Læserbrev

2+1-vej er ikke nødvendigvis en god løsning

Læserbrev: Få nu arme og ben ned på vejbanen igen. Det lyder rosenrødt; men jeg har været i de svenske og norske aviser, hvor disse veje omtales, og der har jeg læst, at de ikke anbefales, hvor der er mange til- og frakørsler. Er det ikke tilfældet på den gamle A15 hovedvej, så ved jeg ikke.

Der ligger mange gårde langs vejen. Er de forvist til de små veje væk fra A 15? Det samme gælder lastbiler, der skal servicere gårdene, da det ikke er muligt at krydse til venstre. Så der vil blive meget mere trafik på de små veje og i byerne. Der vil blive mange ekstra kilometer for at krydse A15 til marker på den anden side af vejen.

2+1-veje er der ikke mange af i Danmark, for problemet er også, at Hr. og Fru Danmark må køre der med trailer med max 70 km/timen, hvilket også gælder lastbiler. Man vil derfor ikke kunne nå op på den tilladte max hastighed på 90 km/timen.

Så jeg kan godt se, at køen kan blive lang, men så kan man jo nyde den fine udsigt, mens man venter på at få lov til at overhale. Når der så kommer udrykning bagerst i køen, kan jeg se, at der opstår store problemer i det ene spor, når der ikke kan overhales, så derfor kan jeg ikke se mange fordele ved den type veje.

Vejen mellem Søndervig og Hvide Sande nævnes også som 2+1; da sommerhusene mest ligger i vestsiden af vejen, bliver det svært at komme tværs over vejen, når man kommer fra syd på grund af den wire / det autoværn, som danner skel mellem vejbanerne af sikkerhedsmæssige grunde. Man vil derfor kun kunne krydse vejen eller dreje fra den på udvalgte steder. Få det undersøgt, så vi ikke får en vej, som kun er til gavn for nogle, men til gene for mange.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Leder For abonnenter

Hilde-sagen: Skal kun de stærke have chancen for at vinde?

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce