Navne

25 år senere: 69-årige Ove Fredskilde er stadig på toppen

Ove Fredskilde på toppen af siloen på havnen i Ringkøbing. Siloen blev revet ned, da DLG Midtvest flyttede hovedkvarter til Spjald. Arkivfoto: Jørgen Kirk.

Det er 25 år siden, Ove Fredskilde blev chef for DLG Ringkøbing/Midtvest, der fik hovedkvarter i Superfos' tidligere lokaler på havnen i Ringkøbing. DLG har for længst forladt havnen, og Ove Fredskilde har haft mange chefkasketter siden den gang, men den 69-årige ringkøbingenser er stadig ansat i DLG. Senest med ansvar for salg og udleje af lukkede afdelinger.

Ringkøbing: 69-årige Ove Fredskilde har indtil videre arbejdet med grovvarer i 51 år, og langt de fleste år som chef, for han fik sin første chefkasket allerede som 24-årig.

- Jeg fik en læreplads hos Jens Trillingsgaard i Staby. Han havde købmand, trælast og grovvarehandel. Efter et halvt år begyndte jeg at arbejde med grovvarer, og det har jeg gjort siden. Jeg blev ansat i det, der i dag er DLG, i 1974. Året efter fik salgschefen nyt arbejde, så jeg søgte hans stilling og fik den, siger Ove Fredskilde.

I Superfos var Ove Fredskilde en del af ledelsen og havde stillinger som salgskonsulent, salgschef, indkøbschef, regionsdirektør, sektordirektør.

- Jeg har haft mange forskellige job og udfordringer i årene, der er gået, så jeg har ikke behøvet at skifte job for at få nye udfordringer, siger han.

I Ove Fredskildes tid som chef for Superfos Korn i Ringkøbing blev antallet af afdelinger øget fra 11 til cirka 25. Det var, da de mange små afdelinger blev købt op. Siden tog strukturændringerne i dansk landbrug fart. Det førte til masser af fusioner og afdelingsnedlæggelser. Og Ove Fredskilde har været med hele vejen.

En af de bedste og mest udfordrende tider var som chef i Superfos Korn i Ringkøbing og siden som sektorchef i Superfos med ansvar for 350 mand.

Den sværeste dag i karrieren var i forbindelse med fusionen med DLG, hvor Ove Fredskilde var med til at afskedige cirka 100 medarbejdere.

- Heldigvis har de svære dage været i klar mindretal, siger han.

Ove Fredskilde var afdelingsdirektør i DLG Ringkøbing/ Midtvest fra 1994 til 1998.

- Driftdirektørjobbet har også været rigtigt spændende. Jeg begyndte med Vestjylland i 1998, og fik Nordjylland med i 2005 og så noget af Østjylland i 2012. Da dækkede jeg ni forretninger fra Skagen til Esbjerg, med cirka 100 driftsmedarbejdere i 80 afdelinger, siger Ove Fredskilde.

Indtil juli 2015 var Ove Fredskilde driftsdirektør for Vestjylland og arbejdede en del på Axelborg, hvor han blandt andet forhandlede indkøbsaftaler for DLG på landsplan. Derefter blev han seniorrådgiver blandt andet med ansvar for landsdækkende indkøbsaftaler og salg af korn og råvarer til minkfodercentraler i DK.

- De opgaver stoppede her til årsskiftet, så nu er min primære opgave at sælge og udleje DLGs lukkede afdelinger i hele Danmark. For tiden har DLG cirka 150 afdelinger, og på grund af strukturudviklingen er der hele tiden 40-50 stykker til salg, så jeg har stadig nok at lave siger Ove Fredskilde med et smil, og tilføjer i samme sætning, at han nok har kørt 1,5 millioner kilometer siden 1990.

Da siloen på havnen i Ringkøbing blev jævnet med jorden, var det Ove Fredskilde, der havde bestilt sprængningen.

- Det var første gang for mig, og derfor naturligvis spændende, men siden har jeg nok været med til at rydde bygninger på ca. 50 destinationer. Jeg husker især, da vi ryddede fabrikken på Esbjerg Havn. Der var rigtig mange bygninger, siger Ove Fredskilde.

- Jeg har altid haft interessen for at arbejde med salg af bygninger, og har hjulpet til med salg, nybyggerier og nyinvesteringer i fire-fem år ved siden af mit andet arbejde i DLG. Og pludselig var det et helt job i sig selv. Det er perfekt. Hvis jeg ikke havde været grovvaremand, så havde jeg helt sikkert været ejendomsmægler, siger Ove Fredskilde.

Derfor har han heller ikke lagt sig fast på pensionsdatoen endnu.

- Jeg har et godt arbejde, så jeg tager et år ad gangen nu, siger han.

Når Ove Fredskilde ikke arbejder eller er sammen med familien, gerne i sommerhuset i Søndervig, står den på tennis, jagt eller flugtskydning.

Det er 25 år siden Ove Fredskilde blev chef for DLG Midtvest Ringkøbing. Den gang lå hovedkontoret på havnen i Ringkøbing. I dag har Vestas sat sig på næsten hele området. Foto: Jørgen Kirk
0/0
Navne

Nyuddannede murere fra Herningsholm

Navne

Museumsdirektør: Fisk og fritter ved havet - sammen med Ghita Nørby

Mindeord

Et engageret, ydmygt og meget venligt menneske er borte: Tak for sangen, mor!

Tophistorier

Navne

Erfaren kok bestyrer i museumscafé

Navne

Ny regionskonsulent i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland

Navne

Guldkonfirmation i Lønborg Kirke

Navne

Præst på hospice: Påskeugen kan noget særligt