Ringkøbing

16-årig efterskoleelev får opfyldt sin fodbolddrøm

Som elev på efterskolen The International har Ingi Jonhardsson (t.h.) nydt godt af at kunne træne og spille kampe sammen med dygtige fodboldspillere på den nærliggende Vedersø Idrætsefterskole. Her ses det færøske talent sammen med Sarah Vang og Christian Andersen Spanggaard. Arkivfoto Jørgen Kirk

Når Ingi Jonhardsson fra Færøerne på lørdag stopper som elev på efterskolen The International i Vedersø, gør han sig samtidig klar til at flytte til Thisted for tage et nyt skridt på vejen mod drømmen om at blive professionel fodboldspiller.

Vedersø: - Jeg har en drøm om at blive professionel fodboldspiller. Og så er det lige meget, om det bliver i Danmark, Spanien eller Frankrig.

Ingi Jonhardsson er 16 år og elev på The International i Vedersø. Når efterskoleåret rinder ud på lørdag, tager han endnu et skridt på vejen mod sit mål om at skabe en karriere inden for fodboldens verden.

Det færøske talent var i mandags til prøvetræning i Thisted FC, der har valgt at tage Ingi Jonhardsson under klubbens vinger:

- Vi vil gerne udvikle vores egne spillere, og jeg har hørt, at han er en fin fodboldspiller med gode kvaliteter, siger Martin Moos Hansen, talentchef i Thisted FC, der har et hold repræsenteret i 1. division.

Talentchefen siger videre, at Ingi Jonhardsson kommer til at bo på et skolehjem, hvorfra der er cirka 100 meter til såvel træningsanlæg som til Thisted Gymnasium, hvor han også skal uddanne sig under sit ophold i byen:

- Vi tilbyder de unge en velfungerende hverdag, hvor de har fri om aftenen, tilføjer Martin Moos Hansen.

Vi vil gerne udvikle vores egne spillere, og jeg har hørt, at han er en fin fodboldspiller med gode kvaliteter

Martin Moos Hansen, talentchef i Thisted FC

Stærk med begge ben

Kim Skouborg, der er forstander på The International, kan sagtens forstå, at Thisted FC har et godt øje til den færøske efterskoleelev:

- Han er en målbevidst ung mand, som tror på sine drømme og er villig til at træne for at opnå dem. Ud over de ugentlige trængingspas på skolen har han selvtrænet hver dag med enten afslutninger, driblinger eller ganske enkelt benhård konditionstræning, så han har kunnet taget det næste skridt, siger forstanderen om Ingi Jonhardsson.

Hjemme på Færøerne er han i truppen til U17-landsholdet, og ifølge Kim Skouborg er Ingi Jonhardsson en hurtig, kropsstærk og aggressiv spiller:

- Og han sparker godt med begge ben og ved, hvor målet står, fastslår forstanderen.

Ifølge talentchefen i Thisted FC er klubben godt besat på de offensive pladser:

- Så han skal arbejde for det. Men han har tiden med sig. Sæsonen 2019/2020 kan blive det helt store for Ingi, siger Martin Moos Hansen, der videre gør det klart, at det 16-årige talent i første omgang kommer i spil til klubbens U17- og U19-hold.

Sommerferie på Færøerne

Ingi Jonhardsson har tidligere været til prøvetræning i en anden 1. divisionsklub, Viborg FF, hvor der ikke var gevinst. Derfor er han naturligvis glad for, at han nu har fået en aftale i hus med Thisted FC:

- Det har været meget vigtigt for mig at finde en klub her i Danmark. Nu kan jeg for alvor starte på min fodbolddrøm, og så må jeg se, hvor langt det rækker, siger Ingi Jonhardsson.

Han kender ikke så meget til Thisted og den lokale fodboldklub, men Ingi Jonhardsson ved dog, at der er to færinge dér i forvejen. I det lys glæder han sig til at kunne tale sit modersmål med andre, hvilket ikke har været muligt på The International.

Ingi Jonhardsson regner med, at han får tid til at holde et par ugers sommerferie hjemme hos familien på Færøerne, inden fokus for alvor bliver rettet mod en helt ny tilværelse i Thisted:

- Jeg vil gøre mit bedste - for måske at komme på førsteholdet og måske få en kontrakt. Der skal kæmpes for det, men det er jeg også klar til.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Bat-detektorerne kom på arbejde: På flagermusejagt ved Brejninggaard

112

Heldet var med ham: 85-årig bilist blev klemt mellem to lastbiler

Ringkøbing For abonnenter

Skræmmebilledet er, at vi får små østeuropæiske ghettoer, hvor der ikke tales dansk

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Nyt om erhvervsnavne

Leder For abonnenter

Kære transportminister: Riv nu ikke hele aftalen i stykker

Ringkøbing-Skjern

Advokat presser på for svar i årelang strid: Kan tage en drejning

Ringkøbing-Skjern

Ultralokal lokalplan skal sætte poolhus-ejer skakmat

112

Et håb er slukket: Højesteret skal ikke se på vestjysk narkosag, der gav 10 års fængsel

Annonce