Annonce
Sport

12-årig skal spille mod de store golfkanoner

Gregory Shamus/Ritzau Scanpix
Teenageren Michelle Liu bliver blandt de yngste golfspillere nogensinde på LPGA Touren.

De bedste kvindelige golfspillere skal i denne uge konkurrere mod et talent af de sjældne ved Canadian Womens Open på den amerikanske LPGA Tour.

Den blot 12-årige canadier Michelle Liu bliver den yngste deltager i turneringens 47-årige historie.

- Det bliver helt sikkert en udfordring for mig og mit mentale spil. Jeg skal se, om jeg kan holde mit fokus på hvert eneste slag.

- Jeg ved, at der er mange gode spillere med.

- Jeg har store håb, men forventningerne er lidt mindre, siger Michelle Liu ifølge AFP.

Den unge canadier vil være nøjagtig 12 år, ni måneder og seks dage, når hun indleder turneringen torsdag.

Hun kvalificerede sig til turneringen tidligere på sommeren, da hun blev nummer 12 ved de canadiske amatørmesterskaber.

Michelle Liu er dog ikke den yngste spiller på LPGA Touren nogensinde. I 2014 kvalificerede amerikaneren Lucy Li sig til US Open i en alder af blot 11.

Danskerne Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsen deltager i denne uges Canadian Womens Open.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce