Ringkøbing

1200 flødeboller revet væk på tre dage: Jeg er overvældet over interessen

Lørdag var den sorte montre fyldt af flødeboller. Mandag blev den sidste solgt, så nu er montren fyldt med chokolade og andre sager, til der kommer flødeboller igen. Foto: Cecilie Bisgaard.
Gert Jensen og Kjærstrup Chokolade havde en forrygende åbningsweekend.

Ringkøbing: Det gik stærkt. Stærkere end Gert Jensen havde regnet med. Lørdag slog han dørene op til sin nye butik Kjærstrup Chokolade. I dagens anledning var de specielle flødebolle-softice sat ned til halvpris, og det var noget, kunderne kunne lide.

- Det er gået over al forventning. Nogle af flødebollevarianterne havde vi udsolgt af allerede lørdag, og mandag solgte vi så den sidste flødebolle. Så nu venter vi på, det bliver torsdag, så vi kan få nogle flere flødeboller, siger den 52-årige vestjyde.

Gert Jensen havde fået 1200 flødeboller hjem til åbningen, som altså blev solgt på omkring tre dage. At det vil gå lige så hurtigt med at sælge flødeboller i fremtiden, er han ikke så sikker på. Men han er optimist.

- Det gik rigtig stærkt, og jeg er overvældet af den interesse, der har været. Det har været en vild weekend, og jeg er positiv og glad. Jeg ser lyst på det, og jeg glæder mig til, at sommeren kommer rigtigt i gang. Der skal også lyde en stor ros til de unge mennesker, der har arbejdet i weekenden. De har gjort en kæmpe indsats, og de har løbet virkelig stærkt, siger han og fortsætter:

- Vi har heldigvis meget andet at tilbyde vores kunder end bare flødeboller, så man skal ikke holde sig væk, fordi vi er løbet tør for flødeboller. Vi har blandt andet noget lækkert is, så der er altid noget at komme efter.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

112

Fire blev bortvist fra Skolebyen

Ringkøbing For abonnenter

Skræmmebilledet er, at vi får små østeuropæiske ghettoer, hvor der ikke tales dansk

Ringkøbing

Helle Krogh har skabt et hyggeligt kontorfællesskab over biografen

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Læserbrev

Kære forældre. Det er lykken at have en håndværker i familien

Debat: Cirka 100.000 unge fra blandt andet Midtjylland er nu gået i gang med deres muligvis sidste år i folkeskolen, inden de skal til at vælge deres videre uddannelsesvej. Og overvejelserne er mange både hos de unge selv og deres forældre. For hvad er det bedste valg, og hvilken retning skal man vælge for at få de bedste job- og karrieremuligheder? For de fleste unge – 72 procent i 2018 – bliver kursen traditionelt sat mod gymnasiet og endnu tre år med teoretisk undervisning som forberedelse til en efterfølgende, akademisk uddannelse. For en langt mindre del – 20,1 procent i 2018 – falder valget på en erhvervsuddannelse, som er skræddersyet til at udstyre de unge med nogle helt konkrete færdigheder, der sender dem direkte ud på arbejdsmarkedet. Men hvorfor er der ikke flere unge, der søger mod erhvervsskolerne? En stor del af forklaringerne skal formentlig findes i rendyrket vanetænkning – ikke mindst hos forældrene. Gymnasiet betragtes som det ”finere” valg, især hvis man er bogligt dygtig, mens erhvervsuddannelserne er for dem, ”der ikke kan komme på gymnasiet”. Og i takt med at Danmark har udviklet sig til et videnssamfund, er det blevet stadig mere naturligt for mange unge at vælge gymnasiet. Det til trods for, at tal fra de senere år viser, at op mod en femtedel af alle dem, der tager en studentereksamen, stadig ikke er begyndt på en videregående uddannelse 27 måneder efter, de har fået huen på hovedet. Alligevel er der tale om vaner og fordomme, som kan være svære at gøre op med. Men det er nødvendigt, hvis vi ikke om ganske få år skal stå med en akut mangel på dygtige faglærte. Samtidig er der meget langt fra de traditionelle forestillinger om det fysisk nedslidende og lavbetalte kæft, trit og retning-liv som håndværker til den virkelighed, man møder eksempelvis i nutidens tekniske brancher som el, industri og vvs. Her er der tale op højt specialiseret arbejde, hvor man både som lærling og udlært eksempelvis kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling indenfor eksempelvis automatisering og robotteknologi. Det er fag, hvor man kan se frem til et bredt udvalg af job-, karriere- og videreudddannelsesmuligheder – og til en løn, der lige fra starten langt overgår det, man får med mange akademiske uddannelser. Arbejdet som for eksempel elektriker, vvs-energispecialist eller industritekniker er topmoderne fag, hvor det gælder om at have både hoved og hænder skruet rigtigt på. Noget, der også går igen på mange andre erhvervsuddannelser. Samtidig har netop virksomhederne i de tekniske brancher åbnet op for et rekordhøjt antal lærlinge. En tendens, der ser ud til at fortsætte. Derfor, kære forældre og unge: Der er ingen grund til, at hverken unge eller deres forældre bruger det sidste folkeskoleår på at følge den slagne kurs mod gymnasiet. I stedet er der brug for at slippe vanetænkningen og åbne øjnene for erhvervsskolernes tilbud og muligheder. Vi har brug for jer!

Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Annonce