Annonce
Videbæk

19-årig begynder som selvstændig fotograf

Lonni Vejling Høgh har så stor tro på sig selv, at hun tør springe ud som selvstændig. Foto: Jørgen Kirk

Lonni Vejling Høgh er klar på udløseren i sit nye atelier

Selvom man ikke er blevet 20 år endnu, så kan man sagtens starte sin egen forretning.

Annonce

Det er 19-årige Lonni Vejling Høgh fra Spjald et godt eksempel på.

Hun er uddannet som butiksassistent hos Photocare i Holstebro, men arbejder nu halvtids hos Click i Ringkøbing. Samtidig har hun åbnet sit eget firma, Lvh-Foto, hvor hun tager billeder på sine fridage samt i weekender og om aftenen.

»Mange har sagt, at jeg er for ung til at være selvstædnig, men det er et spørgsmål om, at du tror på dig selv. Jeg er vokset op i en familie af selvstændige, så derfor har jeg da aldrig været i tvivl,« fortæller hun.

Hun stammer oprindelig fra Lemvig, men flyttede her til området, da hun var færdig på Fjordvang Ungdomsskole for at gå på handelsskole.

»Jeg var i erhvervspraktik hos Click og fortsatte med et eftermiddagsjob, mens jeg gik på handelsskole. Siden kom jeg så til Photocare,« oplyser Lonni Vejling Høgh.

Nu bor hun i Spjald med sin kæreste. Det er også i Spjald, hun har sit atelier.

»Jeg har fået lov til at lave et atelier på Kildsigvej 12, hvor billig-arbejdstøj,dk tidligere holdt til. Jeg spurgte på Spjalds Facebookside, om nogen kendte til ledige lokaler,« forklarer hun.

Hun havde længe drømt om at blive fotograf og er udlært fotohandler.

»Jeg har taget mange hestebilleder, men er mere gået over til portrætter. Desuden har jeg taget mange billeder fra DTC på Jyllands-Ringen. Jeg har faktisk haft mit logo på to af bilerne,« fortæller hun.

Hun regner med at satse på portrætter, blandt udviklingsserier af børn samt konfirmationer og bryllupper. Hun tager også gerne personalefotos. Hun har også fået en aftale med en blomsterbutik i Kibæk om at tage billeder derfra.

»Jeg fortsætter som halvtidsansat hos Click i Ringkøbing, der er inde i en spændende udvikling med den store udvidelse,« siger Lonni Vejling Høgh.

Hun bliver iøvrigt 20 år på fredag.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

KA er en del af den danske model

Læserbrev: Det siges tit, at angreb er det bedste forsvar. Det er tydeligt, at næstformand Palle Bisgaard fra 3F følger den taktik i Lauge Bonde-sagen, hvor 3F har tvunget en virksomhed, der i mange år har haft en anerkendt overenskomst, til at tegne overenskomst. Selv om virksomhedens medarbejdere og ledelse er rasende over 3Fs tvang, tromler fagforbundet bare videre i sin magtarrogance. I stedet for at reflektere over 3Fs rolle i sagen bruger Palle Bisgaard spaltepladsen på at beskylde Arbejdsgiverforeningen KA for alverdens ting, og jeg vil gerne afmontere et par af hans myter. I KA er vi tilhængere af den danske model. Vi er selv en del af den danske model, fordi vi aftaler løn- og arbejdsvilkår gennem en landsdækkende overenskomst, der dækker bredt branchemæssigt. Overenskomst er kernen i den danske model, og vores har samme vægt som andre overenskomster. Arbejdsretten har for længst anerkendt vores overenskomst og understreget, at den har et niveau og indeholder alt, hvad der er sædvanligt for kollektive overenskomster på det danske arbejdsmarked. Vi mener – modsat 3F – at både lønmodtagere og arbejdsgivere skal have frihed til at vælge, hvilke fag- og arbejdsgiverforeninger, de ønsker at være medlem af. Vi ser konkurrencen og mangfoldigheden på arbejdsmarkedet som en klar fordel for begge parter. Den tvang, som 3F benytter, hører ikke hjemme i et moderne samfund som det danske. 3F har travlt med at tage patent på den danske model. Det holder ikke, når man husker, hvordan Østre Landsret allerede i 1984 fastslog, at KA opererer inden for den danske model. Det var dengang, at Arbejdsministeriet med socialdemokraten Svend Auken som minister i begyndelsen af 1980erne havde nægtet at godkende KAs ferieoverenskomst med den begrundelse, at KA ikke var en rigtig arbejdsgiverforening og vores overenskomst ikke var en rigtig overenskomst. Østre Landsret nåede frem til den modsatte konklusion: KA er en del af den danske model. Hvis den danske model skal overleve på sigt, er det nødvendigt at give plads til andre spillere og nye løsninger. Den danske model overlever ikke, hvis den udelukkende skal hvile på Fagbevægelsens Hovedorganisation, der mister medlemmer i stort tal og dermed taber legitimitet. Hvis modellen skal have et folkeligt mandat, nytter det ikke at pege fingre af de hundredtusindvis af danskere, der gerne vil modellen, men som ønsker at gøre tingene på en anden måde og derfor vælger alternative arbejdsmarkedsorganisationer.

Ringkøbing For abonnenter

Gnistens pædagoger er ildglødende rasende på Ringkøbing-Skjern Kommune

Annonce