Annonce
112

23-årig smed flaske i hovedet på værtshusgæst

Den 23-årige fik en betinget fængselsdom for at kaste en flaske i ansigtet på en anden mand. Foto: Scanpix/Iris

SKJERN: Et natligt besøg på værtshuset Queens i Skjern har fået et dyrt udkomme for en 23-årig mand fra Skjern. Uvist af hvilke årsager kastede den 23-årige en flaske i hovedet på en jævnaldrende mand fra Skjern, så han fik skader på både læbe og tænder. Flaskekastet fandt sted natten til søndag 14. april i år, og for nylig var den 23-årige i retten i Herning, tiltalt for grov vold på grund af episoden.

I retten erkendte han at have kastet flasken. Han fik derfor en dom på 60 dages fængsel, som han dog ikke skal afsone, hvis han afholder sig fra at gøre noget lignende i en prøvetid på et år. Han blev også idømt 80 timers samfundstjeneste, ligesom han skal betale en erstatning på 3700 kroner til den unge mand, der blev ramt af flasken. Den 23-årige valgte ikke at anke dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce