Annonce
Navne

24-årig ny privatchef i Skjern Bank var brevbud som 11-årig

Jan Juul Poulsen (tv) afløses af Frederik Vassard som privatchef i Skjern Bank. Foto: Johan Gadegaard
Efter 38 år i Skjern Bank har privatchef Jan Juul Poulsen slidt nok kuglepenne op. Ny mand på posten er Frederik Vassard, der trods sine kun 24 år er et yderst velkendt ansigt i banken.

Skjern: - Det er som at komme hjem. Jeg pakkede breve og post i Skjern Bank som 11-årig. Senere var jeg opvasker i kantinen, og i et sabbatår efter handelsskolen, var jeg her i et halvt år i banken, hvor jeg primært stod i kassen. Så jeg kender de fleste. Der er ikke mange nye ansigter, selv om det er 6-7 år siden, jeg var her sidst, siger Frederik Vassard.

Fredag den 31. januar er der reception i Skjern Bank i anledning af, at 24-årige Frederik Vassard afløser 63-årige Jan Juul Poulsen på posten som privatchef i banken. Og den nye chef glæder sig.

- Det er tidligt at blive afdelingsleder. Men det skræmmer mig ikke. Det er en spændende opgave, som jeg glæder mig til at kommer i gang med. Og jeg vil naturligvis både få hjælp og supervision fra de øvrige ledere i banken, samtidig med at jeg skal til at tage lederkurser. Jeg kommer med noget gå på mod, men vil naturligvis stadig være den ydmyge fyr, som jeg synes jeg er, siger Frederik Vassard.

Frederik Vassard stammer fra Skjern, og har boet i byen hele sit liv, bortset fra de sidste år, hvor han har boet i Aarhus.

- Mine forældre, Trine og Brian Vassard har begge tidligere været ansat i Skjern Bank, og i øvrigt begge arbejdet sammen med Jan. Jeg har tidligere benægtet, at jeg skulle i banken, og jeg begyndte også på universitet i Aarhus, men det var slet ikke mig. Jeg skulle ud og have det ind i hænderne. Derfor søgte jeg en elevplads i BankNordik i Aarhus, siger Frederik Vassard, der efter bankuddannelsen blev ansat som privatrådgiver.

- Min kæreste, Sofie, arbejder i dag i Vestjysk Bank i Aarhus, så lige nu pendler jeg. Men planen er at flytte hjem indenfor relativ kort tid. Jeg har altid vidst, at det var det jeg ville, siger Frederik Vassard, der blandt andet følger godt med i håndbold i sin fritid.

Annonce

Gode råd

Har du givet Frederik nogle gode råd, Jan?

- Frederik er så heldig, at han kommer til en afdeling, der er meget selvkørende med dygtige og engagerede medarbejdere, men også med nogle medarbejdere, der har været her i rigtig mange år, så om 4-5 år er der en del, der siger farvel, og den udfordring skal Frederik naturligvis løse, samtidig med at afdelingen gerne skal vokse fra de nuværende cirka 9.500 private kunder, siger Jan Juul Poulsen.

- Mottoet er 'frihed under ansvar' og at nye kunder skal behandles, som vi selv gerne selv vil behandles. Det tror jeg ikke, at Frederik vil lave om det store om på, for vi kan jo se, at det fungerer, siger Jan Juul Poulsen.

Et godt tidspunkt

For Jan Juul Poulsen er det et godt tidspunkt at stoppe nu.

- Min hustru, Mary, har gået hjemme i tre år nu, så nu er det tiden at kunne gøre det sammen. Vi vil rejse mere, og det vil også være mere tid til børn og børnebørn, siger Jan Juul Poulsen.

Parret har tre døtre i henholdsvis Ringkøbing, Ølgod og Rødovre samt seks børnebørn.

- Jeg skal også til at spille mere golf og løbe mere - måske bliver der også tid til lidt bestyrelsesarbejde senere, men i første omgang skal jeg nyde mit otium, siger Jan Juul Poulsen.

Han har også en drøm om at få tid til at få orden på de 8.000-9.000 kuglepenne, han har samlet gennem årene.

- Skjern Bank har været storsponsor. Jeg har byttet med mine kunder. Men kuglepennene er ikke sorteret, så det kommer nok til at kræve et helt værelse at få dem fint præsenteret, siger Jan Juul Poulsen med et smil.

30 cm post

- Der er flere, der har spurgt, hvorfor jeg ikke venter med at gå på pension, til jeg bliver 67 år. Men der er sket meget siden jeg begyndte som privatchef i 1989. Dengang fik jeg 30 cm post hver morgen, og alt foregik i et relativt roligt tempo. I dag skal du helst svare på en mail inden middag. Der er også kommet meget mere lovstof i de seneste år. Alt skal dokumenteres. Jeg synes, at det er blevet lidt for meget, så også derfor har jeg det rigtig fint med at holde senest ved udgangen af februar, når jeg har overleveret alt bedst muligt til Frederik, siger Jan Juul Poulsen.

- Det går hurtigt i dag, og der er mange lovkrav. Men det har jeg det fint med. Det er jo også spændende at være i en branche, hvor der altid er udvikling, siger Frederik Vassard.

Har fået skæld ud

Det er ikke gået stille af, at Jan Juul Poulsen har meddelt, at han går på pension.

- Jeg har aldrig fået så meget skæld ud, som da jeg meldte ud, at jeg stopper. Det var både på sms, i mails og i beskeder. "Hold da op, har man virkeligt betydet så meget for dem", tænkte jeg. Det varmer en, at det ikke er helt skidt, det man har gået og gjort. Det sværeste bliver da også at sige farvel til de kunder, som jeg har kendt i 30 år, siger Jan Juul Poulsen.

- Det har aldrig været træls at komme på arbejde. Det har været gode år. Derfor er det også dejligt at kunne sige farvel med en reception på fredag, siger Jan Juul Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce