Annonce
Tarm

120 fik med historien om Axel, der blev dræbt af en landstryger, et gys under pilgrimsvandring

Fortællingen om den lille Axel, der i 1918 blev dræbt af en landstryger, var en del af pilgrimsvandringen. Foto: Tarm Menighedsråd
Søndagens pilgrimsvandring blev indledt med to udendørs minigudstjenester.

Tarm: 2021-udgaven af Tarm Pastorats pilgrimsvandring blev rundet af med, at de omkring 120 deltagere hyggede på græsplanen uden for Egvad Kirke.

Søndagens pilgrimsvandring blev indledt med to udendørs minigudstjenester, som præsten Peder-Henning Søderstjerna forestod i samarbejde med kirkesanger og organist. Afslutningsvis, før madpakkerne, var der en lille andagt, ligeledes ved Peder-Henning Søderstjerna.

Indimellem var deltagerne, i små grupper, blevet sendt ud på den syv kilometer lange pilgrimsrute, der snoede sig gennem skov, hede og forårsgrønne marker i naturskønne områder ved Egvad Kirke og Blåkilde. For de, der gerne ville gå en kortere tur, var indlagt en rute på ca. to kilometer, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Annonce


En dejlig formiddag, der er et fint eksempel på, hvordan vi har en kirke, der gerne vil signalere åbenhed og involvere menigheden.

Arrangørerne af pilgrimsvandringen


Syv ord var den røde tråd

Den røde tråd på vandringen var disse syv pilgrimsord:

Langsomhed, spiritualitet, bekymringsløshed, frihed, enkelhed, stilhed og fællesskab.

Præsten tog ved indledende prædiken og afsluttende andagt afsæt i ordene langsomhed & fællesskab. De øvrige fem ord mødte deltagerne på selve vandringen, hvor der til hvert pilgrimsord var knyttet et lille skriftsted og en handling, der kunne være med til at uddybe og fortolke pilgrimsordet. Musik, sang, stilhed… sanselige handlinger, der gav små finurlige, nærmest meditative, oplevelser og som samtidig gav stof til eftertanke.

120 deltog i 2021-udgaven af pilgrimsvandringen. Foto: Tarm Menighedsråd

Undervejs indgik også fortællingen om den lille Axel, der i 1918 blev dræbt af en landstryger og anekdoten om afdøde Erik L. Rasmussen, der er tidligere ejer af Lønborg Plantage.

Den sidste kilometer på strækningen var den såkaldte stillerute, hvor deltagerne blev opfordret til ikke at samtale. Her var lagt op til at reflektere over de oplevelser, turen havde budt på.

- En dejlig formiddag, der er et fint eksempel på, hvordan vi har en kirke, der gerne vil signalere åbenhed og involvere menigheden, så kirke og samfund kan spille sammen og berige hinanden. Tak til alle der hjalp til og gjorde pilgrimsoplevelsen mulig, lyder det fra arrangørerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce