Annonce
Ringkøbing

19-årig elektrikerlærling: Thomas drømmer om at hitte på de helt store scener

Der er ikke ret meget tingeltangel på Thomas Nedergaard Jensens værelse hjemme på Skovduevej i Tim. Det vigtigste for ham er computeren og de små - men kraftfulde - højttalere, der leverer lyden til drømmen om at skabe sig en karriere som dj og musikproducer under kunstnernavnet Thomas NED. Foto: Jørgen Kirk
Thomas Nedergaard Jensen er god til at skabe musik, og henover sommeren skal han sørge for party i provinsen - først ved Rock i Ringkøbing og siden på Bork Festival. På sigt har den 19-årige dj, producer og elektrikerlærling fra Tim en drøm om at ramme de helt store scener under sit kunstnernavn: Thomas NED.

Tim: Thomas Nedergaard Jensen kan godt fornemme lidt af suset, når han ser billeder og videoklip fra den belgiske musikfestival Tomorrowland, der i 2018 tiltrak omkring 400.000 gæster.

På lørdag er han hyret til at optræde ved Esbjerg Byfest. Måske der kommer et par tusinde mennesker og lytter til ham dér Thomas NED fra Tim:

- Jeg er rigtig glad for, at folk giver mig chancen, så jeg kan komme ud at vise, hvad jeg kan. Det handler meget om at opbygge et netværk, siger den 19-årige dj og producer.

I en alder af tre år fik Thomas Nedergaard Jensen sit første trommesæt, der holdt et døgns tid. Men han har holdt rytmen, og hjertet banker fortsat for at bryde gennem på de helt store scener:

- Måske jeg får en pladekontrakt om to måneder ... eller om fire år.

Annonce

Der er mange, der går med den samme drøm. Nok flere, end jeg tror. Der kommer ny musik ud hele tiden. Det handler om at finde sin egen vej

Thomas Nedergaard Jensen, dj, producer - og elektrikerlærling, Tim

Motocross eller musik

Der er fredfyldt på Skovduevej i Tim på sådan en junidag, hvor solen er i en slags sommerhumør. Thomas Nedergaard Jensen sætter to glas og en karaffel med vand på havebordet. Og sætter ord på, hvordan han for alvor fandt vejen ind i musikken.

Som ti-årig havde han mest af alt lyst til at køre motocross i sin fritid, men den melodi var far og mor - Finn og Margit - ikke helt med på at følge. Det var dyrt, beskidt og ville kræve et godt værksted.

Så var det, at Martin Garrix poppede op hos den vestjyske knægt. Thomas Nedergaard Jensen blev fascineret af denne unge hollænder, der hittede som dj og producer, og forældrene gik med til at købe lidt musikudstyr til drengeværelset. Det kunne næppe larme lige så meget som de fortsatte trommeslag.

Et par år senere blev Thomas hyret til sit første job som discjockey; ved en 60-års fødselsdag, hvor han nød godt af at kunne gøre brug af cd-samlingen hjemme fra stuen:

- Jeg tror, jeg fik 500 kroner for det. Det var kæmpe stort.

Sommeren ligger på lur. Familiens hund, en engelsk springer spaniel, ligger og luner sig inde i drivhuset. Den lystrer navnet Jackson. Opkaldt efter Michael Jackson.

Sheeran-hit i ny udgave

For fire år siden begyndte Thomas Nedergaard Jensen at give en hånd med i et mobildiskotek, der gjorde en dyd ud af at fyre op under fester i det midt- og vestjyske til ud på natten:

- Jeg tænkte bare: 'Det er mig, det her.'

På Staby Efterskole gav det genlyd, når 9.-klasseseleven fra Tim satte sig ved trommerne, og når han skabte ny musik på sin computer.

Året efter ramte Thomas Nedergaard Jensen et og andet, da han en aften sad på sit værelse på Vedersø Idrætsefterskole og legede lidt med Ed Sheeran-hittet 'Shape of you.' Efter en times tid var der skabt et nyt remix, som Thomas Nedergaard Jensen lagde ud på musikdelingssiden SoundCloud, hvor antallet af afpilninger i dag nærmer sig 4000.

Den helt særlige Thomas NED-udgave af 'Shape of you' er da også blevet spillet på et par mindre radiostationer:

- Det er min drøm at få en kontrakt med et stort pladeselskab, men det handler om at tage små skridt, siger den 19-årige dj og producer, der er i lære som elektriker hos Jens Byskov i Ringkøbing.

- Jeg kender kemien, og jeg ved, hvad det er, musik gør ved én, siger 19-årige Thomas Nedergaard Jensen, der er i lære som elektriker hos firmaet Jens Byskov i Ringkøbing. Foto: Jørgen Kirk

Mange har samme drøm

I 2017 tog Thomas NED kontakt til musikfestivalen i Bork, hvor han fik chancen for at bevise sit værd:

- Det var dér, jeg begyndte at tro på det.

Igennem det seneste halvandet års tid har han holdt lav profil og har primært brug tid på at brande sig selv på sociale medier, men nu bliver der atter skruet op for volumen. På lørdag er Thomas NED på plakaten ved Esbjerg Byfest, 6. juli gælder det Rock i Ringkøbing, og fredag 2. august skal han sørge for partystemning i Machanga Baren på Bork Festival.

Inde på sit værelse har Thomas Nedergaard Jensen et indrammet citat hængende: 'If you can dream it, you can do it', står der sort på hvidt. Han tror også på, at drømmen kan blive til virkelighed - drømmen om en skønne dag at stå på en international scene foran den vildeste folkemængde:

- Der er mange, der går med den samme drøm. Nok flere, end jeg tror. Der kommer ny musik ud hele tiden. Det handler om at finde sin egen vej. Jeg glæder mig til at se, hvad det her år bringer mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce