Annonce
Fodbold

15-årige Mariann fra Spjald er klar til sin første landskamp

Når Mariann Høgh Nielsen ikke repræsenterer landsholdet, har hun siden sommer løbet rundt på græsset i Vildbjerg. Som en ekstra udfordring spiller hun på U18-holdet, hvor både med- og modspillere er to år ældre end hende. Privatfoto.
Når det danske U16-landshold i pigefodbold i starten af november spiller venskabskamp mod Tyskland, er det med Mariann Høgh Nielsen fra Spjald på holdkortet.

Spjald: Der er ikke mange, der kan prale af at være på U16-landsholdet i fodbold. Faktisk er der kun 20 talentfulde piger, der har spillet sig igennem nåleøjet. En af dem er 15-årige Mariann Høgh Nielsen fra Spjald.

I dag dribler hun tværs over landet og tjekker ind til U16-landsholdssamlingen i Køge. Her kan hun for første gang sætte flueben ved en landskamp, når hun trækker i de røde og hvide farver og løber på banen mod Tysklands U16-landshold.

- Det bliver rigtig fedt. Det er jo ikke noget, alle lige får lov til, så det er da et kæmpe skulderklap, og det viser, at jeg har gjort det godt, siger Mariann Høgh Nielsen.

Det er langt fra første gang, at hun er en del af ungdomslandsholdet. Hun var også med som U14- og U15-spiller. I de to årgange har der dog ikke været rigtige landskampe på programmet. Her har modstanderne været ældre årgange fra forskellige klubber i Danmark.

- Jeg glæder mig ekstra meget til den her samling. Jeg stiller ret store krav til mig selv, så jeg er da stolt over at skulle spille mod et andet landshold, siger hun.

Når Mariann Høgh Nielsen ikke repræsenterer landsholdet, har hun siden sommer løbet rundt på græsset i Vildbjerg. Som en ekstra udfordring spiller hun på U18-holdet, hvor både med- og modspillere er to år ældre end hende.

Inden det spillede hun nogle år i Mejrup, men landstræneren mente, at det var tid til at tage et skridt op. Han anbefalede hende derfor et skifte til Vildbjerg. Her forsøger Mariann Høgh Nielsen at tage ved lære af sine lidt ældre holdkammerater.

- Jeg kigger altid på mine medspillere og forsøger at finde en masse små ting, som jeg gerne vil lærer, siger den kommende landskampsdebutant, der håber på, at kampen i november bliver en af mange i landsholdsdragten.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce