Annonce
Vestjylland

13 pct. færre ansøgere: 878 har søgt VIAs uddannelser i Holstebro og Nr. Nissum via kvote 2.

Færre har i år søgt ind på VIAs uddannelser i Holstebro, som spænder fra uddannelser inden for sundhed til socialrådgivere og bygningskonstruktører. Til gengæld er der flere kvote 2 ansøgere til læreruddannelsen i Nr. Nissum Arkivfoto: Morten Stricker
VIAs uddannelser i Holstebro oplever generelt en tilbagegang af kvote 2 ansøgninger i forhold til sidste år. Alligevel forventer VIA at få studiepladserne fyldt op, da de fleste unge søger i kvote 1 med frist 5. juli. Læreruddannelsen i Nørre Nissum har fået flere ansøgninger end sidste år.
Annonce

Vestjylland: VIA University College har i alt modtaget 878 ansøgninger til Campus Holstebro og Læreruddannelsen i Nr. Nissum, oplyser VIA i en pressemeddelelse.

Sidste år var der 1015 ansøgere, så det er en tilbagegang på 13 procent.

I år har VIAs læreruddannelse i Nørre Nissum modtaget 100 ansøgninger mod 84 ansøgere 2019.

61 af årets ansøgere har uddannelsen som deres førsteprioritet.

- En større søgning til Nørre Nissum kan tyde på en fremgang til læreruddannelsens uddannelsesstationer i Randers og Holstebro. Det er glædeligt, for vi ved, at der i flere dele af regionen er efterspørgsel på veluddannede lærere, siger Elsebeth Jensen, der er uddannelsesdekan for læreruddannelsen i VIA.

Lærerstuderende søger formelt i Nr. Nissum, selv om de ønsker at tage det meste af uddannelsen i Holstebro, som der nu er mulighed for.

De senere år har både politikere og uddannelsessteder arbejdet målrettet med at få flere lærerstuderende, særligt uden for de store byer, hvilket ser ud til at være lykkedes.

Annonce

Generelt færre ansøgere

Færre har i år søgt ind på uddannelserne til bygningskonstruktør, fysioterapeut, ergoterapeut, socialrådgiver og pædagog i Holstebro, oplyser VIA i pressemeddelelsen.

Der er ikke en entydig forklaring, for Campus Holstebro scorer højt i tilfredshedsundersøgelser blandt de studerende. Antallet af kvote 2-ansøgninger til VIAs uddannelser er steget markant de seneste ti år og også i Holstebro.

- Derfor kan tallene ikke blive ved med bare at stige - slet ikke i en tid med mindre ungdomsårgange. Desuden får vi traditionelt de fleste ansøgninger gennem kvote 1 med ansøgningsfrist den 5. juli, siger VIAs professionshøjskoledirektør Kirsten Bundgaard, som forventer også i år at få fyldt studiepladserne på Campus Holstebro fyldt op.

Annonce

Forventer flere sygeplejersker

Samlet er der mange kvote 2 ansøgninger til VIA Sygeplejerskeuddannelsen i hele Region Midtjylland, hvilket glæder Jonna Frølich, uddannelsesdekan for VIA sygeplejerskeuddannelse.

Der er 898 studiepladser i alt som sygeplejerske i det kommende studieår for i de syv byer, hvor Via har sygeplejerskeuddannelse.

Holstebro har i år modtaget 179 ansøgninger i kvote 2 mod 260 sidste år. Det bekymrer dog ikke Jonna Frølich.

- Jeg forventer mange ansøgninger gennem kvote 1, da vi alle lige nu kan se, hvor stor og nyttig en indsats sygeplejersker gør i den aktuelle corona-situation. Jeg tror, at sygeplejefaget får en øget anerkendelse i befolkningen, og det tror jeg også vil have en positiv effekt på søgningen til vores uddannelse til sommer, siger hun

Alle ansøgere får besked den 28. juli, om de er optaget på deres ønskede videregående uddannelse eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce