Annonce
Skjern

100 millioner til whisky-destilleri i Stauning

Lasse Vesterby og de otte andre grundlæggere af Stauning Whisky har fået en kæmpe-investering fra den engelske spiritus-gigant Diageo. Foto: Jørgen Kirk.

Verdens største producent af øl, vin og spiritus skyder store penge i lokal virksomhed.

Whisky-produktionen kommer til at stige gevaldigt i Stauning de kommende år.
Annonce
Diageo, der er verdens største producent af øl, vin og spiritus, investerer nemlig mere end 100 millioner kroner i Stauning Whisky.
»Det er helt vildt og slet ikke til at tro. For 10 år siden stod vi og lavede whisky i en gryde. Nu har en stor internationel virksomhed, der kender branchen, investeret mange millioner vores virksomhed,« siger Lasse Vesterby, der er en af Stauning Whiskys ni grundlæggere.
Pengene skal blandt andet gå til et nyt destilleri på omkring 3.000 kvadratmeter, som skal ligge i forlængelse af det nuværende destilleri i Stauning. Sidste år producerede Stauning Whisky omkring 15.000 liter årligt, men når det nye destilleri står færdigt i 2018, skal de producere cirka 50 gange så meget.
Virksomhedens ni grundlæggere kommer stadig til at have aktiemajoriteten efter investeringen og beholder dermed kontrollen over virksomheden.
»Det har været meget vigtigt for os, at sjælen i Stauning Whisky stadig vil være den samme, og at det stadig er os, der bestemmer. Det har Diageo også syntes var vigtigt, fordi de også investerer i den gejst og opfindsomhed, vi har,« siger Lasse Vesterby.
Der er i dag fem fuldtidsansatte i virksomheden, men allerede til januar bliver det udvidet med to personer, når Lasse Vesterby tiltræder som direktør og erstatter Alex Højrup Munch, der i stedet bliver direktør for salg og marketing. Derudover bliver grundlægger Henning Nielsen som ansvarlig for indkøb og lager samt events og rundvisninger.
I den nærmeste fremtid bliver der ansat tre til fire nye medarbejdere, så der kan produceres i to-holds-skift.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Danske Handicaporganisationer tager kraftigt afstand fra resultatløn

I de seneste dage har vi kunnet læse om et resultatlønsprojekt i Ringkøbing-Skjern Kommune. Sagen er startet med en artikel om det samme emne i Altinget, hvor der er omtalt 24 kommuner, som sammen med et konsulentfirma har indledt nogle processer, hvor konsulentfirmaet eftersøger muligheder for ændringer i fagområderne. Firmaet bliver enten aflønnet med en konkret timesats eller en procentdel af en given gevinst for kommunen. Det er denne sidste aflønningsform, som er under kritik. Og det er den, som blandt andet Ringkøbing-Skjern Kommune har benyttet. Der er intet i vejen med, at kommunen arbejder med at gøre tingene bedre og billigere. Det er et fornuftigt og måske også hensigtsmæssigt synspunkt afhængigt af, hvilke fagområder der arbejdes med. Men præstationsaflønning (resultatløn) er ikke i orden. Navnlig ikke, når der arbejdes med fagområder, der arbejder med vore aller svageste medborgere. Denne aflønningsform vil nemt inspirere konsulentfirmaet til at gå efter gevinsten og dermed presse kommunen til at bevæge sig på kanten af lovgivningen og rimeligheden. Ringkøbing-Skjern Kommune hævder, at det ville firmaet aldrig kunne finde på! Hvor ved kommunen det fra? Hvordan har det i øvrigt været muligt at forelægge 25 konkrete sager for konsulenterne uden at komme i konflikt med persondataforordningen? Og er borgerne hørt, og har de givet samtykke? Social- og Sundhedsudvalget har nu også afvist denne aflønningsform. Man kan undres over, at politikerne og topledelsen i kommunens administration slet ikke kendte til aftalen forinden. Nogen, udover fagchefen, må have kendt til aftalen. Er der i øvrigt andre fagområder i Ringkøbing-Skjern Kommune, som har ”købt” ideen? Danske Handicaporganisationer (DH) i Ringkøbing-Skjern vil kraftigt tilslutte sig afvisningen af resultatløn i forhold til vore svageste borgere. Om cirka to år er der igen byrådsvalg. Til den tid er det vigtigt at det anbefales, at der ikke stemmes på politikere, der ikke står bag afvisningen. DH vil forfølge ordentlighed også i sådanne sager.

Annonce