Folkeskibet i København: »Vi beder jo bare om lidt asfalt«

Foto: Presse/Ringkøbing-Skjern Kommune


Folkeskibet i København: »Vi beder jo bare om lidt asfalt«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketingsmedlem Annette Lind (S) mener, at drømmen om en 2+1-vej er lagt i skuffen på Christiansborg, men opfordrer til at komme med nye argumenter for, hvorfor det er så vigtigt for området med en opgradering af rute 15.

Der var flere vestjyder, der havde taget turen til hovedstaden tirsdag formiddag, end folketingsmedlemmer, der havde sat sig op på cyklen for at tage til møde ombord på Folkeskibet. Faktisk var Anette Lind (S) ene om at repræsentere Folketinget, selv om mange var inviteret til det, som borgmester Iver Enevoldsen kaldte for »en lille happening«.

Emnet var det hede ønske om at få lavet rute 15 om til en 2+1-vej, og der var dækket op med en lang række argumenter for, hvorfor det er nødvendigt. Som formanden for Vestjyllands Vognmandsforretning Poul Jørgensen udtrykte det:

»Det er alvorligt det her! Ellers ville vestjyderne ikke dukke op her.«

Nye argumenter

Det er ikke nogen ny sag, der blev argumenteret for, men alligevel mente Anette Lind, at der kom et nyt argument på banen: Sikkerheden.

»Vejdirektoratet har jo rigtig meget fokus på sikkerhed, så det parameter bør I bruge i argumentationen,« sagde hun til de fremmødte.

Samtidig opfordrede hun til at få samlet alle ordførere til et nyt møde i oktober, ligesom hun også gerne ville banke på døren til ministeren.

De argumenter, der blev remset op, gik ellers mest på væksten. At Vestjylland ligger væsentligt over landsgennemsnittet, når det gælder vækst, og her bliver rute 15 en stopklods på flere fronter: Det er ganske enkelt for besværligt at fragte både varer, pendlere og turister ind og ud af kommunen.

Det fik Søren Elbæk (S) til at foreslå en ny tilgang til regeringen.

»Vi skal sikre den vækst, vi allerede har. Derfor må vi spørge finansministeren: »Har du råd til at sige nej?«.

Folkeskibet i København: »Vi beder jo bare om lidt asfalt«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce