikere at gå videre, siger den 24-årige sanger og sangskriver, der er født og opvokset i Hvide Sande.

Fatter Eskil-konkurrencen er målrettet navne, der er på vej frem, og som har eget materiale at byde på. I august sidste år udsendte Karl Kristian Thuesen sit debutalbum, 'Før jeg sover ind,' der rummer i alt 12 sange.

18. marts er vestjyden og hans band i direkte dyst mod det elektroniske poporkester She, sangerinden Emma Hørlyck og bandet Meltway, der gør sig i genren indie-rock.

Annonce

Små åbenbaringer

Forud for konkurrencen får Karl Kristian Thuesen blandt andre disse ord med på vejen fra arrangørerne:

- Karl Kristian spejler sin musik og tekster i det jordnære. Med inspiration fra egnsfæller og ikoner som Johnny Madsen og Allan Olsen skriver Karl Kristian sig direkte ind i en folkekær tradition af troubadourer, som formår at formidle små åbenbaringer gennem dagligdagens trummerum.

Det er ottende gang, at Fatter Eskil Prisen er på højkant, og i år afvikles der semifinaler 29. april og 6. maj, mens finalen er programsat til lørdag 13. juni. Her vil en jury bestående af kompetente og etablerede medlemmer af den danske musikbranche udpege den endelige vinder af den prestigefulde pris.

Det navn, der løber med hæderen og de 25.000 kroner til studieindspilninger, kan altså også se frem til en koncert i Skanderborg, hvor der traditionen tro bliver varmet op med en såkaldt LiveCamp, inden der bliver taget hul på det officielle Smukfest-program.

Vinderen af LiveCamp 2020-koncerterne får lov til at være første navn på festivalens legendariske Bøgescene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce