Annonce
Sport

13-årige Mikkel tryller med fodbolden: Se ham jonglere sig til en ny rekord

Mikkel Priess Christensen bruger timevis hver dag på at lave tricks og finter med en fodbold hjemme i forældrenes garage. Nu har han for anden gang sat dansk børnerekord ved at lave flest jongleringer på et minut.
Annonce

TROLDHEDE: Første gang var ikke så slem. Der skulle den dengang 12-årige Mikkel Priess Christensen ikke øve sig alt for meget, før han kunne sætte sin første dansk børnerekord. For fodboldtroldmanden fra Troldhede røg hurtigt op på 195 jongleringer på et minut, og det var bedst i landet.

Men da rekorden fra sidste år så blevet overgået af andre børn, tog det den nu 13-årige Mikkel mere arbejde at blive den bedste i Danmark igen. For omtrent halvanden uge siden lykkedes det ham så endelig at tilbageerobre titlen som landets bedste barn, når det handler om at holde fodbolden i luften med flest mulige berøringer på et minut.

295 jongleringer ramte han på et minut: 4,92 jongleringer per sekund. Så nu har Mikkel fået sit andet rekorddiplom.

- Det er meget fedt! siger den fodboldglade vestjyde.

Jeg vil se, om jeg kan slå rekorden for flest jongleringer på tre minutter.

Mikkel Priess Christensen, fodboldjonglør, 13 år
Annonce

Ømme ben blev overvundet

Hver dag træner han nogle timer hjemme i forældrenes garage. Her øver han tricks, mens bolden er i luften og sender hovedet eller benene rundt om bolden på måder, de færreste kan klare. Finterne videosender han på video- og billedmediet Instagram, hvor han er blevet en del af fodboldfællesskabet Brizze FC. Mikkel synes stadig, at det sjoveste er at lave tricks. Men fordi han gerne ville se, om han kunne slå rekorden i jongleringer på tid, brugte han hver dag en halv times tid i en uge på at forbedre sig.

I begyndelsen kunne standbenet og lysken blive ømme, fordi jongleringer skulle gå så hurtigt. Men så øvede Mikkel balance med sin far, Bo Christensen, og blev hurtigt klar til et rekordforsøg, uden benene drillede.

Da tiden til rekordforsøget kom, skulle han bruge fire gange på at forbedre sit personligt bedste til 295.

Annonce

Vil slå ny rekord

Dermed kan Mikkel både kalde sig rekordindehaver og det første medlem af fodboldfællesskabet Brizze FC, som landet mest kendte fodboldkunstner, Brian ”Brizze” Mengel, står bag.

I næste uge bliver det så endnu sjovere for Mikkel at dyrke fodbolden, for her kan han begynde på græs i Videbæk IF. Og så kan det være, at Mikkel også snart går på jagt efter endnu en rekord.

- Jeg vil se, om jeg kan slå rekorden for flest jongleringer på tre minutter, siger han.

Da Mikkel Preiss Christensen første gang slog rekorden for flest jongleringer på et minut, skete det i idrætshallen i Troldhede. Nu har han slået rekorden igen - denne gang foregik det hjemme i forældrenes garage. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Mikkel Priess Christensen har for anden gang slået børnenes rekord i at tage flest jongleringer på et minut. Sidst var hans rekord 195, men den blev slået, og nu har han taget 295. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce