Annonce
Vestjylland

200 har tilmeldt sig pigernes Knæk Cancer-spisning: - Det er virkelig overvældende

Liv Bro (til venstre) og Anna Sønderbo er ude på en af deres sidste ture for at samle ind til det amerikanske lotteri, der hvert år er i forbindelse med deres indsamling til Knæk Cancer. Her på besøg hos Dagli'Brugsen i Sdr. Nissum, hvor uddeler Peer Viborg overrækker. Foto: Jan Briks
Liv Bro og Anna Sønderbo har brugt det meste af efterårsferien på at gøre klar til den Knæk-Cancer-spisning, der nu efterhånden er blevet en tradition i Thorsminde.

Thorsminde: Det startede 2017. To lokale piger fra Thorsminde på dengang otte og ti år havde fået dén ide, at de ville holde en stor fællesspisning for at samle ind til Knæk Cancer. 140 mødte op. 75.043 kroner blev samlet ind.

Succesen gentog pigerne igen året efter, og fredag den 25. oktober er tredje gang, arrangementet finder sted i Mindbocentret i Thorsminde.

Denne gang er antallet af forhåndstilmeldte på 200.

- Det er virkelig overvældende, for vi har været noget senere ude med det i år end normalt, hvor vi plejer at starte forberedelserne en halv måned før, vi har gjort i år, så vi havde slet ikke regnet med, at så mange kom med, siger nu 12-årige Liv Bro, der med sin indsamlings-partner, 10-årige Anna Sønderby, i dag er på de sidste besøg rundt om i lokalsamfundet for at samle præmier ind til fredagens amerikanske lotteri.

I år har godt 100 sponsorer spyttet i kassen, så der i alt er 140 gaver - mod 80 gaver det første år.

Peer Viborg, der er brugsuddeler i Dagli'Brugsen i Sdr. Nissum, har givet fire gavekort til lotteriet. Det er en tilbagevendende foræring:

- Jeg kan huske, da pigerne kom for tre år siden og ydmygt spurgte, om jeg ville give noget. Bare den gejst og det engagement, de kom med, var jo ikke til at stå for, siger han.

Og det er mange andre enige med ham i. Pigernes tur rundt for at skaffe sponsorater har sendt dem forbi flere butikker i Holstebro - og det er primært efterårsferien, der er blevet brugt på indsamlingen.

Annonce
De har haft en lignende indsamling sidste år og året før. Det er efterhånden blevet en tradition for de to piger - det arrangement, der i år har samlet 200 forhåndstilmeldte deltagere. Foto: Jan Briks

Gør det selv

Torsdag aften, før det hele går løs, er pigerne nu ankommet til Mindbocentret, hvor der skal pyntes, dækkes op og gøres klar til den store fest.

Begge går de og pynter op, mens Livs mor Vibeke Krog Bro fortæller:

- Vi to mødre var i år begge i nye job. Så vi havde i vores stille sind måske lidt tænkt, om vi skulle hoppe et år over. Men det syntes pigerne i hvert fald ikke, og vi kan jo alligevel ikke sidde gejsten overhørig. Og om vi havde sagt god for det eller ej, havde de gjort det alligevel. Der ligner de deres mødre, griner hun.

Pigerne er over årene også begyndt at tage mere ansvar for arrangementet. Og kontakter nu selv de butikker og firmaer, de tror, der ligger sponsorater i.

- Jeg spurgte Liv her den anden dag, om ikke vi snart skulle få skrevet ud til et bestemt firma. Så svarede hun, at det havde hun da gjort, griner Vibeke Krog Bro.

Travl hverdag

I hverdagen har pigerne, der går i henholdvis femte og syvende klasse på Staby Skole, hver deres at se til. Anna går til fodbold, og Liv er i gang med gymnastikken.

Derfor er det på mange måder en gave, når de tre uger om året sætter alt til side for at være sammen om projektet:

- Vi har begge meget at se til, så vi glæder os altid til at være sammen, siger Liv Bro.

Det hele værd

Hvor mange timer, der hvert år bruges på arrangementet, er et uoverskueligt regnestykke. Men de gør det, fordi det føles rigtigt:

- Mange af vores venner har mistet folk, de kender til sygdommen, og vi kan jo se, hvordan det påvirker dem, siger Anna Sønderbo.

Det gør det hele værd.

- Det er da lidt hårdt, men på den gode måde, og når man er færdig, glæder man sig altid bare til næste år, siger Liv Bro og begynder på en ny række servietter på bordet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce