Annonce
Ringkøbing

1200 flødeboller revet væk på tre dage: Jeg er overvældet over interessen

Lørdag var den sorte montre fyldt af flødeboller. Mandag blev den sidste solgt, så nu er montren fyldt med chokolade og andre sager, til der kommer flødeboller igen. Foto: Cecilie Bisgaard.
Gert Jensen og Kjærstrup Chokolade havde en forrygende åbningsweekend.

Ringkøbing: Det gik stærkt. Stærkere end Gert Jensen havde regnet med. Lørdag slog han dørene op til sin nye butik Kjærstrup Chokolade. I dagens anledning var de specielle flødebolle-softice sat ned til halvpris, og det var noget, kunderne kunne lide.

- Det er gået over al forventning. Nogle af flødebollevarianterne havde vi udsolgt af allerede lørdag, og mandag solgte vi så den sidste flødebolle. Så nu venter vi på, det bliver torsdag, så vi kan få nogle flere flødeboller, siger den 52-årige vestjyde.

Gert Jensen havde fået 1200 flødeboller hjem til åbningen, som altså blev solgt på omkring tre dage. At det vil gå lige så hurtigt med at sælge flødeboller i fremtiden, er han ikke så sikker på. Men han er optimist.

- Det gik rigtig stærkt, og jeg er overvældet af den interesse, der har været. Det har været en vild weekend, og jeg er positiv og glad. Jeg ser lyst på det, og jeg glæder mig til, at sommeren kommer rigtigt i gang. Der skal også lyde en stor ros til de unge mennesker, der har arbejdet i weekenden. De har gjort en kæmpe indsats, og de har løbet virkelig stærkt, siger han og fortsætter:

- Vi har heldigvis meget andet at tilbyde vores kunder end bare flødeboller, så man skal ikke holde sig væk, fordi vi er løbet tør for flødeboller. Vi har blandt andet noget lækkert is, så der er altid noget at komme efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce