Annonce
Ringkøbing-Skjern

2. december-nissen: - Jeg kan da fremvise et kørekort, der viser, jeg har bestået lastbil, bus og erhvervskortet

Hvem kan denne kvinde være? Foto: Jørgen Kirk
Dagens Nisse er glad for musik - uden på nogen måde at være musikalsk.

Hver dag indtil jul kan du gætte på, hvem der gemmer sig bag nissemasken.

Annonce
Helle Gidsel. Foto: Jørgen Kirk

Hvor bor du?

Jeg bor i Skjern.

Beskriv udsigten fra din hoveddør?

Det er et af byens vartegn, som er højaktuelt her i december.

Hvad arbejder du med?

Jeg er med til at skabe mange grønne oplevelser og har mange bolde i luften.

Hvor mange timer om ugen arbejder du?

Det tæller jeg som regel ikke, fordi arbejde og fritid går hånd i hånd.

Hvad spiser du juleaften?

Det er meget traditionelt: And, kartofler, den brune sovs og al klassisk tilbehør. Vi slutter af med risalamande, som resten af den konkurrencemindede familie kun spiser for at jagte mandlen. Jeg er selv som den eneste blandt mand og børn helt vild med risalamande, og den skal laves efter min mormors opskrift.

Hvad kan gøre dig helt glad i låget?

Det kan mit arbejde, når vi sammen lykkes! Og så betyder gode venner og familie meget - både i hverdagen, men også når der er travlhed, og behovet for hygge og godt selskab er ekstra stort. Jeg kan godt mærke i et tæt program, at gode venner og godt selskab gør noget godt ved ens sjæl.

Hvordan ville andre beskrive dig?

Jeg tror, jeg bliver opfattet som meget loyal, både over for venner og arbejdsplads. Og så tror jeg også, jeg er god til at huske andre mennesker. Hvis jeg har bagt boller, kan jeg godt lige gå over til naboen med fire til aftenkaffen, og hvis jeg har lavet marmelade eller postkort, kan jeg aflevere det.

Hvad ved folk ikke om dig?

Tja, jeg tror ikke, jeg gemmer på så meget, så folk får, hvad de ser! Men af de finurlige ting kan jeg da fremvise et kørekort, der viser, jeg har bestået lastbil, bus og erhvervskortet. Jeg har dog ikke siddet bag rattet i en bus eller lastbil, siden jeg bestod køreprøverne.

Hvad glæder du dig mest til i det nye år?

På den korte bane venter ferie og koncerter, hvilket betyder rigtigt meget. Jeg er glad for musik - uden på nogen måde at være musikalsk! Men koncerter er altid en super god oplevelse, og jeg ved, vi har flere af slagsen booket ind de kommende måneder. Men april og maj er jobmæssigt forhåbentligt nogle gode måneder, så det ser jeg frem til med stor glæde.

SE ALLE DAGENS NISSER - OG HVEM DAGENS NISSE VAR - HER

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];