Annonce
Ringkøbing

11. december-nissen: - Jeg møder de mest fantastiske mennesker

Hvem kan dagens nisse være? Foto: Kaj Poulsgaard
Dagens nisse arbejder selvstændigt med at hjælpe mennesker med noget, de føler, de ikke selv kan. Hver dag indtil jul kan du gætte på, hvem der gemmer sig bag nissemasken.
Annonce
Indretningsekspert Tina Switzer. Foto: Kaj Poulsgaard

Hvor bor du?

Jeg bor i Vandkantsdanmark, et stenkast fra hav og fjord, i en skøn lille landsby, hvor der er højt til himlen. Et sted, hvor man kommer hinanden ved og alligevel passer sig selv. Jeg bor i Stadil.

Beskriv udsigten fra din hoveddør?

På den anden side af vejen ligger der et fint lille velbevaret hus, som blev bygget lige efter krigen. Manden og konen var cykelhandler, træskomager og købmand. Niles Mortensen står der på skiltet over døren, som er bevaret og minder om en svunden tid.

Hvad arbejder du med?

Jeg arbejder med at hjælpe mennesker med noget, de føler, de ikke selv kan. Jeg møder de mest fantastiske mennesker, i hele landet - men mest lokalt. Jeg elsker mit arbejde og den store variation, det har. Jeg bliver hele tiden udfordret og lærer utrolig meget hele tiden.

Hvor mange timer om ugen arbejder du?

Mit arbejde er lidt sæsonpræget. Så i vinterhalvåret og godt hen i foråret er der som regel ret travlt, og det kan nemt blive til 40-60 timer om ugen. Men fordelen er så, at jeg tager en fridag, når det passer mig - og spørger ingen om lov!

Hvad spiser du juleaften?

Min absolutte favoritmiddag hele året - kalkun med stuffing, tranebærsauce, grøntsager og kartoffelmos. Og jeg laver det heldigvis aldrig selv - for det er min mand verdensmester i. Ris a la manden ordner jeg - med mindre jeg får min mor til det - for "ingen laver ris a la mande som mor".

Hvad kan gøre dig helt glad i låget?

At være samme med skønne mennesker. At gå en tur ved havet. At få serveret dejlig mad. At blive overrasket og at overraske andre. At levere en opgave, som rammer lige i skabet. At skulle ud at opleve verden.

Hvordan ville andre beskrive dig?

Kommer nok an på, hvem man spørger, og hvordan man kender mig. Jeg bestræber mig på at være positiv og imødekommende. Jeg har mine meninger og holder dem ikke tilbage når jeg føler trang til at ytre mig. Samtidig kan jeg være meget genert - og det kan nok opfattes på flere måder.

Hvad ved folk ikke om dig?

Tror ikke, at der er nogen som ved, at jeg som ung drømte om at blive professionel håndboldspiller. Men evnerne rakte ikke og godt det samme. Jeg var dog med til de canadiske mesterskaber i 1992, hvor jeg spillede for British Columbia.

Hvad glæder du dig mest til i det nye år?

At jeg forhåbentlig skal arbejde videre med et spændende projekt på Grønland. At vore yngste skal have oplevelse af at komme på Venø Efterskole, og at vores projekt "nyt køkken" bliver helt, helt færdigt.

SE ALLE DAGENS NISSER - OG HVEM DAGENS NISSE VAR - HER

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce