Annonce
Ringkøbing Håndbold

15 redninger af Mateja Serafimova hjalp Ringkøbing Håndbold til den fjerde sejr af fire mulige

Mateja Serafimova havde 15 redninger i målet for Ringkøbing Håndbold, der vandt med fem mål i Roskilde. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Med basis i et solidt forsvar og en stor kamp af målvogter Mateja Serafimova hentede Ringkøbing Håndbold sæsonens tredje sejr på udebane. Det blev 25-20 over Roskilde, og Ringkøbing topper 1. division med maksimumpoint.

Roskilde: Fire kampe og fire sejre med tre sejre på udebane. Ringkøbing Håndbold har kun lukket 81 mål ind, mens de har scoret 115.

Jo det er skøn læsning for Ringkøbing Håndbold, når de kigger på stillingen i 1. division damer.

- Ja det er ganske fint. Når man ser på tallene, så kan man se, vi har en rigtig god base i forsvaret. Når modstanderne kun scorer omkring 20 mål mod os, så er der altså gode forudsætninger for, at vi kan vinde kampene, sagde træner Jesper Holmris efter en sikker sejr i Roskilde.

Ringkøbing fik en perfekt start med føring på 4-0 efter seks minutters spil.

- Det gav selvfølgelig noget ro. Generelt spillede vi en rigtig rigtig fin første halvleg, og vi skulle nok have ført med otte mål ved pausen i stedet for med fire. Vi brændte bare alt for meget, fortalte Jesper Holmris.

Efter pausen øgede Ringkøbing føringen til 16-10. Men efter en periode i undertal måtte Ringkøbing se Roskilde reducere til 16-14.

- Vi tog en timeout. Roskilde dækkede 5:1, så vi skulle lige have justeret på nogle ting i angrebet, hvor vi havde lidt svært ved at finde løsninger. Men vi kom tilbage på sporet med gode scoringer af Rikke Jochumsen og Rikke Jensen, så jeg følte ikke på noget tidspunkt, vi var i fare for at miste point, fortalte Jesper Holmris.

Han havde sine små spillere i aktion.

- Camilla Faartoft havde ikke tur i den mod Roskildes forsvar. Heldigvis bød Rikke Jensen så godt ind, og vores højre side med Michelle Brandstrup, Marie-Louise Sundgaard og Sanne Beck Hansen gjorde det godt. Alberte Simonsen leverede et fint indhop på stregen med et par scoringer og et tilkæmpet straffekast. Der var mange fine ting. I målet var Mateja Serafimova meget stærk med 15 redninger og en redningsprocent på 43. Men hun havde nu også gode betingelser bag et godt forsvar. Vi skal hæve niveauet i afslutningerne, og vi skal være bedre i spillet mod et 5:1-forsvar. Men alt i alt var det fuldt godkendt, sagde Jesper Holmris.

Annonce
Camilla Fangel var stærk på stregen med fire mål for Ringkøbing Håndbold. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyve stjal smykker ved villaindbrud i Skjern

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce