Annonce
Erhverv

22-årige Benjamin vinder iværksætterpris: Jeg sover nærmest i seng med papkasser

Til daglig studerer Benjamin Kloster til markedsføringsøkonom på Innovest, men torsdag aften var det i en lidt anden anledning, at han mødte op. Her på hjemmebanen snuppede han nemlig sejren i Iværksætterdysten. Den indbringer ham 25.000 kroner. Pressefoto: Jørn Deleuran
Webshop for volleyballudstyr løb med sejren, da fem lokale iværksættere for første gang duellerede i Iværksætterdysten. Den nye pris skal øge fokus på alle de forskellige typer iværksætteri, der findes i kommunen.

SKJERN: Grinene fyldte torsdag aften for den 22-årige Benjamin Kloster. For lige på vej ud ad døren fra sin lejlighed smed iværksætteren champagnen på køl. Det var ikke, fordi han havde troet, at han ville have brug for at fejre noget senere torsdag. Det var egentlig mere for at joke med sin værelseskammerat. Men det viste sig, at Benjamin Kloster faktisk fik brug for champagnen.

For torsdag aften sejrede Benjamin Kloster på hjemmebane. For hvor han til daglig studerer til markedsføringsøkonom på Innovest i Skjern, rummede torsdag aften alt andet end en hverdagshændelse på Innovest. Her vandt han nemlig den første udgave af Iværksætterdysten i direkte duel med fire andre lokale iværksættere. Prisen får han for volleyballbutikken vildmedvolley.dk, som nu har kørt i omtrent otte måneder. På de otte måneder har han omsat for rundt regnet 80.000 kroner; de 33.000 faldt alene i oktober.

- Jeg er egentlig stolt af, hvor meget vækst jeg har fået på så kort tid, siger 22-årige Benjamin Kloster.

Jeg sover nærmest i ske med nogle papkasser lige nu. Vi er blevet virkelig gode venner. Så hvis der er nogen, der mangler børneknæbeskyttere i størrelse large, må de meget gerne gå ind at købe dem.

Benjamin Kloster, vinder, Iværksætterdysten

Vil skabe videoguides til kunderne

Med prisen følger 25.000 kroner, og når man håber på at kunne omsætte for godt og vel 100.000 kroner i det første kalenderår, batter de penge en del hel.

- Jeg håber, jeg med pengene kan skabe mere videobaseret indhold til målgruppen. Det kunne være instruktionsvideoer om, hvordan laver man et fingerslag eller et baggerslag. Det handler om at gøre sig selv til ekspert på et område. Jeg har en filosofi om, at hvis man giver en masse viden og erfaring væk, skal kunderne nok komme til dig, når de har brug for hjælp, siger Benjamin Kloster.

Annonce

Deler seng med varelageret

Hen over året har han ringet rundt for at få forskellige efterskoler og volleyballklubber som kunder. Lige nu tæller kundeskaren 20 efterskoler og 15 klubber. I sommer var tallene 10 og 5. På den måde vokser netbutikken hele tiden, og det kan også mærkes hjemme i lejligheden i Skjern. For hyblen bugner med volleyballudstyr, der bare venter på den rette køber.

- Jeg sover nærmest i ske med nogle papkasser lige nu. Vi er blevet virkelig gode venner. Så hvis der er nogen, der mangler børneknæbeskyttere i størrelse large, må de meget gerne gå ind og købe dem på netbutikken, siger Benjamin Kloster og griner.

Han har da også rigelig grund til at grine. For ikke alene har han vundet 25.000 kroner, han kan også glæde sig over at have vundet en kontorplads på Innovest i ni måneder samt et specialtilrettelagt udviklingsforløb med lokale erhvervsmentorer.

- Jeg er kun 22 år, og jeg har et kæmpe drive og gåpåmod, og nu får jeg mulighed for at få noget rådgivning fra folk med erfaring. Det er i bund og grund mere værdifuldt end pengene, siger han.

Iværksætterdysten

For første gang holdt Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd en konkurrence for nye virksomheder. Iværksætterdysten stod mellem fem lokale virksomheder.

Benjamin Kloster vandt 25.000 kroner med sin virksomhed vildmedvolley.dk. Nummer to blev opfinder Allan Molbech med amonyx.com. Opfinderen har skabt en ny vingetype til fly, mens Alex Bonde Holm og K9outdoor.dk med fokus på udeliv og hunde fik en tredjeplads.

I første omgang er Iværksætterdysten planlagt til at køre frem til 2023. Herefter lyder håbet, at man kan finde en privat virksomhed, som vil sørge for præmiepengene.

Annonce

Dyst skal øge fokus på forskellighed

Foruden Benjamin Klosters volleyballforretning talte finalefeltet en omsorgsmusiker, der spiller for mennesker med demens, en butik og webshop for udendørsgrej og hunde, en fitnessportal online samt en opfinder, der har udviklet en ny flyvingetype, som kan spare brændstof.

De fem deltagere illustrerer, at iværksætteri kan være meget forskelligt. Samtidig vil arrangøren, Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, gerne sætte fokus på samt hjælpe de helt unge virksomheder eller de virksomheder, som er klar til at tage næste skridt fremad.

På den måde adskiller Iværksætterdysten sig fra Årets Iværksætter, der i højere grad hylder de virksomheder, som mere eller mindre er slået igennem.

- Vi vil gerne vise mangfoldigheden i iværksætteri. Man behøver ikke nødvendigvis have et stort teknologisk projekt. Man behøver ikke at være fuld tid fra begyndelsen. Vi vil gerne samle dem, der har fokus på iværksætteri, siger iværksætterkonsulent Michele Lykke.

Dommerpanelet til den første udgave af Iværksætterdysten bestod af bestyrelsesformanden i Skjern Håndbold, Carsten Thygesen, samt advokat Lotte Bliddal, turismedirektør Søren Lydig Kristensen og direktør i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd Hans Jørn Mikkelsen. Pressefoto: Jørn Deleuran
Hjemme fra den lejlghed, han deler med en ven, kører 22-årige Benjamin Kloster netbutikken vildmedvolley.dk. Nu kan han så kalde sig prisvinder efter mindre et år som selvstændig. Pressefoto: Jørn Deleuran
Benjamin Kloster brænder for volleyball og spiller selv i 1. divison for Ikast KFUM. Han glæder sig over sin succes med webshoppen vildmedvolley.dk. Men for ham er ordentlig og tryg service det vigtigste.- Jeg vil langt hellere ikke sælge folk noget, end jeg vil sælge folk noget, de fortyder inden for et halvt år, siger han. Privatfoto: Magnus Storgaard Sørensen
Alle tre finalister vandt et rådgivningsforløb med lokale erhvervsfollk. Pressefoto: Jørn Deleuran
Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fra L.O.C. til Birthe Kjær: To festivaler klar med de første navne

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Debat

Corona: Fortsæt idrætsaktiviteterne ude i lokalsamfundene

Ringkøbing-Skjern

Coronasmitten sætter fortsat rekorder: 321 lokale er smittet de seneste syv dage

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Rokader i Skjern Håndbold

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Ringkøbing-Skjern

Gæt en træner: Vind billetter til Skjern Håndbolds kamp mod Mors Thy

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing-Skjern

47-årig mand bortvist fra værtshus: - Han råbte og skreg, siger politiet

Annonce