Ringkøbing

19-årig elektrikerlærling: Thomas drømmer om at hitte på de helt store scener

Der er ikke ret meget tingeltangel på Thomas Nedergaard Jensens værelse hjemme på Skovduevej i Tim. Det vigtigste for ham er computeren og de små - men kraftfulde - højttalere, der leverer lyden til drømmen om at skabe sig en karriere som dj og musikproducer under kunstnernavnet Thomas NED. Foto: Jørgen Kirk
Thomas Nedergaard Jensen er god til at skabe musik, og henover sommeren skal han sørge for party i provinsen - først ved Rock i Ringkøbing og siden på Bork Festival. På sigt har den 19-årige dj, producer og elektrikerlærling fra Tim en drøm om at ramme de helt store scener under sit kunstnernavn: Thomas NED.

Tim: Thomas Nedergaard Jensen kan godt fornemme lidt af suset, når han ser billeder og videoklip fra den belgiske musikfestival Tomorrowland, der i 2018 tiltrak omkring 400.000 gæster.

På lørdag er han hyret til at optræde ved Esbjerg Byfest. Måske der kommer et par tusinde mennesker og lytter til ham dér Thomas NED fra Tim:

- Jeg er rigtig glad for, at folk giver mig chancen, så jeg kan komme ud at vise, hvad jeg kan. Det handler meget om at opbygge et netværk, siger den 19-årige dj og producer.

I en alder af tre år fik Thomas Nedergaard Jensen sit første trommesæt, der holdt et døgns tid. Men han har holdt rytmen, og hjertet banker fortsat for at bryde gennem på de helt store scener:

- Måske jeg får en pladekontrakt om to måneder ... eller om fire år.

Der er mange, der går med den samme drøm. Nok flere, end jeg tror. Der kommer ny musik ud hele tiden. Det handler om at finde sin egen vej

Thomas Nedergaard Jensen, dj, producer - og elektrikerlærling, Tim

Motocross eller musik

Der er fredfyldt på Skovduevej i Tim på sådan en junidag, hvor solen er i en slags sommerhumør. Thomas Nedergaard Jensen sætter to glas og en karaffel med vand på havebordet. Og sætter ord på, hvordan han for alvor fandt vejen ind i musikken.

Som ti-årig havde han mest af alt lyst til at køre motocross i sin fritid, men den melodi var far og mor - Finn og Margit - ikke helt med på at følge. Det var dyrt, beskidt og ville kræve et godt værksted.

Så var det, at Martin Garrix poppede op hos den vestjyske knægt. Thomas Nedergaard Jensen blev fascineret af denne unge hollænder, der hittede som dj og producer, og forældrene gik med til at købe lidt musikudstyr til drengeværelset. Det kunne næppe larme lige så meget som de fortsatte trommeslag.

Et par år senere blev Thomas hyret til sit første job som discjockey; ved en 60-års fødselsdag, hvor han nød godt af at kunne gøre brug af cd-samlingen hjemme fra stuen:

- Jeg tror, jeg fik 500 kroner for det. Det var kæmpe stort.

Sommeren ligger på lur. Familiens hund, en engelsk springer spaniel, ligger og luner sig inde i drivhuset. Den lystrer navnet Jackson. Opkaldt efter Michael Jackson.

Sheeran-hit i ny udgave

For fire år siden begyndte Thomas Nedergaard Jensen at give en hånd med i et mobildiskotek, der gjorde en dyd ud af at fyre op under fester i det midt- og vestjyske til ud på natten:

- Jeg tænkte bare: 'Det er mig, det her.'

På Staby Efterskole gav det genlyd, når 9.-klasseseleven fra Tim satte sig ved trommerne, og når han skabte ny musik på sin computer.

Året efter ramte Thomas Nedergaard Jensen et og andet, da han en aften sad på sit værelse på Vedersø Idrætsefterskole og legede lidt med Ed Sheeran-hittet 'Shape of you.' Efter en times tid var der skabt et nyt remix, som Thomas Nedergaard Jensen lagde ud på musikdelingssiden SoundCloud, hvor antallet af afpilninger i dag nærmer sig 4000.

Den helt særlige Thomas NED-udgave af 'Shape of you' er da også blevet spillet på et par mindre radiostationer:

- Det er min drøm at få en kontrakt med et stort pladeselskab, men det handler om at tage små skridt, siger den 19-årige dj og producer, der er i lære som elektriker hos Jens Byskov i Ringkøbing.

- Jeg kender kemien, og jeg ved, hvad det er, musik gør ved én, siger 19-årige Thomas Nedergaard Jensen, der er i lære som elektriker hos firmaet Jens Byskov i Ringkøbing. Foto: Jørgen Kirk

Mange har samme drøm

I 2017 tog Thomas NED kontakt til musikfestivalen i Bork, hvor han fik chancen for at bevise sit værd:

- Det var dér, jeg begyndte at tro på det.

Igennem det seneste halvandet års tid har han holdt lav profil og har primært brug tid på at brande sig selv på sociale medier, men nu bliver der atter skruet op for volumen. På lørdag er Thomas NED på plakaten ved Esbjerg Byfest, 6. juli gælder det Rock i Ringkøbing, og fredag 2. august skal han sørge for partystemning i Machanga Baren på Bork Festival.

Inde på sit værelse har Thomas Nedergaard Jensen et indrammet citat hængende: 'If you can dream it, you can do it', står der sort på hvidt. Han tror også på, at drømmen kan blive til virkelighed - drømmen om en skønne dag at stå på en international scene foran den vildeste folkemængde:

- Der er mange, der går med den samme drøm. Nok flere, end jeg tror. Der kommer ny musik ud hele tiden. Det handler om at finde sin egen vej. Jeg glæder mig til at se, hvad det her år bringer mig.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Et Æ, et Ø og et Å: Rafaellas tatovering vil minde hende om en skøn tid i Vestjylland

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper