Annonce
Tarm

18-årig på vej mod millionerne: Jonas Colkær er kommet endnu længere i Fortnite-VM

Kvalificeringen til Word Cup i Fortnite duo-kvalifikationen blev streamet over hele verden. Det er Jonas Colkær til højre. Privatfoto
Gamer fra Tarm er nu med i to kategorier til verdensmesterskaberne i det e-spil, som lige for tiden er det største i verden.

Tarm: Der blev jublet, hoppet og råbt rigtig højt i familien Colkærs stuer i Tarm, da 18-årige Jonas sent fredag aften kom endnu et stort spring længere mod toppen af verdenspoppen i e-spillet Fortnite.

I maj kvalificerede Jonas Colkær sig til World Cup i Fortnite Solo, hvor man spiller alene. Fredag aften kvalificerede han sig så også - som den eneste dansker - i duo, hvor man spiller to og to sammen.

Med denne kvalifikation har den unge tarmbo allerede nu sikret sig 550.000 danske kroner - men de kan blive til meget mere, hvis han gør det godt i New York, hvor verdensmesterskaberne finder sted fra den 26. til den 28. juli.

Præmiepuljen ved turneringen er på 30 millioner dollars - svarende til lige knap 200 millioner kroner. Ender Jonas som vinder - og dermed som den bedste solo-spiller i Fortnite - kan han tage tre millioner dollars - svarende til cirka 20 millioner kroner - med sig hjem.

- Epic Games betaler alle omkostninger for ham på hele turen. Fly, hotel - alt er booket. Nu skal han bare træne hårdt og målrettet hver dag indtil de to dage i New York, siger en jublende glad storesøster Pernille Colkær til Dagbladet fredag aften.

Som indehaver af Pure Performance Fitness i Tarm ved hun selv en hel del om det at træne hårdt og målrettet - og hun har selvfølgelig selv bestilt tur til New York til den store begivenhed, så hun kan heppe på og støtte sin bror.

Det kan man da kalde en glad storesøster-opdatering. Facebook-klip
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce