Fodbold

15-årige Asbjørn misser landsholdsdebut - skadet en uge før afrejse: Det er et træls tidspunkt

Asbjørn Bøndergaard med bolden spillede sidste sæson for Ringkøbing IF, mens han også trænede sammen med Silkeborgs hold. Denne sommer er han skiftet endegyldigt til Silkeborg IF. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Danmarks U16-fodboldlandshold drager til England i næste uge, og 15-årige Asbjørn Bøndergaard fra Holmsland stod foran en mulig landsholdsdebut. Det har en skade nu forpurret.

HOLMSLAND/SILKEBORG: Knæk.

Lyden mindede om den lyd, der kommer, når man knækker fingre. Denne gang kom lyden bare ikke fra en hånd. For da 15-årige Asbjørn Bøndergaard forsøgte at dreje rundt, sagde højre knæ en lyd, det ikke plejede.

Først tænkte fodboldspilleren ikke rigtig over det. Knæet gjorde ikke ondt, så drengen fra Holmsland trænede videre med holdkammeraterne i Silkeborg IF. Fem minutter senere tvang smerterne ham til at sætte sig ned. Det stak i knæet, når han løb.

Smerterne sendte Asbjørn Bøndergaard ind til Silkeborg IF’s fysioterapeut. Snart efter var Asbjørn på vej til hospitalet i Silkeborg for at blive skannet. Billederne viste en revne i menisken. Skaden sparker muligheden for ungdomslandskampe ud i fremtiden. Skaden indtraf torsdag – blot en uge, før Asbjørn Bøndergaard skulle have rejst sammen med resten af det danske U16-landshold.

- Jeg synes selvfølgelig, at det kommer på et træls tidspunkt, siger Asbjørn Bøndergaard.

Jeg håber, jeg kan komme på landsholdet igen, spille nogle U17-ligakampe i Silkeborg og at score nogle mål.

Asbjørn Bøndergaard, fodboldtalent, 15 år

Skadet fra start i ny klub

Danmarks U16-landshold skal søndag 18. august og tirsdag 20. august spille mod England og Irland. Torsdag i næste uge skal landsholdet så samles i København for så at rejse videre senere på ugen. Det bliver nu uden angriber Asbjørn Bøndergaard, der har spillet i Ringkøbing IF, Holmsland GU og BK Klitten.

I stedet for at se frem til en landsholdsdebut kan han nu se frem til en operation i knæet og herefter seks ugers fodboldpause. Asbjørn Bøndergaard har trænet med Silkeborg IF i snart en sæson, samtidig med han har spillet i Ringkøbing IF, men det er først denne sommer, han er skiftet fuldt ud til silkeborgenserne.

- Lige nu fylder det med landsholdet mest, men bagefter bliver det træls at skulle sidde ude og se de andre i klubben spille, siger Asbjørn Bøndergaard.

Tror på ny landsholdschance

Angribertalentet har ellers været glad for sin sommeropstart indtil nu, hvor han har været en fuld del af Silkeborg IF’s U17-ligahold.

- Opstarten har været rigtig god. Jeg har følt, jeg har været i rigtig god form og har været skarp, siger Asbjørn Bøndergaard.

Nu skal han holde kroppen ved lige med at styrketræne og at cykle, når knæet tillader det, så han kan komme så godt som muligt tilbage på banen. Vestjyden håber på, han kan få græs under fodboldstøvlerne, inden 2019 bliver til 2020.

- Jeg er sikker på, det nok skal blive godt igen. Jeg kommer hurtigt over det, og så er jeg klar igen, siger Asbjørn Bøndergaard.

Han flytter denne sommer til Silkeborg for at gå på Silkeborg Efterskole i 9. klasse. Hvis alt går vel, tror han på, han kan få chancen for ungdomslandskampe igen.

- Jeg håber, jeg kan komme på landsholdet igen, spille nogle U17-ligakampe i Silkeborg og score nogle mål, siger Asbjørn Bøndergaard.

Talentet har kontrakt med Silkeborg IF frem til sommeren 2022.

Asbjørn Bønderrgaard i midten skulle have været med det danske U16-landshold til England i næste uge, men torsdag blev han skadet og står overfor en skadespause på omtrent to måneder. Arkivfoto: Jørgen Kirk
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce