Annonce
Ringkøbing-Skjern

1200 børn og unge har fået sjov start på ferien: Kommunen fik andel i pulje på 200 millioner til sommer-aktiviteter

Ungdomsskolens sommercamp har budt på masser af aktiviteter. Pressefoto.
Regeringens pulje på 200 millioner kroner til sommeraktiviteter i en corona-tid er også kommet børn og unge i Ringkøbing-Skjern til gode; Ungdomsskolen har spillet en nøglerolle.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Masser af børn og unge her i kommunen har fået en forrygende underholdende start på ferien.

1200 børn og unge for at være nøjagtig.

Så mange havde nemlig meldt sig til de aktiviteter - 70-80 stykker i alt - Ungdomsskolen i den forløbne uge har udbudt, i mange tilfælde i samarbejde med andre aktører.

- Vi har svært ved at få armene ned over den store tilslutning, siger John Jensen, leder af Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole.

Sommercamp'en har givet ungdomsskolens ledere travlt; aftalen om at sætte 200 millioner kroner af til kommunerne til iværksættelse af sommeraktiviteter for børn og unge blev nemlig landet lige før sommerferien.

- Men corona-tiden har jo blandt andet lært os at handle hurtigt på beslutninger allerøverst oppe fra, siger John Jensen.

Han peger på, at formålet med puljen peger i to retninger: Dels et læringsmæssigt spor og et mere trivsels- og fællesskabsorienteret spor.

- Begge spor kan også siges at have kriminalpræventivt sigte; unge, der keder sig kan nogle gang fylde tiden med uhensigtsmæssige tiltag.

Annonce

En vigtig rolle

Ringkøbing-Skjern Kommune har fået tildelt beløbet fra staten, men har valgt at "udlicitere" opgaven med at anvende midlerne efter hensigten til ungdomsskolen.

- Vi når jo ud til en bred skare, har de værktøjer og den erfaring i håndtering af store arrangementer, der skal til, og samtidig  har vi styr på tilmeldingssystemer, kommunikation, samtykkeerklæringer fra forældre og personalemæssige vinkler som for eksempel indhentning af børneattester på alle vore medarbejdere.


Vi når jo ud til en bred skare og har de værktøjer og den erfaring i håndtering af store arrangementer, der skal til.

John Jensen, leder, Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole


Da ungdomsskolen blev spurgt, om den ville styre sommercamp'en, blev der travlhed; men på relativt få dage havde John Jensen og hans stab fået skruet et omfattende program at tilbud sammen, og med hjælp fra blandt andet skolerne fik man spredt budskabet om tilbuddet ud i målgruppen.

Blandt sommercampens tilbud har blandt andet være klatrevægs-aktiviteter. Pressefoto.

- Vores almindelige målgruppe i ungdomsskolen er jo de 12-18 årige, men i dette tilfælde har vi fået lov til at inddrage børn ned til 10 års alderen, siger John Jensen.

Annonce

Igen i uge 32

Han er overvældet over interessen for at melde sig til så vidt forskellige tilbud som Stand Up Paddle, kajak, svømmehal, trykning af t-shirt, porcelænsmaling, street park, ridning, Wow-park og meget andet.

- Set fra min stol har det været en firdobbelt fornøjelse. At opleve den overvældende interesse fra børn, unge og forældre; at opleve tilliden og kommunikationen med forældrene, især dem, der har været lidt usikre på konceptet; at opleve personalets engagement; og at få lov til at forvalte en pulje, der i den grad rammer spot-on i forhold til formålet - børn og unge, der har i den grad har haft udfordringer i nedlukningsperioden og i den efterfølgende nødskole-periode, siger John Jensen.

Ungdomsskolens sommercamp gentages i uge 32. Pressefoto.

- Ikke at der ikke også har været positive effekter af nedlukningen, men plejen af aktive fællesskaber og muligheden for at danne nye venskaber, har i den grad været sat på stand-by.

Også i uge 32 holders der sommercamp, og allerede nu er der over 600 tilmeldte, så man skal nok til at skynde sig, hvis man vil tilmelde sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce