Annonce
Ringkøbing-Skjern

231 ukrainere har fået opholdstilladelse: Ældreboliger gøres nu klar som midlertidig bolig

Når de ukrainske flygtninge har fået opholdstilladelse, kan de gå ud og finde arbejde eller modtage offentlige ydelser på samme vilkår som andre. Fotoet er fra marts, hvor en ukrainsk familie i Lem hentede familiemedlemmer ud af Ukraine og husede dem. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Snart tre måneder efter Ruslands invasion af Ukraine har 231 flygtninge fået opholdstilladelse i Ringkøbing-Skjern Kommune. Tidligere plejehjem har ikke mange ledige værelser tilbage, så nu gøres også ældreboliger parate.

Ringkøbing-Skjern: Den første melding til Ringkøbing-Skjern var, at kommunen skulle modtage 268 ukrainere - og det tal er nu snart nået.

Der er nemlig givet 231 opholdstilladelser til Ringkøbing-Skjern, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det er endnu uklart, om der kommer flere ukrainere hertil, eller om man først sikrer, at alle kommuner har fået de opholdstilladelser, der er forventet.

Annonce

- Vi har dog meddelt Udlændinge- og Integrationsministeriet, at vi i første omgang gerne vil fokusere på de 268 personer, vi er blevet tildelt, så vi kan sikre, at de får så god en start her som muligt, siger Kim Ulv Christensen, fagchef i Beskæftigelse.

Midlertidige boliger

Når ukrainere og andre flygtninge modtager opholdstilladelse i Ringkøbing-Skjern Kommune, træder det kommunale system i kraft, og de kan både gå ud og finde arbejde eller modtage offentlige ydelser på samme vilkår som andre i landet.

For de danske værter betyder det også, at muligheden for at de kan modtage 50 kroner pr gæst pr døgn stopper. Det økonomiske tilskud ophører, når gæsten får opholdstilladelse og egen indtægt.

De borgere, der får tildelt opholdstilladelse i kommunen, kan nu også selv vælge, hvor de gerne vil bo. Nogen vælger at bo hos venner eller familie. Andre finder egen bolig, mens en tredje gruppe har brug for midlertidig indkvartering. Det hjælper kommunen dem med at finde.

For at dække behovet for midlertidig indkvartering har Ringkøbing-Skjern Kommune lejet sig ind i det tidligere plejehjem i Rindum, hvor der er plads til op til 68 beboere.

På nuværende tidspunkt er der færre end fem ledige værelser i det tidligere plejehjem, så derfor bliver ni ældreboliger på Enghavevej 2a-2k i Videbæk i denne uge gjort klar til at være midlertidig bolig for flere. Derudover undersøger Ejendomscentret, hvor der ellers er ledige og egnede kommunale bygninger.

Annonce

Mange børn i skolerne

Ringkøbing-Skjern har man gennem flere år haft op mod 80 elever med ukrainsk baggrund i folkeskolerne, så det er ikke en ny opgave for skolerne. Dette forår er der kommet flere børn til, så lige nu er der 48 børn i modtagerklasserne i Skjern og 14 børn i modtagerklassen i Ringkøbing - og så går der nogle få "nye" ukrainske børn i almindelige klasser.

- Den enkelte skoleleder vurderer, om skolen har mulighed for at tilbyde barnet den bedste undervisning i en almindelig klasse, eller om barnet bør komme i en modtagerklasse. Det er gået rigeligt hurtigt med indmeldelser indtil nu, men nu virker det, som om antallet flader lidt ud, siger Flemming Nielsen, fagchef i Dagtilbud og Undervisning.

Med de nyeste tal er der derfor ved at falde mere ro over situationen.

- Vi er gode til integration i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det ser vi gang på gang, når vi sammenligner os med andre. Der har været stor travlhed siden marts, men nu er det ved at finde sit leje, og det giver tid til, at vi kan hjælpe endnu mere med de mere langsigtede løsninger, siger Kim Ulv Christensen.

Den 23. maj klokken 17-19 er der derfor jobmesse i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. FrivilligVest og Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd står bag messen, hvor lokale virksomheder, der har job til medarbejdere, der ikke nødvendigvis er gode til dansk endnu, kan præsentere job for de ukrainere og andre, som mangler et job, så de kan forsørge sig selv.

Vi er gode til integration i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det ser vi gang på gang, når vi sammenligner os med andre.

Kim Ulv Christensen
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Corona og naboklager stoppede projektet i to år: Nu bygges ferielejligheder og yogastudie i udkanten af Ringkøbing

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Naturkraft har brug for ekstra millioner: Nu er det op til politikerne, om de vil den sikre skrantende attraktion

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Kom med ind i Onecollections nye domicil i Ringkøbing: Nu har stifterne endelig fået eget kontor

Skjern

Børn i kørestol skal også have grønne fingre: Skjernåskolen får legat til højbede

Debat

Raunonia er en ommer: Hvornår kommer det lovede borgermøde og åbenheden?

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Skjern

Sif skammer sig ikke længere over at være en mand i dametøj: - Hemmeligheden gjorde mig indebrændt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da 18-årige Henrik fra Nr. Vium får en genial idé - en havestøvsuger, Yrsa og Tage sparker liv i bageriet i Borris og andre glimt fra Gamle Dage

Carlos kunne knap kende forskel på røde og grønne æbler, da han kom til Danmark: Men nu har sporskiftet båret frugt

Navne

Grundlæggeren af Det Kristne Gymnasium er død: Jørgen Skydstofte var en pioner af Guds nåde

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Skjern

Spiritusfestival tørster efter frivillige: Arbejdsopgaverne uddeles i små overskuelige dråber for at skaffe flere til

Sport For abonnenter

Ren magi af Kasper Chopart: Scorede sejrsmål ud af det rene ingenting med skud fra midten af banen

Vestjylland

Tidligere skovrider er kritisk: Vestjyske skove bliver ødelagt af at blive naturnationalparker

Annonce