Annonce
Skjern

2020 blev bedre end frygtet: Skjern Bank skruer igen op for forventningerne

Per Munck, direktør i Skjern Bank, tror ikke, at 2021 bliver et dårligt år for banken. 2020 bød på flere opjusteringer. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Overskuddet bliver ikke nær så stort som i 2019, men optimismen er stor, og trods den nuværende nedlukning er forventningen også god til 2021 i Skjern Bank.
Annonce

SKJERN: Selvom coronaen har betydet usikkerhed hele 2020, kommer Skjern Bank til at afslutte året med et meget pænt overskud.

I en meddelelse til fondsbørsen oplyser Skjern Bank, at årsresultatet før skat kommer til at ligge i intervallet 140 til 145 millioner kroner. Tilbage i oktober opjusterede banken forventningen til at ligge et sted mellem 125 og 140 millioner kroner. Dengang troede man i banken, at nu havde man taget højde for selv den bedste optimisme. Basisresultatet bliver på mellem 150 og 155 millioner kroner. Tidligere gik forventningen på et basisresultat mellem 140 og 155 millioner kroner.

Årsagen er, at fjerde kvartal blev bedre end forventet, men bankdirektør Per Munck erkender, at det også er med blandede følelser, tiderne taget i betragtning.

- Det er mærkeligt at stå her med sådan et overskud, når samfundet lider, siger Per Munck, der er klar til at offentliggøre det endelige resultat den 3. februar. Sidste år landede banken et resultat på 164,9 millioner kroner før skat.

Skjern Bank har i de senere år haft en stor kundetilgang, og det er den, der fortsætter, og året som helhed blev godt, selvom det har været meget omskifteligt.

Annonce

Holder fast i optimisme for 2021

Nedlukningen af samfundet kommer ikke til at ramme Skjern Bank så hårdt, da banken de seneste år har oplevet et skift i kundesammensætningen. Tidligere var 70 procent af kunderne erhvervskunder, men nu er det tal nede på omkring 50 procent, og dermed er der en mere ligelig fordeling mellem erhvervskunder og privatkunder.

Det er godt for bankens stabilitet, at den ikke er nær så følsom for udsving i de forskellige brancher. Derfor kommer den nuværende situation heller ikke til at ændre ret meget. Minkavlere har banken ikke mange af i kundeporteføljen, og ligeledes er der ikke meget detailhandel. Selvom landet lige nu er i gang med en ny nedlukning, holder Per Munck fast i optimismen for 2021.

- Det kan da godt være, at 2021 ikke bliver et jubelår, men selv ikke i de mest sorte øjeblikke tror jeg, at vi kigger ind i et dårligt år, lyder Per Muncks prognose.


Det kan da godt være, at 2021 ikke bliver et jubelår, men selv ikke i de mest sorte øjeblikke tror jeg, at vi kigger ind i et dårligt år.

Per Munck, direktør Skjern Bank
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Et tankevækkende advarselsskud for boven

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce