Annonce
Erhverv

23 millioner i erstatninger til midt- og vestjyske HK’ere

Marianne Købke, formand for HK MidtVest, er spændt på at se, hvor slemt corona-perioden vil ramme hendes medlemmer. Pressefoto
Afdelingsformanden for HK MidtVest er spændt på at se, hvordan coronapandemien vil komme til at påvirke hendes medlemmer.

Ringkøbing-Skjern: Mange midt- og vestjyske HK’ere fik brug for hjælp fra fagforeningen i 2020. I alt blev der hentet godt 23 millioner kroner hjem i erstatninger. Det oplyser fagforeningen i en pressemeddelelse.

Godt 3,9 millioner kroner har HK MidtVest i 2020 hjulpet medlemmerne med at hente ud af Lønmodtagernes Garantifond. Fonden træder til og sikrer de ansattes løn, når en arbejdsgiver må dreje nøglen i en konkurs.

- Det er altid kedeligt for de medlemmer, der bliver ramt af en konkurs. Men det er glædeligt, at vi i et år med Corona har kunnet ”nøjes” med at skulle hente 3,9 millioner hjem. I 2019 lå tallet på 7,7 millioner kroner, og det kunne tyde på, at mange virksomheder i det midt- og vestjyske trods alle odds imod sig har klaret sig nogenlunde gennem krisen, lyder det fra Marianne Køpke, afdelingsformand for HK MidtVest.


Vi har næppe set de sidste eftervirkninger af Corona-pandemien. Men vi håber det bedste for landsdelen og vores medlemmer.

Marianne Køpke, afdelingsformand for HK MidtVest


- Nu må vi se, hvordan tallet kommer til at se ud i 2021. Vi har næppe set de sidste eftervirkninger af Corona-pandemien. Men vi håber det bedste for landsdelen og vores medlemmer og er klar til at hjælpe dem, det måtte gå ud over, fortsætter hun.

HK MidtVest hjælper blandt andet med at lave anmeldelsen til Lønmodtagernes Garantifond, gennemgår udbetalingerne fra LG for at sikre, at de er korrekte, og yder bistand ved eventuelle retssager. Endelig kan afdelingen hjælpe medlemmerne med lån i den tid, det varer, inden der sker udbetaling fra Lønmodtagernes Garantifond, så de stadig kan betale husleje med mere.

Af de knap 18 millioner kroner, afdelingen har hentet hjem i alle typer af faglige sager, inklusiv beløbet fra Lønmodtagernes Garantifond – kommer de godt 13 millioner kroner fra arbejdsgivere på det private arbejdsmarked – Privat og Handel – mens man på det offentlige område – Kommunal og Stat – måtte betale godt 4 millioner kroner til medlemmerne.

Herudover er der i arbejdsskadesager blevet udbetalt godt 5,1 millioner kroner til de midt- og vestjyske HK-medlemmer i 2020. Alt i alt blev der hentet godt 23 millioner kroner hjem i erstatninger i det forgangne år.

Erstatningerne i arbejdsskadesager er dels for fysiske ulykker på arbejdspladser – ulykker, der eksempelvis har ført til ødelagte rygge, skuldre, ankler, knæ, ben med mere – dels psykiske arbejdsskader som varige følger af alvorlig stress eller andet. De psykiske er dog stadig svære at få anerkendt som arbejdsskader - også selv om det er de sager, der efterhånden fylder mest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

coronavirus

Folketinget indgår aftale om lempede rejserestriktioner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce