Sport

11 flotte scoringer af Christina Tønder

Håndbold, U16 drenge 1. division

Kolding 2-Skjern 32-30

Der var skuffelse i Skjern Håndbolds lejr efter nederlaget lørdag i Kolding.

»Vi var enige om, at der manglede energi og engagement. Vi var alle skuffede over os selv,« sagde Skjerns træner Mads Krogslund.

Han fandt en lille undskyldning i, at hans spillere var trætte efter en hård uge med kampe på efterskolerne med mere.

»Det kunne man se i første halvleg ved, at ingen rigtig fik dækket op. Det var mest noget med at bytte mål,« fortalte Mads Krogslund.

Stillingen ved pausen var 17-17. I anden halvleg kom Skjern bedst i gang, og de førte flere gange med to mål, hvilket de gjorde seks minutter før tid.

»Så havde vi seks boldtab i træk, og det hjalp Kolding til kontrascoringer. Det kostede dyrt, og så endte vi med at stå med en træls fornemmelse til slut, for vi vidste, at havde vi været på toppen, så havde vi vundet,« sagde Mads Krogslund.

For Skjern Håndbold scorede Mads Povlsen 6, Kristian Hindø 5, Morten Kirkeby 5, Lasse Koch 5, Frederik Langhoff 4, Kasper Venø 4 og Jacob Kjær 1 mål.

Håndbold, U16 piger 1. division

DUH Esbjerg-Tarm/Foersom 27-21

Tarm/Foersom GF kunne ikke følge op på sejren hjemme over DUH Esbjerg, da de to hold mødtes igen i Esbjerg søndag eftermiddag. Tarm/Foersom tabte 27-21 efter at have ført 11-9 ved pausen.

»Vi var ganske enkelt sløve. Esbjerg havde langt mere kampgejst end os,« sagde Tarm/Foersoms træner Jan Olesen.

En enkelt spiller ville han dog ikke kalde sløv. Det var Christina Tønder.

»Tønder var en enmandshær i første halvleg, hvor det næsten kun var hende, der scorede. De andre bagspillere meldte sig ud i den kamp. Tre minutter efter pausen var stillingen 13-13. Derfra gik det helt skævt. Esbjerg fik styr på Christina Tønder, og i den anden ende fik vi slet ikke tacklet Esbjergs skytter. Derfor gik det så skidt, som det gjorde,« fortalte Christina Tønder.

For Tarm/Foersom GF scorede Christina Tønder 11, Sofie Høi 3, Louise Tobiassen 2, Louise Møller 2, Johanne Løvbjerg 2 og Lene Østergaard Nielsen 1 mål.

Håndbold, U18 drenge 1. division

Ribe-Skjern 20-29

På flere måder leverede Skjerns herreynglinge en forfærdelig kamp. Men så snart spillerne koncentrerede sig, så gik det alligevel.

Det var første halvleg et godt eksempel på.

Skjern kom hurtigt bagud 4-1 og 8-4.

»Så havde vi lige godt ti minutter, hvor der var fuld koncentration. Vi dækkede godt op, der blev løbet kontra, og vi spillede godt i angrebet. Det betød, vi kunne gå til pause foran 16-10,« fortalte træner Simon Dahl.

Anden halvleg blev mest til en omgang målbytteri. Ribe fik scoret lidt for mange mål på dumme skud, men alligevel fik Skjern en ganske sikker sejr med hjem.

For Skjern Håndbold scorede Jonathan Isaksen 8, Mathias Gliese 7, Emil Bergholt 5, Jonas Hjarbæk 3, Eigil Feddersen 3, Oliver Ostersen 2 og Anders Rasmussen 1 mål.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce