Annonce
Ringkøbing

22 år efter decemberorkanen Adam: Endelig kommer der fibernet under Ringkøbings brostensbelagte gader

I øjeblikket er der fuld gang i udrulningen af fibernet i Ringkøbing. I disse dage er det området omkring Toldboden og Grønnegade, der får gravet de karakteristiske tomme rør ned, så der efterfølgende kan blæses for eksempel fibernetkabler igennem dem. Foto: Kaj Poulsgaard
Det var orkanen i 1999, der for alvor satte gang i fibernetudrulningen i Danmark. I dag er meget store områder dækket, og nu lukker RAH Fiber endnu en del af de sidste huller i deres dækningsområde - herunder de brostensbelagte gader i Ringkøbing.

Ringkøbing: Hvis du bor i det indre Ringkøbing og har et stort behov for en lynhurtig og stabil internetforbindelse, så har du været nødt til at væbne dig med meget stor tålmodighed.

Faktisk er det snart 22 år siden, at decemberorkanen Adam for alvor satte gang i udrulningen af jordledninger i Danmark - og dermed også fiber, fordi man lige så godt kunne tage "fremtidens digitale motorvej" med, når man alligevel skulle grave el-ledninger ned.

Ironisk nok har fremtidens fibernet i mellemtiden fået konkurrence af en gammel teknologi, idet for eksempel Yousee i dag tilbyder lynhurtige internetforbindelser igennem en opgradering af teknikken bag husets gamle tv-kabel - teknisk betegnet et coax-kabel.

Annonce

Den 'fidus' er der sikkert mange i Ringkøbings gamle bydel, der er hoppet på, mens de har ventet på fiber.

Fibernet-udrulningen i Ringkøbing. Illustration: RAH Fiber

Men nu sker det. Nu kommer fremtidens internet for alvor til de brostensbelagte gader, og Stofa er allerede begyndt at kapre kunder. Slagtilbuddet lyder på gratis tilslutning til fibernettet samt en lille tv-pakke og 200 mbit internet til en pris på 299 kroner for de første seks måneder og derefter 499 kroner pr. måned.

Fibernet-udrulningen i RAH Fibers dækningsområde. Illustration: RAH Fiber

Denne artikels forfatter bor tilfældigvis i området, og han er lidt spændt på, hvor mange der i sidste ende vil holde fast i tilbuddet på de 499 kroner. For mens indbyggerne i Ringkøbing midtby har ventet og ventet, er både streaming og konkurrence på tv- og fibernettet eksploderet.

Når først fiberen er lagt ind, og nettet i 2022 er fuldt åben for alle de udbydere, der har lyst til at lege med, så bliver der frit valg på alle hylder, og så gælder det gode gamle råd om at kigge på sit behov og derefter finde det tilbud, der passer bedst.

Fra artiklen

Når først fiberen er lagt ind, og nettet i 2022 er fuldt åben for alle de udbydere, der har lyst til at lege med, så bliver der frit valg på alle hylder, og så gælder det gode gamle råd om at kigge på sit behov og derefter finde det tilbud, der passer bedst.

For nogle vil det være den hurtigste forbindelse og den helt store tv-pakke, men andre fint vil kunne nøjes med den mindst mulige forbindelse og måske et abonnement på eksempelvis TV2 Play.

Af ren og skær vane er der sikkert også nogle, der vil beholde deres gode, gamle internetforbindelse gennem telefon- eller tv-stikket. Så skal de bare være opmærksom på, at der ikke vil være så stor konkurrence og så mange muligheder i fremtiden, og måske vil det ikke være gratis at få lagt fibernettet ind senere.

Hurtig netåbning

Direktør for RAH Fiber, Jørgen Madsen, er glad for, at der bliver lukket så mange huller i dækningsområdet i denne tid.

- Det er klart, at der er nogen, der vil holde fast i deres kobber- eller coax-forbindelse. Men på sigt hedder det fiber. Det er både det mest bæredygtige, det mest holdbare og det mest stabile, siger Jørgen Madsen, der har meget fokus på netåbningen i denne tid.

- Vi arbejder heftigt på netåbningen, der vil ske allerførst i det nye år, og vi har allerede de første fire aftaler på plads, siger Jørgen Madsen.

RAH Fiber

RAH stiftede i 2015 sammen med Fiberbackbone og Eniig Fiber (nu Norlys) selskabet RAH Fiberbredbånd A/S. Selskabet har til formål at levere fiberbredbånd til Vestjylland. I dag ejes RAH Fiber sammen med Norlys og Thy-Mors Energi. Stofa, der er den første indholdsleverandør er den del af Norlys.

Siden begyndelsen af 2021 har RAH Fiber været et såkaldt rent net-ejer-selskab. Det betyder, at RAH Fiber kun ejer selve fibernettet. Det giver mulighed for at leje fibernettet ud til flere forskellige indholdsudbydere af tv og internet. Det giver større konkurrence, og for dig som kunde betyder det, at du kan vælge de løsninger, der passer bedst til dine behov.

Formålet med at åbne fibernettet op er at give kunderne i lokalområdet bedre valgmuligheder, så de kan få den løsning, der passer bedst til deres behov. Håbet er, at der kan komme op til ni forskellige udbydere på RAHs fibernet. Den næste forventes at være klar i begyndelsen af 2022, og når det er på plads, kan de næste udbydere løbende kobles på.

Kilde: RAH-fiber.dk

Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag kandidattesten her

Videbæk For abonnenter

Biogas-anlæg ved Videbæk skal udvides med hal til eksplosiv affald og testanlæg

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik her

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Kæmpe biogas-anlæg endelig på vej ved Hee: Naturbiogas Ejstrup satser på produktion sidst i 2022

Tarm For abonnenter

Godt 5 millioner kroner for 1 kilometer cykelsti: Vejdirektoratet forklarer de dyre kilometer

Ringkøbing-Skjern

DGI vil bruge Naturkraft som trækplaster til årsmøde: Mindst ét bestyrelsesmedlem stopper

Debat

Dagbladet om minkskandalen: Det må koste mere end Mogens Jensens ministerliv

Ringkøbing

Skipper Hagde og Anette Visgaard sælger garnbutik

Tarm For abonnenter

Landsret stadfæstede: 24-årig Tarm-bo er dømt for voldtægt

Ringkøbing

Se video: Motocross-akrobaterne Alex og Pat flyver over Nygade

Skjern

Havnefogeden gennem 30 år holder til i tyskernes skur - og nyder det: Jeg elsker Stauning Havn

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Skjern

Ballade på Østergade: Politi måtte stoppe flere påvirkede bilister

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Karakterer og videoanalyse: To spillere fik et 10-tal - men overmagten endte med at blive for stor

Videbæk

Mystisk hærværk i Videbæk: Bilist klippede kædelås over på løbehjul og kørte igen

Annonce