x
Annonce
Navne

24-årig ny privatchef i Skjern Bank var brevbud som 11-årig

Jan Juul Poulsen (tv) afløses af Frederik Vassard som privatchef i Skjern Bank. Foto: Johan Gadegaard
Efter 38 år i Skjern Bank har privatchef Jan Juul Poulsen slidt nok kuglepenne op. Ny mand på posten er Frederik Vassard, der trods sine kun 24 år er et yderst velkendt ansigt i banken.

Skjern: - Det er som at komme hjem. Jeg pakkede breve og post i Skjern Bank som 11-årig. Senere var jeg opvasker i kantinen, og i et sabbatår efter handelsskolen, var jeg her i et halvt år i banken, hvor jeg primært stod i kassen. Så jeg kender de fleste. Der er ikke mange nye ansigter, selv om det er 6-7 år siden, jeg var her sidst, siger Frederik Vassard.

Fredag den 31. januar er der reception i Skjern Bank i anledning af, at 24-årige Frederik Vassard afløser 63-årige Jan Juul Poulsen på posten som privatchef i banken. Og den nye chef glæder sig.

- Det er tidligt at blive afdelingsleder. Men det skræmmer mig ikke. Det er en spændende opgave, som jeg glæder mig til at kommer i gang med. Og jeg vil naturligvis både få hjælp og supervision fra de øvrige ledere i banken, samtidig med at jeg skal til at tage lederkurser. Jeg kommer med noget gå på mod, men vil naturligvis stadig være den ydmyge fyr, som jeg synes jeg er, siger Frederik Vassard.

Frederik Vassard stammer fra Skjern, og har boet i byen hele sit liv, bortset fra de sidste år, hvor han har boet i Aarhus.

- Mine forældre, Trine og Brian Vassard har begge tidligere været ansat i Skjern Bank, og i øvrigt begge arbejdet sammen med Jan. Jeg har tidligere benægtet, at jeg skulle i banken, og jeg begyndte også på universitet i Aarhus, men det var slet ikke mig. Jeg skulle ud og have det ind i hænderne. Derfor søgte jeg en elevplads i BankNordik i Aarhus, siger Frederik Vassard, der efter bankuddannelsen blev ansat som privatrådgiver.

- Min kæreste, Sofie, arbejder i dag i Vestjysk Bank i Aarhus, så lige nu pendler jeg. Men planen er at flytte hjem indenfor relativ kort tid. Jeg har altid vidst, at det var det jeg ville, siger Frederik Vassard, der blandt andet følger godt med i håndbold i sin fritid.

Annonce

Gode råd

Har du givet Frederik nogle gode råd, Jan?

- Frederik er så heldig, at han kommer til en afdeling, der er meget selvkørende med dygtige og engagerede medarbejdere, men også med nogle medarbejdere, der har været her i rigtig mange år, så om 4-5 år er der en del, der siger farvel, og den udfordring skal Frederik naturligvis løse, samtidig med at afdelingen gerne skal vokse fra de nuværende cirka 9.500 private kunder, siger Jan Juul Poulsen.

- Mottoet er 'frihed under ansvar' og at nye kunder skal behandles, som vi selv gerne selv vil behandles. Det tror jeg ikke, at Frederik vil lave om det store om på, for vi kan jo se, at det fungerer, siger Jan Juul Poulsen.

Et godt tidspunkt

For Jan Juul Poulsen er det et godt tidspunkt at stoppe nu.

- Min hustru, Mary, har gået hjemme i tre år nu, så nu er det tiden at kunne gøre det sammen. Vi vil rejse mere, og det vil også være mere tid til børn og børnebørn, siger Jan Juul Poulsen.

Parret har tre døtre i henholdsvis Ringkøbing, Ølgod og Rødovre samt seks børnebørn.

- Jeg skal også til at spille mere golf og løbe mere - måske bliver der også tid til lidt bestyrelsesarbejde senere, men i første omgang skal jeg nyde mit otium, siger Jan Juul Poulsen.

Han har også en drøm om at få tid til at få orden på de 8.000-9.000 kuglepenne, han har samlet gennem årene.

- Skjern Bank har været storsponsor. Jeg har byttet med mine kunder. Men kuglepennene er ikke sorteret, så det kommer nok til at kræve et helt værelse at få dem fint præsenteret, siger Jan Juul Poulsen med et smil.

30 cm post

- Der er flere, der har spurgt, hvorfor jeg ikke venter med at gå på pension, til jeg bliver 67 år. Men der er sket meget siden jeg begyndte som privatchef i 1989. Dengang fik jeg 30 cm post hver morgen, og alt foregik i et relativt roligt tempo. I dag skal du helst svare på en mail inden middag. Der er også kommet meget mere lovstof i de seneste år. Alt skal dokumenteres. Jeg synes, at det er blevet lidt for meget, så også derfor har jeg det rigtig fint med at holde senest ved udgangen af februar, når jeg har overleveret alt bedst muligt til Frederik, siger Jan Juul Poulsen.

- Det går hurtigt i dag, og der er mange lovkrav. Men det har jeg det fint med. Det er jo også spændende at være i en branche, hvor der altid er udvikling, siger Frederik Vassard.

Har fået skæld ud

Det er ikke gået stille af, at Jan Juul Poulsen har meddelt, at han går på pension.

- Jeg har aldrig fået så meget skæld ud, som da jeg meldte ud, at jeg stopper. Det var både på sms, i mails og i beskeder. "Hold da op, har man virkeligt betydet så meget for dem", tænkte jeg. Det varmer en, at det ikke er helt skidt, det man har gået og gjort. Det sværeste bliver da også at sige farvel til de kunder, som jeg har kendt i 30 år, siger Jan Juul Poulsen.

- Det har aldrig været træls at komme på arbejde. Det har været gode år. Derfor er det også dejligt at kunne sige farvel med en reception på fredag, siger Jan Juul Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Vi skal bruge de danske oplevelser som aldrig før

Læserbrev: I Danmark har vi gennem de seneste ti år bygget et fantastisk turismeprodukt op med et meget bredt udbud af restauranter i alle prisklasser, som gør, at man kan spise kvalitetspizza og gourmetburgere den ene dag og på Michelinrestaurant den næste. Man kan vælge at bo på et nyistandsat vandrerhjem eller på et femstjernet luksushotel. Kort sagt er der masser af oplevelser til enhver smag. Men alle virksomhederne i erhvervet er hårdt ramt af COVID-19-virussen, og vil vi fortsat have et spændende og differentieret oplevelsesudbud i Danmark, så har vi alle et ansvar. Et ansvar for at støtte de danske restauranter, cafeer, forlystelsesparker og øvrige oplevelsesvirksomheder for at bidrage til deres overlevelse. De første konkurser fra hotel- og restauranterhvervet er begyndt at tikke ind. Desværre kommer der flere. Mange flere. Regeringen har allerede gjort meget, og det har danskerne også. Nogle restauranter og hoteller har satset på takeaway gennem krisen, og mange fortæller om kolossal opbakning fra nærmiljøet. Netop denne følelse må vi ikke glemme, når Danmark igen åbner. For behovet for støtte til de lokale virksomheder vil bestå. Denne krise forsvinder ikke igen med det samme. Erfaringer fra tidligere kriser viser, at det vil tage turisme- og oplevelseserhvervet flere år at komme tilbage til det tidligere niveau. Måske kommer turisterne igen - men hvornår? De senere år er turisterne kommet rejsende hertil fra hele verden for at tage del i den danske hygge og se på dansk kultur og design. De lægger 55 milliarder kroner om året. Penge, som bidrager til et stærkt turisterhver, vi som danskere også får mulighed for at nyde. Men når forbruget fra udenlandske turister forsvinder, er der ekstraordinært brug for, at vi selv støtter op. Vi kan ikke forvente, at udenlandske turister og forretningsrejsende med det samme igen strømmer til landet. Og selvom vi danskere kan ikke dække hele deres forbrug, så kan vi bidrage flere steder. Dette forår har mange været nødsaget til at aflyse runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og andre store mærkedage, der skulle være fejret på hoteller, kroer og restauranter. Forhåbentlig kan disse fejringer gennemføres på et senere tidspunkt. Og måske kan en del af feriebudgettet, der var afsat til en tur til Østen eller Middelhavet i stedet bruges på ophold langs de danske kyster og til at nyde et fantastiske måltider på landets restauranter. Støtter vi ikke erhvervets virksomheder i dag, har vi dem måske ikke i morgen. Det vil være en skam, for turismeproduktet i Danmark er vokset med innovative ideer og spændende nye projekter, som skaber arbejdspladser, omsætning og vækst i hele Danmark. I år er året, hvor ‘Staycation’ får en helt anden betydning. Det er nemlig dét, der kan være med til at sikre turismeerhvervets overlevelse.

Annonce