Annonce
Skjern

100 millioner til whisky-destilleri i Stauning

Lasse Vesterby og de otte andre grundlæggere af Stauning Whisky har fået en kæmpe-investering fra den engelske spiritus-gigant Diageo. Foto: Jørgen Kirk.

Verdens største producent af øl, vin og spiritus skyder store penge i lokal virksomhed.

Annonce
Whisky-produktionen kommer til at stige gevaldigt i Stauning de kommende år.
Diageo, der er verdens største producent af øl, vin og spiritus, investerer nemlig mere end 100 millioner kroner i Stauning Whisky.
»Det er helt vildt og slet ikke til at tro. For 10 år siden stod vi og lavede whisky i en gryde. Nu har en stor internationel virksomhed, der kender branchen, investeret mange millioner vores virksomhed,« siger Lasse Vesterby, der er en af Stauning Whiskys ni grundlæggere.
Pengene skal blandt andet gå til et nyt destilleri på omkring 3.000 kvadratmeter, som skal ligge i forlængelse af det nuværende destilleri i Stauning. Sidste år producerede Stauning Whisky omkring 15.000 liter årligt, men når det nye destilleri står færdigt i 2018, skal de producere cirka 50 gange så meget.
Virksomhedens ni grundlæggere kommer stadig til at have aktiemajoriteten efter investeringen og beholder dermed kontrollen over virksomheden.
»Det har været meget vigtigt for os, at sjælen i Stauning Whisky stadig vil være den samme, og at det stadig er os, der bestemmer. Det har Diageo også syntes var vigtigt, fordi de også investerer i den gejst og opfindsomhed, vi har,« siger Lasse Vesterby.
Der er i dag fem fuldtidsansatte i virksomheden, men allerede til januar bliver det udvidet med to personer, når Lasse Vesterby tiltræder som direktør og erstatter Alex Højrup Munch, der i stedet bliver direktør for salg og marketing. Derudover bliver grundlægger Henning Nielsen som ansvarlig for indkøb og lager samt events og rundvisninger.
I den nærmeste fremtid bliver der ansat tre til fire nye medarbejdere, så der kan produceres i to-holds-skift.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Supermarkeder vil lade kunder købe mundbind ved indgangen

Annonce