x
Annonce
Erhverv

110.000 danskere har mindst en million stående i banken

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Omkring 180.000 personer har en formue, der bringer dem i risiko for at skulle betale negative renter.

110.000 personer i Danmark havde i 2018 samlet set en formue på over en million kroner stående i et pengeinstitut.

Annonce

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som er blevet sendt ud fredag.

Yderligere cirka 70.000 har en formue på mellem 750.000 og en million kroner. Dermed er de 180.000 personer i risikozonen for at skulle betale negative renter.

Stort set alle større banker, såsom Jyske Bank, Danske Bank og Nordea, har indført negative renter for visse kunder. 15 ud af de 20 banker som Nationalbanken følger i sin rentestatistik har negative renter på nogle kunder.

Vilkårene veksler fra bank til bank, men i de fleste tilfælde er der tale om negative renter for indeståender over 750.000 kroner.

Det er ikke sikkert, at der er 180.000 personer i Danmark, der betaler negative renter.

Først og fremmest er tallene fra 2018, og man kan se, at der sker en ændring fra år til år i antallet, der har en formue på mindst 750.000 kroner.

Derudover kan personerne have fordelt deres formue over flere banker.

Dermed kan de have et indestående på under 750.000 i den enkelte bank, og undgå de negative renter, selv om de i alt har formue over 750.000 kroner.

I 2017 var antallet af personer med en formue i en størrelsesorden, der i dag kunne bringe dem i risiko for at betale negative renter, omkring 160.000.

Enkelte banker såsom Merkur Andelskasse og Banknordik har en lavere tærskel for formuer, der skal betale negative renter. Her er der negative renter på formuer på henholdsvis over 250.000 kroner og 500.000 kroner.

Hvis grænsen på 500.000 spreder sig til alle pengeinstitutter, vil yderligere 149.000 personer komme i farezonen.

Af Danmarks Statistiks opgørelse kan man se, at den gennemsnitlige formue i en pengeinstitut i 2018 var 155.000 kroner.

Langt størstedelen har dog en formue et stykke herunder. Ud af de 4,8 millioner, der har penge stående i pengeinstitutter, har 3,3 millioner en formue på under 100.000 kroner.

Det svarer til syv ud af ti.

1,7 millioner havde i 2018 en formue på mindre 25.000 stående i et pengeinstitut.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Annonce