Annonce
Sport

19 medaljer til Hvide Sande-atleter ved vestdanske mesterskaber

Hele holdet med alle medaljerne: Bagest Kirsten Onsberg, Sebastian Brogaard, Signe Frederiksen, Oliver Emborg, i midten Eliza Nadjaka, Ane Katrine B. Madsen, Karoline Bjerg, Nynne Degn og forrest Louis Just. Privatfoto

Hvide Sande: Hvide Sande KFUM havde otte atleter med til de vestdanske mesterskaber i Randers. De kom hjem med otte guld, seks sølv og fem bronze samt 16 personlige rekorder.

I aldersgruppen piger 12 år deltog Hvide Sande med fire deltagere. Nynne Degn vandt guld i spydkast og diskoskast, sølv i kuglestød og i hammerkast.

Karoline Bjerg vandt sølv i stangspring. Hun fik desuden bronze i højdespring. Ane Katrine B. Madsen vandt sølv i højdespring og bronze i 60 m hæk. Alle fire piger stillede også op i fire x 80 m stafetløb, som de vandt.

I piger 13 år deltog Signe Frederiksen og vandt guld i hammerkast. Signe fik også til guld i diskoskast, sølv i højdespring, og bronze i kuglestød.

12-årige Oliver Emborg vandt sølv i spydkast, bronze i diskos og bronze i hammerkast.

Signe Frederiksen springer 1,46 til sølv i højdespring. Hun fik desuden guld i hammerkast og diskoskast. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce