Annonce
Tarm

17-årig får straf for slag mod jævnaldrende

Retten i Herning mente, at 40 dages betinget fængsel var en passende straf. Foto: Mads Dalegaard
Ungdomskriminalitetsnævn skal undersøge, om drengen også skal have samfundstjeneste.

HEMMET: En 17-årig dreng fra den sydlige del af kommunen har fået en dom på 40 dages betinget fængsel, efter at han slog tre jævnaldrende drenge i hovedet i august. Den 17-årige var i retten, tiltalt for både vold og for hæleri. Optrinnet med de tre andre unge skete foran købmanden i Nr. Bork i begyndelsen af august, hvor flere vidner fortalte om, hvad der var sket.

Drengen slog de tre andre i hovedet, ligesom han tog fat om halsen på to af dem. Selv fortalte han, at han havde slået en af de andre i hovedet, ligesom han havde taget fat om halsen på en anden. Men vidnerne forklarede, at han havde slået alle tre og taget fat om halsen på to.

Retten valgte at tro på vidnerne, men lagde også vægt på, at der havde været gensidige provokationer op til hændelsen.

Den 17-årige tilstod hæleriet, der handlede om en grillrist til en værdi af 1000 kroner.

Han fortalte også, at han i perioden havde haft problemer og drak for meget. Men at han nu er stoppet med at drikke, fordi han ved, at det giver ham problemer. Han er desuden kommet i praktik og har fået sin egen lejlighed.

Straffen kom derfor til at lyde på 40 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år. Han skal dog også en tur omkring Ungdomskriminalitetsnævnet, der skal tage stilling til om, der skal andre sanktioner, som eksempelvis samfundstjeneste, til.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce