Ringkøbing

2000 billetter solgt til Rock i Ringkøbing: Vi håber, at det går

Niels Brandt, karismatisk forsanger i rockbandet The Minds of 99, får æren af at afslutte festen, når Rock i Ringkøbing brager løs lørdag 6. juli. Arkivfoto: Mads Hansen
The Minds of 99 og L.O.C er blandt trækplastrene til årets udgave af Rock i Ringkøbing, der bliver afholdt lørdag 6. juli.

Ringkøbing: Jens Hebroe sover udmærket om natten. Som mangeårig formand for foreningen bag Rock i Ringkøbing ved han alt om, at det går op og ned i showbusiness:

- Jeg er ved at være galvaniseret både indvendig og udvendig.

2018-udgaven af éndagsfestivalen blev ramt af svigtende billetsalg, og i flere måneder var Rock i Ringkøbing truet af konkurs. Den blev afværget, da der i midten af februar blev indgået et forlig med en kreditor.

På rekordtid lykkedes det at sammensætte et 2019-program, der lørdag 6. juli byder på navne som Johnny Madsen, Karl William, L.O.C og The Minds of 99. På de sociale medier gav det hurtigt genlyd hos folket, og ude i byen fornemmer Jens Hebroe også masser af positive vibrationer.

Men billetsalget er ikke just eksploderet. Der er solgt 2000:

- Det er både og ... det er okay, men det er ikke vildt godt, konstaterer Jens Hebroe og tilføjer:

- Jeg kan kun opfordre folk til at få købt en billet. Vi har fået mange tilkendegivelser på, at det er rigtig godt, at det er lykkedes os at komme videre. Nu skal folk vise, at byen og omegnen vil det her.

Jeg er ved at være galvaniseret både indvendig og udvendig

Jens Hebroe, formand, Rock i Ringkøbing

Noget for enhver smag

I forbindelse med kloakering og sikring af strøm til oplevelsescentret Naturkraft har entreprenørmaskiner også været i gang på Engkær, hvor Rock i Ringkøbing holder til. Det har derfor været nødvendigt at ændre på festpladsen, der nu er mindre end normalt.

Ifølge Jens Hebroe vil festivalen balancere økonomisk, hvis der bliver solgt 3500 billetter:

- Vi håber på, det går, siger formanden, der generelt glæder sig over, at der igen og igen drysser verbale roser ned over musikprogrammet:

- Der er noget for enhver smag, tilføjer Jens Hebroe, der - trods alt - har en stærk tro på, at Rock i Ringkøbing 2019 kommer godt i land.

Sidste år havde bestyrelsen et håb om at kunne sælge mindst 5000 billetter til koncerter med blandt andre Thomas Helmig, Dizzy Mizz Lizzy, Hjalmer og Jacob Dinesen. Men da kassen blev gjort op, stod det klart, at billetsalget endte på skuffende 4400 styk.

Hovednavnene

På årets udgave af Rock i Ringkøbing spiller disse navne på hovedscenen - i nævnte rækkefølge:

Suckerpunch

Karl William

Djämes Braun

Johnny Madsen

L.O.C

The Minds of 99

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Et Æ, et Ø og et Å: Rafaellas tatovering vil minde hende om en skøn tid i Vestjylland

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper