Annonce
Hvide Sande

246.000 kroner indsamlet: Hvide Sande har - som altid - en sikker hånd på brysterne

Lyserød Lørdag blev også her i 2019 en god oplevelse i Hvide Sande, hvor det lykkedes at indsamle godt 246.000 kroner, hvilket er det næsthøjeste beløb i Danmark. Arkivfoto: Michael Svenningsen
En dugfrisk opgørelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at der ved årets udgave af Lyserød Lørdag i starten af oktober blev indsamlet imponerende 246.000 kroner i Hvide Sande.
Annonce

Hvide Sande: De formår igen og igen at samle kræfterne i Hvide Sande - senest bevist i starten af oktober, hvor borgerne i havnebyen i den grad stod sammen for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med den traditionsrige Lyserød Lørdag-kampagne.

En netop offentliggjort opgørelse viser, at der for enden af den lange regnestrimmel i Hvide Sande står 246.003,20 kroner. Byens størrelse taget i betragtning er det et svimlende stort beløb.

På hitlisten bliver Hvide Sande kun overgået af Holstebro, hvor det lykkedes at indsamle godt en halv million kroner. Til gengæld distancerer den vestjyske havneby Aalborg og København K, der også er blandt de blot syv byer, hvor indsamlingen nåede op på den anden side af 100.000 kroner.

Det store engagement rundt om i Danmark resulterede i et rekordhøjt beløb på godt 5,2 millioner kroner, og det glæder projektlederen på Lyserød Lørdag, Sanne Lykke Lindehøj:

- Det gør mig utrolig glad og stolt, at så mange frivillige sammen med det lokale forenings- og erhvervsliv havde lyst til at bruge så mange timer og dage på at hjælpe med at støtte op om Lyserød Lørdag. Takket være deres indsats, går flere penge nu til brystkræftsagen.

De mest lyserøde lørdage

I disse fem byer blev der indsamlet flest penge i forbindelse med Lyserød Lørdag 5. oktober:

Holstebro: 542.012,40 kroner

Hvide Sande: 246.003,20 kroner

Aalborg: 225.270,51 kroner

København K: 197.791,40 kroner

Ejstrupholm: 109.642,50 kroner

Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Annonce

Dyr whisky under hammeren

Det stærke sammenhold i Hvide Sande har for længst aftvunget respekt på Kræftens Bekæmpelses hovedkontor i København, hvorfra direktør Jesper Fisker for en god måneds tid tog turen mod vest for at følge slagets gang hos den trofaste bidragyder på Lyserød Lørdag.

Det landsdækkende event blev lanceret i 2008, og Hvide Sande har været med i alle årene. Et højdepunkt blev nået i 2017, hvor det lykkedes at indsamle imponerende 347.000 kroner. Det hang sammen med, at der dér for to år siden blev solgt en helt særlig flaske Stauning Whisky, hvor der var hammerslag ved 102.000 kroner.

Sammen med formanden for lokalafdelingen i Holmsland, Vera Kristensen, klippede direktøren for Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker, snoren ved årets udgave af Lyserød Lørdag i Hvide Sande i starten af oktober. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce