x
Annonce
Ringkøbing

23-årig stadig forsvundet: Søværnet har beregnet, hvor Karen kan være drevet hen

Billedet her blev taget søndag 26. januar, da Karen Kubel Rolighed var klar til at gå ombord på færgen 'Hammershus', der skulle sejle hende fra Rønne til Køge. Foto: Bornholms Politi
Hos Bornholms Politi er der fortsat et håb om, at Karen Kubel Rolighed er i live. Den 23-årige kvinde fra Ringkøbing er ikke set, siden hun søndag 26. januar gik ombord på en færge i Rønne.

Ringkøbing: Håbet svinder time for time. Søndag 26. januar gik Karen Kubel Rolighed fra Ringkøbing ombord på færgen 'Hammershus', der skulle sejle hende fra Rønne til Køge, og siden er hun ikke set.

- Vi håber stadig, at hun har fået et lift og er gået ombord i en bil, siger lederen af efterforskningen hos Bornholms Politi, vicepolitiinspektør Henrik Schou.

De seneste ti dage har betjente brugt masser af tid på at studere billeder fra videoovervågning på både færgen og fra kajanlægene i de to havne, og der er fortsat videomateriale, der mangler at blive kigget igennem.

Ifølge Henrik Schou er der ikke kameraer ved alle rælinger på den 158 meter lange færge med plads til 720 passagerer:

- Der er kameraer de fleste steder, hvor der normalt er mange passagerer. På de billeder har vi ikke set hende, tilføjer efterforskningslederen.

Den værste frygt er, at 23-årige Karen Kubel Rolighed skulle have valgt at begå selvmord undervejs på den fem en halv time lange aftensejlads fra Bornholm til Sjælland:

- Søværnet er orienteret, og de har lavet beregninger på, hvor hun kan være drevet hen, hvis hun er faldet i vandet. I givet fald driver hun mod de svenske kyster, men vi ved ikke hvor, siger Henrik Schou.

Annonce
23-årige Karen Kubel Rolighed er oprindeligt fra Bøvlingbjerg, hvor hendes nærmeste familie bor. Foto: Bornholms Politi

Elev på højskole

Søværnet deltager dog ikke i en decideret eftersøgning af den unge kvinde, der i efteråret 2019 var elev på Vestjyllands Højskole i Velling:

- Det er udefinérbart, hvad der kan være sket med hende. Hun kan være gået til bunds, siger vicepolitiinspektør Henrik Schou, der lige nu har to betjente på sagen.

Torsdag i sidste uge nød politiet godt af hjælp fra Beredskabsstyrelsen, der bidrog med assistance, da 'Hammershus' blev gennemsøgt minutiøst.

- Chancen for at finde hende i live bliver mindre og mindre, tilføjer Henrik Schou.

Da færgen mandag 27. januar om morgenen vendte retur til Bornholm, fandt politiet en efterladt mulepose, der indeholdt Karen Kubel Roligheds mobiltelefon, en computer og et par sko. Det er lykkedes at få adgang til telefonen, hvor opkald og beskeder er blevet efterforsket, men det har ikke ført til et afgørende gennembrud i sagen.

Ifølge politiets oplysninger var den 23-årige kvinde forrige søndag på vej hjem til Vestjylland efter at have holdt ferie på Bornholm, hvor hun havde passet et hus for nogle bekendte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce