Annonce
Ringkøbing

100 har allerede skrevet under: Nej til sammenlægning med Alkjærkskolen

100 forældre til børn på Ringkøbing Skole har skrevet under på en protest mod, at skolen lægges sammen med Alkjærskolen. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Forældre til elever på Ringkøbing Skole har startet underskriftsindsamling i protest mod politikerplaner om at lægge deres skole sammen med Alkjærskolen.

RINGKØBING: Søndag aften oprettede Thomas Skaarup Kristensen en post på Skrivunder.net, og mandag morgen kunne han konstatere, at omkring 100 allerede havde skrevet under på et stop for sammenlægningen af Ringkøbing Skole og Alkjærskolen.

Thomas Skaarup Kristensen, der bor i Rindum, oprettede spontant underskriftsindsamlingen, da han i Dagbladet læste, at børne- og familieudvalget tirsdag i denne uge mødes for at drøfte en eventuel sammenlægning.

- Men det går alt for hurtigt. Det virker, som om man vil haste en sammenlægning igennem, nu da begge skoler snart skal have nye ledere, og der også skal findes en ny leder i Vasegården, siger Thomas Skaarup Kristensen.

- Jeg er godt klar over, at man også har et problem med de mange tosprogede i Alkjærskolen, og jeg har ikke selv den gyldne løsning. Men man skal ikke haste sammenlægningen igennem; man skal give sig tid til at finde gode løsninger. Så for os drejer det sig i første omgang om at få stoppet sammenlægningen, så det ikke bare er de syv medlemmer udvalget - og jeg tror ikke, at mange af dem har børn, der går på skolen - der bestemmer, men at man også får inddraget forældre og andre, der måske har gode ideer, fortsætter han.

Annonce

Selv har Thomas Skaarup Kristensen en søn i første klasse, mens en datter til næste år starte i 0. klasse, og han lægger ikke skjul på, at han vil være ked af, hvis en sammenlægning ender med, at de skal til at gå i Alkjærskolen - én af de modeller, der har været nævnt som en mulig løsning på problemet med koncentrationen af tosprogede elever.

- Så vil de få en skolevej på tre kilometer, hvor den nu kun er få hundrede meter; det kan ikke være rigtigt. Jeg har selv gået i Rindum Skole, og var glad for det, og jeg ønsker, at min egne børn skal gå i samme skole, siger han.

Han peger også på, at der er mange børnefamilier i Rindum, og han er ikke i tvivl om, at mange af dem bor, hvor de gør, fordi der er kort vej til børnehave og skole.

- Nu samler vi flest mulige underskrifter ind, som vi afleverer til børne- og familieudvalget i håb om, at de så udsætter beslutningen, til der har være tid til en grundig debat, siger Thomas Skaarup Kristensen.

Man kan læse mere om underskriftsindsamlingen her:

https://www.skrivunder.net/stop_sammenlagning_af_ringkobing_skole_og_alkjarskolen?u=3796428&uv=18022417&utm_source=fb_share&fbclid=IwAR32pp-7djW12oJFYfLR0gK_rxxh4dUrGyLOoX4HuKADwprAaBMjJVE4NxE

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce