Annonce
Fodbold

15-årige Mariann fra Spjald er klar til sin første landskamp

Når Mariann Høgh Nielsen ikke repræsenterer landsholdet, har hun siden sommer løbet rundt på græsset i Vildbjerg. Som en ekstra udfordring spiller hun på U18-holdet, hvor både med- og modspillere er to år ældre end hende. Privatfoto.
Når det danske U16-landshold i pigefodbold i starten af november spiller venskabskamp mod Tyskland, er det med Mariann Høgh Nielsen fra Spjald på holdkortet.

Spjald: Der er ikke mange, der kan prale af at være på U16-landsholdet i fodbold. Faktisk er der kun 20 talentfulde piger, der har spillet sig igennem nåleøjet. En af dem er 15-årige Mariann Høgh Nielsen fra Spjald.

I dag dribler hun tværs over landet og tjekker ind til U16-landsholdssamlingen i Køge. Her kan hun for første gang sætte flueben ved en landskamp, når hun trækker i de røde og hvide farver og løber på banen mod Tysklands U16-landshold.

- Det bliver rigtig fedt. Det er jo ikke noget, alle lige får lov til, så det er da et kæmpe skulderklap, og det viser, at jeg har gjort det godt, siger Mariann Høgh Nielsen.

Det er langt fra første gang, at hun er en del af ungdomslandsholdet. Hun var også med som U14- og U15-spiller. I de to årgange har der dog ikke været rigtige landskampe på programmet. Her har modstanderne været ældre årgange fra forskellige klubber i Danmark.

- Jeg glæder mig ekstra meget til den her samling. Jeg stiller ret store krav til mig selv, så jeg er da stolt over at skulle spille mod et andet landshold, siger hun.

Når Mariann Høgh Nielsen ikke repræsenterer landsholdet, har hun siden sommer løbet rundt på græsset i Vildbjerg. Som en ekstra udfordring spiller hun på U18-holdet, hvor både med- og modspillere er to år ældre end hende.

Inden det spillede hun nogle år i Mejrup, men landstræneren mente, at det var tid til at tage et skridt op. Han anbefalede hende derfor et skifte til Vildbjerg. Her forsøger Mariann Høgh Nielsen at tage ved lære af sine lidt ældre holdkammerater.

- Jeg kigger altid på mine medspillere og forsøger at finde en masse små ting, som jeg gerne vil lærer, siger den kommende landskampsdebutant, der håber på, at kampen i november bliver en af mange i landsholdsdragten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce