Annonce
Danmark

2,5 millioner danskere har fået minimum første stik mod corona

Sundhedsministeren og de fleste af Folketingets partier landede aftale i nat om yderligere genåbning.

Der er "godt turbo" på corona-vaccinationerne i Danmark.

Sådan lyder det fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) torsdag på et pressemøde om covid-19-situationen.

Pressemødet finder sted, efter at regeringen og alle Folketingets partier minus Nye Borgerlige natten til torsdag kunne præsentere en aftale om yderligere genåbning af samfundet.

Annonce

Heunicke siger, at der onsdag blev givet 75.000 stik med en vaccine mod corona.

- Det betyder, vi har haft tre dage i træk med over 70.000 stik. Det er rekord. Det betyder også, at vi nu har rundet 2,5 millioner, der minimum har fået første stik, siger Heunicke.

Det er medvirkende til, at regeringen og aftalepartierne har kunnet indgå en aftale, som lemper "betragteligt" på restriktionerne, tilføjer Heunicke.

Ministeren kan også fortælle om gode smittetal. Der er det seneste døgn registreret 475 nye smittetilfælde i Danmark, oplyser Heunicke.

Antallet af nye smittetilfælde er blandt de laveste de seneste måneder. På landets sygehuse er status, at antallet af indlagte med coronavirus det seneste døgn er faldet med to til 120.

Det er det laveste antal indlagte siden slutningen af oktober, hvor anden bølge af smitten var ved at ramme Danmark.

Regeringen vil derfor undersøge muligheden for at donere corona-udstyr til andre lande, hvor behovet er større end i Danmark.

- Antallet af indlæggelser falder, og regionerne har nu et overskud af specialiseret udstyr til behandling af covid-19-patienter.

- Vi er i kontakt med andre lande om muligheden for donation og vil offentliggøre det, når der er nyt, siger Heunicke.

I den seneste genåbningsaftale er det aftalt, at kravet om mundbind eller visir ophæves fra 14. juni. Dog med undtagelse i den kollektive trafik, hvor man ikke sidder ned. Kravet om mundbind eller visir udfases helt 1. september.

Desuden er der aftalt en udfasning af coronapasset. Brugen af coronapasset indgår som en forudsætning for udfasning af kravet om mundbind.

Fra 1. september vil stort set alle restriktioner være udfaset. Der vil fortsat være restriktioner i nattelivet, ved rejser og ved arrangementer med over 2000 deltagere. Fra 1. oktober vil restriktioner formentlig helt være fortid, medmindre situationen ænder sig.

I forhold til vacciner siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, at den næstsidste målgruppe i vaccinationsprogrammet vil blive indkaldt til vaccinestik i næste uge.

Det er en samlet gruppe, der består af de 25- til 29-årige samt de 35- til 39-årige.

- Så står den sidste gruppe - de 30- til 34-årige tilbage. Men jeg tror, at vi også kan invitere nogle af dem ind, inden vi går på sommerferie. Vi er langt med udrulningen af vaccinerne, siger Brostrøm.

På Facebook konstaterer statsminister Mette Frederiksen (S), at "vi kan nu se enden på restriktionerne".

/ritzau/

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce