Annonce
Hvide Sande

13 ud af 35 ansatte på fiskefabrik i Hvide Sande er smittet med corona

Fiskefabrikken Insula i Hvide Sande har været hårdt ramt af corona - 13 ud af 35 medarbejdere har været smittede, fortæller direktør Jesper Kold Sørensen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
På fiskefabrikken Insula har der siden før påske været travlt med testning og smitteopsporing efter et smitteudbrud blandt medarbejderne.

Hvide Sande: 35 medarbejdere går på arbejde på fiskefabrikken Insula for tiden. Der er travlt, for den norske torsk er begyndt at lande på samlebåndene.

Lige op til påske blev travlheden dog afbrudt. Der var nemlig en medarbejder, der begyndte at vise symptomer på corona.

Det viste sig, at vedkommende var smittet, og så gik det store og intensive testarbejde i gang:

Annonce

- Vi fik lavet lyntest, og de viste to positive svar. Derefter fik vi sat gang i at PCR-teste alle - og hen over påsken kunne det konstateres, at der var 13 smittede medarbejdere, siger direktør Jesper Kold Sørensen, Insula Danmark.

Smitte fra børnehaven

Virksomheden har hele tiden været i kontakt med Sundhedsstyrelsen og fået retningslinjer for, hvordan de skulle forholde sig.

- Smitteopsporingen har vist, at smitten nok er kommet fra børnehaven i Hvide Sande, hvor et barn er kommet hjem og har smittet forældrene, som arbejder her, siger Jesper Kold Sørensen.

Medarbejdere på Insula bliver testet én gang om ugen - i perioden siden før påske er de dog blevet testet tre gange ugentligt.

- Vores produktion ligner efterhånden en hjertekirurgisk afdeling, fordi alle går sådan pakket ind, siger direktøren.


Vores produktion ligner efterhånden en hjertekirurgisk afdeling, fordi alle går sådan pakket ind.

Jesper Kold Sørensen, direktør i Insula Danmark


Han glæder sig over, at ingen af medarbejderne har været alvorligt syge. De har haft almindelige influenzalignende symptomer - og så har kollegerne været gode til at give den en ekstra skalle.

- Medarbejderne har virkelig hjulpet her. De er mødt ind tidligt og er blevet til sent. Vi har også fået hjælp af kolleger fra andre af vores fabrikker, så det har været en god oplevelse i alt det her at se, hvor brave medarbejdere vi har, siger Jesper Kold Sørensen.

Han forventer, at alle medarbejdereer tilbage på arbejde igen på mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce