Tarm

17-årig gamer fra Tarm skal til VM i Fortnite: Kan blive mangemillionær

Det norske gamingholds Fortnite-team består af fire danske spillere. Kun Jonas Colkær Thomsen (2. fra højre) fra Tarm har kvalificeret sig til verdensmesterskabet i Fortnite i New York.
17-årige Jonas Colkær Thomsen fra Tarm er professionel gamer. I søndags kvalificerede han sig til verdens hidtil største World Cup-turnering i spillet Fortnite, der spilles i New York til juli.

Tarm/Oslo: Der er træthed at spore i stemmen hos 17-årige Jonas Colkær Thomsen fra Tarm. Siden i søndags, hvor han kvalificerede sig til World Cup-stævnet i computerspillet Fortnite i New York den 26. - 28. juli i år, har den stået på fejring og træning.

- Vi trænede lidt i går. Jeg gik i seng klokken 02 i nat, som er normal sengetid. Men vi har også været sent oppe de seneste par dage, fordi vi har fejret finalepladsen lidt, siger Jonas Colkær Thomsen med gamer-navnet Klusia.

”Det er for sindssygt”

Fejringen har været berettiget, for det er en ret særlig situation, den unge vestjyde har bragt sig i.

Med blot et års erfaring fra det populære skydespil Fortnite i rygsækken fik Jonas for tre måneder siden tilbud om en kontrakt hos det professionelle gaming-hold N47 fra Norge.

Til daglig er der fire danskere på holdet, der fokuserer på Fortnite, men i søndags var det Jonas alene, der deltog i en såkaldt solo-udgave af spillet.

Her var det alle mod alle, og med en endelig placering på en tredjeplads ud af 3000 deltagere i søndagens turnering kan Jonas nu booke billet til New York og spille mod de bedste i verden om hæder, ære, om følgere på de sociale medier – og om rigtig, rigtig mange penge.

- Det er specielt at have kvalificeret sig til. Jeg havde håbet på det, men jeg havde ikke regnet med det. Så det er for sindssygt, siger Jonas Colkær Thomsen og forklarer, at han og holdet ’skreg og hoppede rundt’, da placeringen var i hus.

- Det har jeg ikke prøvet før, så det glæder jeg mig til. Det er jo en af de største turneringer, der nogensinde har været indenfor Fortnite, og så er det den, jeg starter ud med. Jeg starter jo nærmest på toppen, siger han med et søvnigt grin.

- Jeg tror ikke, jeg har forstået det helt, før jeg kommer til at stå der til turneringen. Men det er en drøm at komme med til sådan en finale, siger han.

Udsigt til millioner

Alene ved at have kvalificere sig til finalen i New York sikrer Jonas en præmiesum på 350.000 danske kroner. Men det er vand ved siden af de præmier, der ellers er udsigt til.

Til World Cup-turneringen er der 100 spillere i solo-udgaven af spillet, hvor alle spiller mod alle. Men der er også en duo-udgave, hvor man spiller sammen i en gruppe.

Præmiepuljen er på 30 millioner dollars - svarende til lige knap 200 millioner kroner. Ender Jonas som vinder - og dermed som den bedste solo-spiller i Fortnite - kan han tage tre millioner dollars - svarende til cirka 20 millioner kroner - med hjem.

På holdet N47 er aftalen, at spillere, der vinder præmier, skal betale en vis procentdel af præmiesummen til holdet, men resten kan de selv beholde.

- Det her ændrer jo ens liv. Det er mange penge for en 17-årig knægt, siger Jonas Colkær.

Men pengene er ikke det vigtigste for ham.

- Det er vigtigere at nå toppen. Det er ikke alle, der kan sige, at de har prøvet at være i top 10 i verden i et spil, men der er mange, der kan sige, at de har vundet millioner, siger Jonas Colkær.

- Der er også mange, der kommer til at se Fortnite-streamet, så det kommer selvfølgelig også til at påvirke ens Socialmedia- profil. Det er egentlig det vigtigste for mig. Pengene er bare bonus, siger han.

Skruer op for træningen

Den daglige træning løber op på otte-ti timer foran skærmen. De mange timers træning har bragt ham langt, men hvis han skal have forhåbninger om at nå en flot placering til World Cuppet, så skal der lægges flere kræfter i.

- Jeg kommer nok til at træne mere end nogensinde, for jeg vil gerne vinde turneringen – eller i hvert fald komme i toppen. Det er jo nu, det gælder, siger Jonas.

I et interview med TV2-Norge fortæller holdet, at de forsøger at optimere ved at benytte sig af blandt andet mentaltræning og ernæringsfysiologi for at få de små marginaler med. Men det kan blive svært at få flere timer i fingrene, erkender Jonas. I stedet bliver der skruet op på kvaliteten af træningen.

- Jeg vil spille mere seriøst og ikke så meget for sjov. Hvis man træner mange timer, kan det let blive for meget.

Derfor vil han bruge mere tid på at spille på nogle såkaldte ”discord-servere”, som giver adgang til kampe mod Fortnite-spillere indenfor top 300 i Europa.

- Så kan man få noget kvalificeret træning, for det er udelukkende gode spillere, man spiller imod, når man øver sig, siger han.

Der er nemlig ét klart mål med gamingkarrieren: At kunne leve af den.

- Det vil jeg i hvert fald gerne, hvis det bliver en mulighed. Det er det her, jeg altid gerne har villet, siger Jonas Colkær.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce