Annonce
Ringkøbing

14. december-nissen: - Til tider er jeg måske lidt overgearet

Hvem kan dagens nisse være? Foto: Henrik Breum
Det kan vand, vand og atter vand - om det så er vinter eller sommer - der gør Dagens nisse glad. Hver dag indtil jul kan du gætte på, hvem der gemmer sig bag nissemasken.
Annonce
Christina Hedegård, ultra- og vintersvømmer. Foto: Henrik Breum

Hvor bor du?

I Velling ... Vestjyllands kraftcenter, hvor vi har friskole, efterskole og højskole. Det giver et helt specielt klientel. Det jo er Grundtvigs åndehul. Jeg synes, det er et dannelses-mekka for fællesskaber.

Beskriv udsigten fra din hoveddør.

Jeg kigger ud over nogle marker, og som så mange andre steder i Vestjylland kan jeg se vindmøller - og nogle nye byggegrunde. Men jeg vil meget hellere kigge den anden vej - ud over de åbne vidder og fjorden, som jeg holder meget af.

Hvad arbejder du med?

Jeg arbejder med fysisk bevægelse og forskellige aktiviteter, der involverer andre mennesker. Jeg arbejder som træner - og worst case beskytter jeg dronningen.

Hvor mange timer om ugen arbejder du?

37 timer - det er det, man må på en statslig arbejdsplads.

Hvad spiser du juleaften?

Helt traditionelt er jeg opvokset med flæskesteg, men anden har sneget sig ind. Min mor var fra København, og hun ville have flæskesteg - det hørte sig til. Min far var lollik, og han han ville have and, så hos os er det blevet en kombination af and og flæskesteg. Dér, hvor jeg kommer fra, er der også tradition for, at vi til middag 24. december spiser trillebollesuppe - med boller fremstillet af franskbrød. Det er en god aktivitet.

Hvad kan gøre dig helt glad i låget?

Det kan vand, vand og atter vand - om det så er vinter eller sommer. Det gør mig glad at opholde mig i vandet, og det giver mig ro i en ellers travl hverdag. Det er dér, jeg får mine endorfiner.

Hvordan ville andre beskrive dig?

De ville beskrive mig som energisk, glad - og måske lidt overgearet til tider, når jeg får for mange idéer. Jeg er én, der altid er på farten, og jeg kaster mig gerne ud i mange, nye og spændende projekter. Det gør jeg lidt ud fra sådan en Pippi Langstrømpe-filosofi: 'Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert.'

Hvad ved folk ikke om dig?

Der er meget … Selv om jeg har givet mig selv en karakteristik af at være initiativrig og energisk, så er jeg også én, der nyder mit eget selskab og ro. I fællesskaber er jeg meget på, så ind i mellem har jeg også behov for at trække mig - det gør jeg som regel i vandet. Og så har jeg været på ungdomslandsholdet i volley.

Hvad glæder du dig mest til i det nye år?

At jeg skal giftes: 08.08.20. Og så glæder jeg mig til, at jeg måske skal kaste mig ud i et ret stort projekt, der har været under opsejling i et par år. En personlig udfordring, som jeg drømmer om at gennemføre.

SE ALLE DAGENS NISSER - OG HVEM DAGENS NISSE VAR - HER

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Danmark For abonnenter

Offer for mishandling i sms: 'Hey, far! Jeg har brug for din hjælp nu'

Annonce