Annonce
Tarm

220 ildsjæle vil høre om fundraising

At skaffe penge til foreningens gode idéer kan være en udfordring. Nu kan foreninger og frivillige få idéer af professionelle. Illustration: Ringkøbing-Skjern Kommune
Interessen for at høre mere om, hvordan man skaffer penge til sine projekter er stor. Tilslutningen til Frivilligvest og Ringkøbing-Skjern Kommunes fundraising-arrangement onsdag aften er kommet bag på arrangørerne.

Tarm: Der bliver trængsel foran indgangene til Vestjysk Gymnasium i Tarm, når Frivilligvest og Ringkøbing-Skjern Kommune onsdag kl. 17-20.30 holder temamøde om fundraising.

Hele 220 ildsjæle fra frivillige foreninger og organisationer i hele kommunen havde nemlig tilmeldt sig mødet, da tilmeldingsfristen udløb i sidste uge.

- Det er fuldstændig overvældende. Jeg tolker den store interesse som et udtryk for, at der er masser af engagerede mennesker med gode idéer og projekttanker som de bare lige mangler økonomisk hjælp til at få ud over rampen, lyder det i en pressemeddelelse fra Lotte Finnerup. Som landdistriktskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune tager hun imod ansøgninger til kommunens landdistriktspulje og kan bevidne, at der er langt flere idéer til projekter, end der er penge til i kommunens puljer.

- Selvfølgelig er de mange tilmeldte dermed også et udtryk for, at folk kigger i andre retninger for at skaffe penge til deres projekter, men det er også et udtryk for det vestjyske DNA, at vi er driftige og afsøger alle muligheder for at nå de mål, vi har sat os, mener hun.

Annonce

Store fonde er med

Temaaftenen starter med "10 gode råd om fundraising" fra Lotte Jensen, direktør i fundraising-firmaet Up Front Europe og slutter af med et oplæg af Michael Eis fra firmaet Boomerang om crowdfunding som et alternativ til traditionel fundraising.

Mellem de to oplæg er der blandt andet mulighed for at møde nogle af de store fonde som Trygfonden, DGI-puljerne, Nordea fonden og Velux fonden.

Brødtekst

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce