Annonce
Hvide Sande

25-årig tager gerne turen fra Varde: Sigurd er med til at holde vandsportsfestival på ret kurs

- Forholdene på Ringkøbing Fjord kan være forholdsvis barske i september og oktober, og jeg vil mene, at jeg har hjulpet min andel af trætte surfere i sikkerhed gennem årene, siger 25-årige Sigurd Klemmensen (forrest), der er én af mange frivillige i forbindelse med afviklingen af Waterz-festivalen i Hvide Sande. Foto: Jess Porse
25-årige Sigurd Klemmensen er en af omkring 120 frivillige, der gør det muligt at afholde Nordens største vandsportsfestival, Waterz, i Hvide Sande.
Annonce

Hvide Sande/Varde: Sigurd Klemmensen har absolut intet imod, at bølgerne ind i mellem går lidt højt, for han er én af de mange frivillige, der år efter år gør det muligt at afvikle Nordens største vandsportsfestival, Waterz, i Hvide Sande.

Han er også på vandet i september og oktober, når årets festival præsenteres som Waterz Days, der er spredt ud over flere dage på grund af corona-pandemien.

- Min far har været en meget aktiv windsurfer hele min barndom, så man kan vist roligt sige, at jeg har fået det ind med modermælken. Som familie har vi altid brugt næsten hele vores sommer ved vandet, siger Sigurd Klemmensen i en pressemeddelelse.


Windsurfing er bare sjovt. Jeg elsker farten, og hvordan man hele tiden kan perfektionere sig for at blive lidt hurtigere.

Sigurd Klemmensen


Han er 25 år, bosat i Varde og ved at færdiggøre sin uddannelse som civilingeniør med speciale i offshore-energisystemer.

Annonce

I eliten på mountainbike

Når der skal vind i kinderne, tager han gerne turen til Bork Havn eller Hvide Sande, hvor Sigurd Klemmensen dyrker sin passion for vandsport, der i hans tilfælde omfatter wakeboard, windsurfing og stand up paddling. Derudover er han mountainbiker på eliteniveau:

- Jeg elsker wakeboard, fordi det er en af de få ting, man kan lave på vand, hvor man ikke er super afhængig af vejret. Specielt med det renoverede anlæg i Kabelparken i Hvide Sande kan man starte bilen fra Varde og være sikker på at komme på vandet og få en god oplevelse, siger vestjyden og tilføjer:

- Windsurfing er bare sjovt. Jeg elsker farten, og hvordan man hele tiden kan perfektionere sig for at blive lidt hurtigere. Det er til gengæld mere afhængigt af vinden, og det er derfor altid rart også at have wakeboardet med i bilen.

Ifølge Sigurd Klemmensen har stand up paddling mange af de samme aspekter, som gør sig gældende på en mountainbike i form af hårdhed og udholdenhed:

- Det, synes jeg, er super sjovt, og man ser naturen fra en helt anden side - specielt, når man bevæger sig rundt på de danske åer.

Annonce

Fjorden kan være barsk

Katrine Kock Frandsen, der er projektleder på Waterz, er glad for, at en mand som Sigurd Klemmensen gang på gang melder sig klar til at give en hånd med at løfte det store arrangement i og omkring Hvide Sande:

- Vi har omkring 120 frivillige i gang til Waterz, og de laver alt fra at bemande dommerbåde, sørge for sikkerhed, lave mad, køre deltagere til og fra lufthavnene og tage sig af de sociale aktiviteter. Der er ikke den ting, de ikke er involveret i. Uden dem ingen Waterz, fastslår Katrine Kock Frandsen.

I sin barndom var Sigurd Klemmesen med som gast hos sin far i en af Waterz-bådene, men i dag er den 25-årige vestjyde ofte selv styrmand:

- Forholdene på Ringkøbing Fjord kan være forholdsvis barske i september og oktober, og jeg vil mene, at jeg har hjulpet min andel af trætte surfere i sikkerhed gennem årene.

Første runde med Waterz Days 2020 afvikles første weekend i september, hvor der blandt andet er DM i såvel stand up paddling som kitesurfing på programmet.

Første weekend i oktober samles landets bedste windsurfere til race på Ringkøbing Fjord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Luftfartsekspert har svært ved at se idéen bag nyt flyselskab: 'Der er masser af ledig kapacitet på markedet'

Ringkøbing-Skjern

Fredagens coronatal: Ringkøbing-Skjern runder 300 smittede - men der er også godt nyt

Ringkøbing-Skjern

Nu må nordjyske minkavlere med raskmeldte besætninger sælge skindene - vestjyske kolleger må stadig ikke

Annonce