Annonce
Ringkøbing

19-årig elektrikerlærling: Thomas drømmer om at hitte på de helt store scener

Der er ikke ret meget tingeltangel på Thomas Nedergaard Jensens værelse hjemme på Skovduevej i Tim. Det vigtigste for ham er computeren og de små - men kraftfulde - højttalere, der leverer lyden til drømmen om at skabe sig en karriere som dj og musikproducer under kunstnernavnet Thomas NED. Foto: Jørgen Kirk
Thomas Nedergaard Jensen er god til at skabe musik, og henover sommeren skal han sørge for party i provinsen - først ved Rock i Ringkøbing og siden på Bork Festival. På sigt har den 19-årige dj, producer og elektrikerlærling fra Tim en drøm om at ramme de helt store scener under sit kunstnernavn: Thomas NED.
Annonce

Tim: Thomas Nedergaard Jensen kan godt fornemme lidt af suset, når han ser billeder og videoklip fra den belgiske musikfestival Tomorrowland, der i 2018 tiltrak omkring 400.000 gæster.

På lørdag er han hyret til at optræde ved Esbjerg Byfest. Måske der kommer et par tusinde mennesker og lytter til ham dér Thomas NED fra Tim:

- Jeg er rigtig glad for, at folk giver mig chancen, så jeg kan komme ud at vise, hvad jeg kan. Det handler meget om at opbygge et netværk, siger den 19-årige dj og producer.

I en alder af tre år fik Thomas Nedergaard Jensen sit første trommesæt, der holdt et døgns tid. Men han har holdt rytmen, og hjertet banker fortsat for at bryde gennem på de helt store scener:

- Måske jeg får en pladekontrakt om to måneder ... eller om fire år.

Der er mange, der går med den samme drøm. Nok flere, end jeg tror. Der kommer ny musik ud hele tiden. Det handler om at finde sin egen vej

Thomas Nedergaard Jensen, dj, producer - og elektrikerlærling, Tim

Annonce

Motocross eller musik

Der er fredfyldt på Skovduevej i Tim på sådan en junidag, hvor solen er i en slags sommerhumør. Thomas Nedergaard Jensen sætter to glas og en karaffel med vand på havebordet. Og sætter ord på, hvordan han for alvor fandt vejen ind i musikken.

Som ti-årig havde han mest af alt lyst til at køre motocross i sin fritid, men den melodi var far og mor - Finn og Margit - ikke helt med på at følge. Det var dyrt, beskidt og ville kræve et godt værksted.

Så var det, at Martin Garrix poppede op hos den vestjyske knægt. Thomas Nedergaard Jensen blev fascineret af denne unge hollænder, der hittede som dj og producer, og forældrene gik med til at købe lidt musikudstyr til drengeværelset. Det kunne næppe larme lige så meget som de fortsatte trommeslag.

Et par år senere blev Thomas hyret til sit første job som discjockey; ved en 60-års fødselsdag, hvor han nød godt af at kunne gøre brug af cd-samlingen hjemme fra stuen:

- Jeg tror, jeg fik 500 kroner for det. Det var kæmpe stort.

Sommeren ligger på lur. Familiens hund, en engelsk springer spaniel, ligger og luner sig inde i drivhuset. Den lystrer navnet Jackson. Opkaldt efter Michael Jackson.

Annonce

Sheeran-hit i ny udgave

For fire år siden begyndte Thomas Nedergaard Jensen at give en hånd med i et mobildiskotek, der gjorde en dyd ud af at fyre op under fester i det midt- og vestjyske til ud på natten:

- Jeg tænkte bare: 'Det er mig, det her.'

På Staby Efterskole gav det genlyd, når 9.-klasseseleven fra Tim satte sig ved trommerne, og når han skabte ny musik på sin computer.

Året efter ramte Thomas Nedergaard Jensen et og andet, da han en aften sad på sit værelse på Vedersø Idrætsefterskole og legede lidt med Ed Sheeran-hittet 'Shape of you.' Efter en times tid var der skabt et nyt remix, som Thomas Nedergaard Jensen lagde ud på musikdelingssiden SoundCloud, hvor antallet af afpilninger i dag nærmer sig 4000.

Den helt særlige Thomas NED-udgave af 'Shape of you' er da også blevet spillet på et par mindre radiostationer:

- Det er min drøm at få en kontrakt med et stort pladeselskab, men det handler om at tage små skridt, siger den 19-årige dj og producer, der er i lære som elektriker hos Jens Byskov i Ringkøbing.

- Jeg kender kemien, og jeg ved, hvad det er, musik gør ved én, siger 19-årige Thomas Nedergaard Jensen, der er i lære som elektriker hos firmaet Jens Byskov i Ringkøbing. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Mange har samme drøm

I 2017 tog Thomas NED kontakt til musikfestivalen i Bork, hvor han fik chancen for at bevise sit værd:

- Det var dér, jeg begyndte at tro på det.

Igennem det seneste halvandet års tid har han holdt lav profil og har primært brug tid på at brande sig selv på sociale medier, men nu bliver der atter skruet op for volumen. På lørdag er Thomas NED på plakaten ved Esbjerg Byfest, 6. juli gælder det Rock i Ringkøbing, og fredag 2. august skal han sørge for partystemning i Machanga Baren på Bork Festival.

Inde på sit værelse har Thomas Nedergaard Jensen et indrammet citat hængende: 'If you can dream it, you can do it', står der sort på hvidt. Han tror også på, at drømmen kan blive til virkelighed - drømmen om en skønne dag at stå på en international scene foran den vildeste folkemængde:

- Der er mange, der går med den samme drøm. Nok flere, end jeg tror. Der kommer ny musik ud hele tiden. Det handler om at finde sin egen vej. Jeg glæder mig til at se, hvad det her år bringer mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre fodboldhold i Ringkøbing IF påvirket af corona - en spiller er testet positiv

Annonce