Annonce
Ringkøbing Håndbold

15 redninger af Mateja Serafimova hjalp Ringkøbing Håndbold til den fjerde sejr af fire mulige

Mateja Serafimova havde 15 redninger i målet for Ringkøbing Håndbold, der vandt med fem mål i Roskilde. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Med basis i et solidt forsvar og en stor kamp af målvogter Mateja Serafimova hentede Ringkøbing Håndbold sæsonens tredje sejr på udebane. Det blev 25-20 over Roskilde, og Ringkøbing topper 1. division med maksimumpoint.

Roskilde: Fire kampe og fire sejre med tre sejre på udebane. Ringkøbing Håndbold har kun lukket 81 mål ind, mens de har scoret 115.

Jo det er skøn læsning for Ringkøbing Håndbold, når de kigger på stillingen i 1. division damer.

- Ja det er ganske fint. Når man ser på tallene, så kan man se, vi har en rigtig god base i forsvaret. Når modstanderne kun scorer omkring 20 mål mod os, så er der altså gode forudsætninger for, at vi kan vinde kampene, sagde træner Jesper Holmris efter en sikker sejr i Roskilde.

Ringkøbing fik en perfekt start med føring på 4-0 efter seks minutters spil.

- Det gav selvfølgelig noget ro. Generelt spillede vi en rigtig rigtig fin første halvleg, og vi skulle nok have ført med otte mål ved pausen i stedet for med fire. Vi brændte bare alt for meget, fortalte Jesper Holmris.

Efter pausen øgede Ringkøbing føringen til 16-10. Men efter en periode i undertal måtte Ringkøbing se Roskilde reducere til 16-14.

- Vi tog en timeout. Roskilde dækkede 5:1, så vi skulle lige have justeret på nogle ting i angrebet, hvor vi havde lidt svært ved at finde løsninger. Men vi kom tilbage på sporet med gode scoringer af Rikke Jochumsen og Rikke Jensen, så jeg følte ikke på noget tidspunkt, vi var i fare for at miste point, fortalte Jesper Holmris.

Han havde sine små spillere i aktion.

- Camilla Faartoft havde ikke tur i den mod Roskildes forsvar. Heldigvis bød Rikke Jensen så godt ind, og vores højre side med Michelle Brandstrup, Marie-Louise Sundgaard og Sanne Beck Hansen gjorde det godt. Alberte Simonsen leverede et fint indhop på stregen med et par scoringer og et tilkæmpet straffekast. Der var mange fine ting. I målet var Mateja Serafimova meget stærk med 15 redninger og en redningsprocent på 43. Men hun havde nu også gode betingelser bag et godt forsvar. Vi skal hæve niveauet i afslutningerne, og vi skal være bedre i spillet mod et 5:1-forsvar. Men alt i alt var det fuldt godkendt, sagde Jesper Holmris.

Annonce
Camilla Fangel var stærk på stregen med fire mål for Ringkøbing Håndbold. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce