Annonce
Sport

11 flotte scoringer af Christina Tønder

Håndbold, U16 drenge 1. division

Annonce

Kolding 2-Skjern 32-30

Der var skuffelse i Skjern Håndbolds lejr efter nederlaget lørdag i Kolding.

»Vi var enige om, at der manglede energi og engagement. Vi var alle skuffede over os selv,« sagde Skjerns træner Mads Krogslund.

Han fandt en lille undskyldning i, at hans spillere var trætte efter en hård uge med kampe på efterskolerne med mere.

»Det kunne man se i første halvleg ved, at ingen rigtig fik dækket op. Det var mest noget med at bytte mål,« fortalte Mads Krogslund.

Stillingen ved pausen var 17-17. I anden halvleg kom Skjern bedst i gang, og de førte flere gange med to mål, hvilket de gjorde seks minutter før tid.

»Så havde vi seks boldtab i træk, og det hjalp Kolding til kontrascoringer. Det kostede dyrt, og så endte vi med at stå med en træls fornemmelse til slut, for vi vidste, at havde vi været på toppen, så havde vi vundet,« sagde Mads Krogslund.

For Skjern Håndbold scorede Mads Povlsen 6, Kristian Hindø 5, Morten Kirkeby 5, Lasse Koch 5, Frederik Langhoff 4, Kasper Venø 4 og Jacob Kjær 1 mål.

Håndbold, U16 piger 1. division

DUH Esbjerg-Tarm/Foersom 27-21

Tarm/Foersom GF kunne ikke følge op på sejren hjemme over DUH Esbjerg, da de to hold mødtes igen i Esbjerg søndag eftermiddag. Tarm/Foersom tabte 27-21 efter at have ført 11-9 ved pausen.

»Vi var ganske enkelt sløve. Esbjerg havde langt mere kampgejst end os,« sagde Tarm/Foersoms træner Jan Olesen.

En enkelt spiller ville han dog ikke kalde sløv. Det var Christina Tønder.

»Tønder var en enmandshær i første halvleg, hvor det næsten kun var hende, der scorede. De andre bagspillere meldte sig ud i den kamp. Tre minutter efter pausen var stillingen 13-13. Derfra gik det helt skævt. Esbjerg fik styr på Christina Tønder, og i den anden ende fik vi slet ikke tacklet Esbjergs skytter. Derfor gik det så skidt, som det gjorde,« fortalte Christina Tønder.

For Tarm/Foersom GF scorede Christina Tønder 11, Sofie Høi 3, Louise Tobiassen 2, Louise Møller 2, Johanne Løvbjerg 2 og Lene Østergaard Nielsen 1 mål.

Håndbold, U18 drenge 1. division

Ribe-Skjern 20-29

På flere måder leverede Skjerns herreynglinge en forfærdelig kamp. Men så snart spillerne koncentrerede sig, så gik det alligevel.

Det var første halvleg et godt eksempel på.

Skjern kom hurtigt bagud 4-1 og 8-4.

»Så havde vi lige godt ti minutter, hvor der var fuld koncentration. Vi dækkede godt op, der blev løbet kontra, og vi spillede godt i angrebet. Det betød, vi kunne gå til pause foran 16-10,« fortalte træner Simon Dahl.

Anden halvleg blev mest til en omgang målbytteri. Ribe fik scoret lidt for mange mål på dumme skud, men alligevel fik Skjern en ganske sikker sejr med hjem.

For Skjern Håndbold scorede Jonathan Isaksen 8, Mathias Gliese 7, Emil Bergholt 5, Jonas Hjarbæk 3, Eigil Feddersen 3, Oliver Ostersen 2 og Anders Rasmussen 1 mål.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce