Annonce
Ringkøbing

1200 flødeboller revet væk på tre dage: Jeg er overvældet over interessen

Lørdag var den sorte montre fyldt af flødeboller. Mandag blev den sidste solgt, så nu er montren fyldt med chokolade og andre sager, til der kommer flødeboller igen. Foto: Cecilie Bisgaard.
Gert Jensen og Kjærstrup Chokolade havde en forrygende åbningsweekend.

Ringkøbing: Det gik stærkt. Stærkere end Gert Jensen havde regnet med. Lørdag slog han dørene op til sin nye butik Kjærstrup Chokolade. I dagens anledning var de specielle flødebolle-softice sat ned til halvpris, og det var noget, kunderne kunne lide.

- Det er gået over al forventning. Nogle af flødebollevarianterne havde vi udsolgt af allerede lørdag, og mandag solgte vi så den sidste flødebolle. Så nu venter vi på, det bliver torsdag, så vi kan få nogle flere flødeboller, siger den 52-årige vestjyde.

Gert Jensen havde fået 1200 flødeboller hjem til åbningen, som altså blev solgt på omkring tre dage. At det vil gå lige så hurtigt med at sælge flødeboller i fremtiden, er han ikke så sikker på. Men han er optimist.

- Det gik rigtig stærkt, og jeg er overvældet af den interesse, der har været. Det har været en vild weekend, og jeg er positiv og glad. Jeg ser lyst på det, og jeg glæder mig til, at sommeren kommer rigtigt i gang. Der skal også lyde en stor ros til de unge mennesker, der har arbejdet i weekenden. De har gjort en kæmpe indsats, og de har løbet virkelig stærkt, siger han og fortsætter:

- Vi har heldigvis meget andet at tilbyde vores kunder end bare flødeboller, så man skal ikke holde sig væk, fordi vi er løbet tør for flødeboller. Vi har blandt andet noget lækkert is, så der er altid noget at komme efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce