Annonce
Ringkøbing Håndbold

18-årige Louise er Ringkøbings eneste målvogter: Vi er en lille smule udfordret

Louise Bak Jensen er lige nu eneste målvogter i Ringkøbing, men det regner klubben med at kunne ændre på her i opstarten. Målvogtertalentet er lejet i Herning-Ikast Håndbold. Pressefoto: Ringkøbing Håndbold
Jagten på en målvogter er sat ind i Ringkøbing Håndbold, hvor man har mistet de to sidste skanser fra den seneste sæson. Ringkøbingenserne er både tålmodige og udfordret, mener formanden.
Annonce

RINGKØBING: ”Godt stået!” og ”stærkt, Louise!”

Ros var der nok af, da Ringkøbing Håndbold onsdag havde første træningsdag. Louise er den 18-årige målvogter Louise Bak Jensen. Hun har ikke tidligere spillet seniorhåndbold, så derfor skilte onsdagens træning sig ud.

- Det var sgu hårdt. Det var det. Det var hårdere med mere intensitet. Det gik meget hurtigere, og skuddene kom også hårdere, men det var fedt! sagde hun lige efter træning.

Det 18-årige talent får masser skud at forholde sig til her i sæsonoptakten. For hun er den eneste målvogter, Ringkøbing Håndbold har lige nu. Foruden stregspiller Camilla Fangel, der er rejst til Herning-Ikast Håndbold, har Ringkøbing nemlig mistet sidste sæsons målmandsduo.

Mateja Serafimova er rykket til israelsk håndbold, mens japanske Ryoko Amitani ikke har kunnet få sin opholdstilladelse forlænget her i coronatiden. Hun havde ellers en plads på Idrætshøjskolen i Ikast, og Ringkøbing Håndbold ville også gerne beholde hende en sæson mere.

Nu står Ringkøbing, der vil jagte oprykning til landets bedste række, så med den udfordring, at de skal ud at gafle en målvogter – gerne inden 1. division begynder i september.

Pokalturneringen indtræder man i allerede 14. august. Lars Buhl er sportslig ansvarlig og formand for Ringkøbing Håndbold. Han bruger udtrykkene ”en lille smule udfordret” og ”presset,” når han taler om situationen i buret. På den anden side har man også tid til at vente på den rigtige, fortæller han.

- Vi er selvfølgelig i gang med at kigge efter en målvogter. Vi har et par emner, vi godt kunne tænke os at se til træning, siger Lars Buhl.

Annonce

Målvogter: Lidt mærkeligt

Men indtil man finder målvogter nummer to, får Louise Bak Jensen altså endnu flere skud at øve sig på i målet til træning. Målvogteren bliver 19 år til oktober, og Ringkøbing Håndbold har lejet hende i Herning-Ikast Håndbold det næste år. I sidste sæson stod hun i U19-ligaen. Her var hun vant til at være enemålvogter.

Louise Bak Jensen fik masser træning onsdag, for hun var den eneste målvogter på banen. Foto: Sebastian Engelberth Hansen

Men selvom hun er kommet til Ringkøbing for at jagte seniorspilletid, og selvom hun i ungdomsrækkerne har været vant til fuld spilletid, ser hun gerne, at der kommer en målvogter mere til klubben. Lige nu ved hverken hun eller klubben, hvordan konstellationen i målet bliver.

- Det er da lidt mærkeligt, men jeg regner da med, vi får en mere, siger Louise Bak Jensen med et smil.

Annonce

Ung duo kan blive løsning

Hun står i mål for det danske U20-landshold og har været med på de danske ungdomslandshold siden 2016. Ungdomslandsholdsspilleren håber at få en makker, som hun kan sparre med om alt fra skudarmens placering til videoanalyse af kampene. Og så understreger hun, at hun er glad for at få chancen på et formodet tophold i 1. division.

- Det er fedt, det kan lade sig gøre, at jeg kan prøve at spille seniorhåndbold. Så gør det heller ikke noget, at det ikke er den bedste række. Jeg tror godt, vi kan rykke op, siger hun.


Vi er selvfølgelig i gang med at kigge efter en målvogter. Vi har et par emner, vi godt kunne tænke os at se til træning.

Lars Buhl, formand, Ringkøbing Håndbold


Hvis Ringkøbing ikke lykkes med at finde en målvogter udefra, vil klubben kontakte Skjern, som man har et holdfællesskab med. Her har U19-kvindeholdet en eller to målvogtere, som på grund af holdfællesskabet både må spille for Skjern og for Ringkøbing.

Derfor er det altså ikke helt udelukket, at Ringkøbing Håndbold stiller med en ung duo i målet.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce