Annonce
Ringkøbing-Skjern

100 dagplejere har den seneste måned testet sig selv for coronavirus

Arkivfoto: Søren Palmelund
Som pilotprojekt har godt 100 dagplejere i Ringkøbing-Skjern Kommune fået udleveret test-kit, så de selv kan undersøge, om de er coronafri.

Ringkøbing-Skjern: Skoleeleverne i Østrig gør det.

Flere ungdomsuddannelser er i gang med at eksperimentere med det. Og for en måned siden fik 100 dagplejere i Ringkøbing-Skjern  også muligheden  for at pode sig selv i næsen for coronavirus.

Det blev egentlig søsat som en slags pilotprojekt, fortæller ungdomsskoleleder John Jensen.

Ungdomsskolen koordinerer den kommunale testindsats, som blandt andet betød ansættelse og uddannelse af 40 podere lige før skolernes vinterferie. Den gang skulle kommunerne levere et tilbud om to ugentlige test til lærere og de store elever i forbindelse med den delvise genåbning af skolerne.


Det var egentlig en kreativ idé, der opstod en søndag, og det endte med at vores dagplejere kom på selvpodningskursus.

John Jensen, leder af ungdomsskolen


Den gang var der snak om, at selvtest kunne blive det næste, og derfor gik kommunen i gang med projektet.

- Det var egentlig en kreativ idé, der opstod en søndag, og det endte med at vores dagplejere kom på selvpodningskursus. Det kunne give en fleksibilitet, at de hverken skulle bestille tid til test i borgersporet eller tage til test på den nærmeste institution, fortæller John Jensen.

Og de første erfaringer er gode.

- Dagplejerne er glade for ordningen, og vi får nogle erfaringer, som måske kan bruges andre steder, hvis det skulle blive aktuelt, fortæller ungdomsskolelederen.

Annonce

To gange om ugen

Alle dagplejere fik fra start udleveret 12 testkits, som skulle bruges to gange om ugen i seks uger. Når testen er udført, skal de skrive journaler og indberette resultatet. Testudstyret kan således ikke bruges af andre end dagplejerne selv.

Om selvpodningen ender med at brede sig til andre områder i det kommunale, ved Ringkøbing-Skjern Kommune ikke endnu. Foreløbigt er man på jagt efter de 20 ekstra podere, der bliver brug for, når 5.-8. klasse vender tilbage til klasseværelserne på halv tid efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Skjern Håndbold

Nedtur i Skjerns nøglekamp: Cheftræner tror, semifinaleplads kræver mindst 8 af 10 mulige point

Annonce