Annonce
Ringkøbing-Skjern

2,8 millioner til at ansætte flere lærere i kommunen: Det giver lidt mere luft, siger udvalgsformand

Arkivfoto: Tommy Kofoed
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: 2,8 millioner kroner er nu på vej fra staten til Ringkøbing-Skjern Kommune, og der følger en indkøbsliste med: Ansæt lærere for beløbet, og vil kommunen ikke det, skal pengene returneres.

Det er resultatet af den aftale, som forligskredsen bag finansloven nu har indgået. Her i 2020 er der afsat 275 millioner kroner til et generelt løft af folkeskolen, og herefter stiger beløbet løbende gennem de kommende år indtil 2023, hvor det rammer 807 millioner kroner.

Nu skal udvalgsformand Trine Ørskov (S) sammen med sin administration sætte sig ind i betingelserne, og først der kan hun vurdere effekten.

- Er det smurt ud over alle skoler, så er det ikke meget, men det er da bedre, end hvis vi skulle af med 2,8 milion kroner, siger Trine Ørskov.

Et beløb på 2,8 millioner kroner får man ikke mange lærere for, og det er derfor begrænset, hvor meget man kommer til at mærke til det ude på de enkelte skoler, og det bliver slet ikke på alle skoler, man kommer til at mærke det på.

Men det giver da lidt mere luft, bemærker Trine Ørskov. Et er, hvor der mangler lærere. Noget andet er, hvor nemt det er at finde lærere til de stillinger, der kommer.

- Jeg har en fornemmelse af, at der er mange kvalificerede ansøgninger, hver gang der skal ansættes, og her i kommunen har vi en ret stor andel af lærere, der kommer fra andre kommuner, fortæller Trine Ørskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce