Annonce
Fodbold

15-årige Asbjørn misser landsholdsdebut - skadet en uge før afrejse: Det er et træls tidspunkt

Asbjørn Bøndergaard med bolden spillede sidste sæson for Ringkøbing IF, mens han også trænede sammen med Silkeborgs hold. Denne sommer er han skiftet endegyldigt til Silkeborg IF. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Danmarks U16-fodboldlandshold drager til England i næste uge, og 15-årige Asbjørn Bøndergaard fra Holmsland stod foran en mulig landsholdsdebut. Det har en skade nu forpurret.

HOLMSLAND/SILKEBORG: Knæk.

Lyden mindede om den lyd, der kommer, når man knækker fingre. Denne gang kom lyden bare ikke fra en hånd. For da 15-årige Asbjørn Bøndergaard forsøgte at dreje rundt, sagde højre knæ en lyd, det ikke plejede.

Først tænkte fodboldspilleren ikke rigtig over det. Knæet gjorde ikke ondt, så drengen fra Holmsland trænede videre med holdkammeraterne i Silkeborg IF. Fem minutter senere tvang smerterne ham til at sætte sig ned. Det stak i knæet, når han løb.

Smerterne sendte Asbjørn Bøndergaard ind til Silkeborg IF’s fysioterapeut. Snart efter var Asbjørn på vej til hospitalet i Silkeborg for at blive skannet. Billederne viste en revne i menisken. Skaden sparker muligheden for ungdomslandskampe ud i fremtiden. Skaden indtraf torsdag – blot en uge, før Asbjørn Bøndergaard skulle have rejst sammen med resten af det danske U16-landshold.

- Jeg synes selvfølgelig, at det kommer på et træls tidspunkt, siger Asbjørn Bøndergaard.

Annonce

Jeg håber, jeg kan komme på landsholdet igen, spille nogle U17-ligakampe i Silkeborg og at score nogle mål.

Asbjørn Bøndergaard, fodboldtalent, 15 år

Skadet fra start i ny klub

Danmarks U16-landshold skal søndag 18. august og tirsdag 20. august spille mod England og Irland. Torsdag i næste uge skal landsholdet så samles i København for så at rejse videre senere på ugen. Det bliver nu uden angriber Asbjørn Bøndergaard, der har spillet i Ringkøbing IF, Holmsland GU og BK Klitten.

I stedet for at se frem til en landsholdsdebut kan han nu se frem til en operation i knæet og herefter seks ugers fodboldpause. Asbjørn Bøndergaard har trænet med Silkeborg IF i snart en sæson, samtidig med han har spillet i Ringkøbing IF, men det er først denne sommer, han er skiftet fuldt ud til silkeborgenserne.

- Lige nu fylder det med landsholdet mest, men bagefter bliver det træls at skulle sidde ude og se de andre i klubben spille, siger Asbjørn Bøndergaard.

Tror på ny landsholdschance

Angribertalentet har ellers været glad for sin sommeropstart indtil nu, hvor han har været en fuld del af Silkeborg IF’s U17-ligahold.

- Opstarten har været rigtig god. Jeg har følt, jeg har været i rigtig god form og har været skarp, siger Asbjørn Bøndergaard.

Nu skal han holde kroppen ved lige med at styrketræne og at cykle, når knæet tillader det, så han kan komme så godt som muligt tilbage på banen. Vestjyden håber på, han kan få græs under fodboldstøvlerne, inden 2019 bliver til 2020.

- Jeg er sikker på, det nok skal blive godt igen. Jeg kommer hurtigt over det, og så er jeg klar igen, siger Asbjørn Bøndergaard.

Han flytter denne sommer til Silkeborg for at gå på Silkeborg Efterskole i 9. klasse. Hvis alt går vel, tror han på, han kan få chancen for ungdomslandskampe igen.

- Jeg håber, jeg kan komme på landsholdet igen, spille nogle U17-ligakampe i Silkeborg og score nogle mål, siger Asbjørn Bøndergaard.

Talentet har kontrakt med Silkeborg IF frem til sommeren 2022.

Asbjørn Bønderrgaard i midten skulle have været med det danske U16-landshold til England i næste uge, men torsdag blev han skadet og står overfor en skadespause på omtrent to måneder. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce