Annonce
Håndbold

22 minutter uden mål for Skjern-talenter og alligevel tæt på sejren: En ærgerlig fornemmelse

Mathias Tang smaskede ni mål ind, da Skjern Håndbolds ligareserver trods en målpause på 22 minutter formåede at hive et enkelt point hjem i sæsonåbneren. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Ligareserverne i Skjern Håndbold fløj afsted fra start, men så holdt talenterne en målpause så lang, at træneren ikke kan huske noget tilsvarende.

VOEL: De havde vundet alle fire træningskampe op til sæsonpremieren. Da Skjern Håndbolds ligareserver i 2. division bragte sig foran med 5-1 efter fem minutter mod Silkeborg-Voel KFUM, så det derfor ud til, at vestjyderne ville fortsætte stilen i sæsonåbneren.

Helt sådan gik det ikke. For fra at føre 5-1 i sæsonåbneren fredag aften koksede Skjerns talenter. 22 minutter skulle der gå, før de vestjyske gæster igen scorede.

- Det oplever jeg heldigvis ikke så tit. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg har prøvet det, siger reserveholdstræneren i Skjern Håndbold, Allan P. Sørensen.

Annonce

Jeg står med en ærgerlig fornemmelse, efter vi ikke vandt, men jeg står også med en god fornemmelse over den moral, vi viste.

Allan P. Sørensen, reserveholdstræner, Skjern Håndbold

Spillet blev for individuelt

Skjern-spillerne førte selv bolden op og prøvede at sætte en mand af, uden spillet var oppe i fart, mens andre forsøgte at skyde fra 11 meter. Forsvaret fungerede omvendt mere end fint. Så da Skjern scorede igen, kunne de se, at de trods kun var bagud med tre mål: 9-6 til Silkeborg-Voel.

Den stilling holdt frem til pausen. Herefter spillede Skjern sig ind i kampen. Faktisk var de også tæt på sejren. Silkeborg-Voel udlignede bare med halvandet minut igen til 20-20. Herefter scorede ingen af holdene flere mål.

God moral fra et nyt, ungt hold

Det ene point ærgrer Allan P. Sørensen. For med succesen i træningskampene og den gode begyndelse på kampen, havde han troet på, Skjern kunne slå Silkeborg-Voel.

Omvendt er Skjerns reserver et ungt hold med syv nye spillere sammenlignet med den seneste sæson, hvor man med nød og næppe overlevede i 2. division. Derfor er reserveholdstræneren også godt klar over, at det tager lidt tid at få holdet til at hænge helt sammen. Det sås særligt på en dag, hvor holdet også manglede en naturlig stregspiller.

- Jeg står med en ærgerlig fornemmelse, efter vi ikke vandt, men jeg står også med en god fornemmelse over den moral, vi viste, siger Allan P. Sørensen.

2. division herrer

Silkeborg-Voel KFUM – Skjern Håndbold II 20-20 (9-6)

Målscorere for Skjern: Mathias Tang 9, Mathias Gliese 6, Oliver Juhl 3, Niklas Molke 1 og Jacob Kjær 1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce