Tarm

18-årig på vej mod millionerne: Jonas Colkær er kommet endnu længere i Fortnite-VM

Kvalificeringen til Word Cup i Fortnite duo-kvalifikationen blev streamet over hele verden. Det er Jonas Colkær til højre. Privatfoto
Gamer fra Tarm er nu med i to kategorier til verdensmesterskaberne i det e-spil, som lige for tiden er det største i verden.

Tarm: Der blev jublet, hoppet og råbt rigtig højt i familien Colkærs stuer i Tarm, da 18-årige Jonas sent fredag aften kom endnu et stort spring længere mod toppen af verdenspoppen i e-spillet Fortnite.

I maj kvalificerede Jonas Colkær sig til World Cup i Fortnite Solo, hvor man spiller alene. Fredag aften kvalificerede han sig så også - som den eneste dansker - i duo, hvor man spiller to og to sammen.

Med denne kvalifikation har den unge tarmbo allerede nu sikret sig 550.000 danske kroner - men de kan blive til meget mere, hvis han gør det godt i New York, hvor verdensmesterskaberne finder sted fra den 26. til den 28. juli.

Præmiepuljen ved turneringen er på 30 millioner dollars - svarende til lige knap 200 millioner kroner. Ender Jonas som vinder - og dermed som den bedste solo-spiller i Fortnite - kan han tage tre millioner dollars - svarende til cirka 20 millioner kroner - med sig hjem.

- Epic Games betaler alle omkostninger for ham på hele turen. Fly, hotel - alt er booket. Nu skal han bare træne hårdt og målrettet hver dag indtil de to dage i New York, siger en jublende glad storesøster Pernille Colkær til Dagbladet fredag aften.

Som indehaver af Pure Performance Fitness i Tarm ved hun selv en hel del om det at træne hårdt og målrettet - og hun har selvfølgelig selv bestilt tur til New York til den store begivenhed, så hun kan heppe på og støtte sin bror.

Det kan man da kalde en glad storesøster-opdatering. Facebook-klip
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce