Annonce
Tarm

170.000 blev samlet ind til friskole: - Nu kan vi få nye iPads og kolbøttestativ

Bestyrelsen havde krydset fingre for 100.000. Men det lykkedes at samle mange flere penge ind. Privatfoto.
Lyne Friskole fik samlet flere penge ind, end de turde håbe på. Derfor skal bestyrelsen nu bestemme, hvad pengene skal gå til.

Lyne: 170.000 kroner. Så mange penge lykkedes det for Lyne Friskole at samle ind i fredags, da der blev holdt cykelsponsorløb i Strellev Cykel- og Fritidspark.

- Vi har to fokusområder, som pengene skal gå til. Det første er udbygning af it-værktøjer. Vi skal have nogle nyere iPads, men vi ved ikke hvor mange. Vores andet fokusområde er legepladsen. Vi skal sørge for, at der bliver ved med at ske noget, og den skal passe til antallet af elever. Vi har snakket om et kolbøttestativ, siger Gitte Thrane, der er formand for Lyne Friskoles bestyrelse.

Inden sponsorløbet havde bestyrelsen håbet på, at man lige akkurat ville kunne samle 100.000 kroner ind. Med de 170.000 kroner er der naturligvis penge til mere, men hvad de skal gå til, har bestyrelsen endnu ikke haft mulighed for at snakke om.

Annonce

Virkelig mærket opbakning

Cykelløbet foregik i Strellev Cykel- og Fritidspark. 102 børn og voksne var mødt op for at samle penge ind, og mange af de cyklede kilometer blev kørt på stedets mountainbikebane.

- En af grundene til, vi valgte det sted, var for at sætte fokus på alt det, der sker omkring parken. Det er en superfin bane, der er blevet anlagt, og i Strellev-Lyne Gymnastik- og Ungdomsforening har vi to hold om ugen, der øver teknik derovre. Det er et nyt tiltag, som nu kører på andet år. Det ville vi også gerne vise frem. Efter løbet fik vi lokal mad fra Pagoden i Ølgod. De var ude med deres foodtruck og solgte burgere. De sponsorerede fem kroner per solgt burger, siger Gitte Thrane og fortsætter:

- Her viste vi virkelig, hvor meget det er, vi kan i de små byer. Når vi står sammen og rykker i flok, kan det blive til noget helt vildt. Vi har virkelig mærket opbakningen - ikke kun i Lyne. Alle gjorde noget ekstraordinært for at gøre det til en festdag for eleverne. Det var bare en fin dag, hvor alt gik op i en højere enhed. Og så fik vi lidt solskin, så det var helt fantastisk, siger hun.

Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: I maj kom landet tilbage

Annonce