Annonce
Debat

100 dage til EU-valget: Velling nummer et i Ringkøbing-Skjern

Annonce

Læserbrev: Den 15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor også borgerne i Ringkøbing-Skjern skal forbi stemmeboksene.

Ved sidste EU-valg i 2014 stemte 56,37 % i Ringkøbing-Skjern. Det er marginalt flere end de 56,30 %, der stemte på landsplan. Jeg håber, at endnu flere vil stemme til forårets EU-valg.

Måske er du bekymret for klimaforandringer efter sidste års rekordvarme sommer. Måske vil du gerne have indflydelse på, hvad der lovligt kan tilsættes dine fødevarer. Eller måske har du en holdning til, hvordan EU skal tage imod flygtninge.

Under alle omstændigheder får du kun medbestemmelse, hvis du husker at sætte dit kryds.

I Ringkøbing-Skjern var der marginalt flere, der huskede at få stemt ved sidste EU-valg end på landsplan. Inden for Ringkøbing-Skjerns kommunegrænse er der forskel på, hvor mange der kom forbi stemmeboksene.

Velling lå i spidsen med hele 67,36 %, skarpt efterfulgt af Ølstrup med 64,53 %. Anderledes så det ud i Troldhede og Hvide Sande, hvor henholdsvist 45,06 % og 51,13 % gik forbi stemmeboksene. Hvem skal ligge i front ved valget i maj?

Det er fantastisk, at borgerne i Ringkøbing-Skjern engagerer sig! Men det vil være stort, hvis endnu flere vil være med til at bestemme, hvilken retning EU skal gå.

For der er stadig et godt stykke vej til de næsten 90 %, der stemmer ved folketingsvalg. Så selv om tallene er ret flotte i Ringkøbing-Skjern, kan de blive endnu bedre.

Måske kender du en, der ikke fik stemt ved sidste EU-valg? Eller en, der skal stemme for første gang?

På hjemmesiden www.dennegangstemmerjeg.eu kan du vise, at du har tænkt dig at stemme til valget. Bagefter kan du dele dit personlige link med alle dem, du kender.

Undersøgelser viser, at det at stemme er en social begivenhed. Hvis du stemmer, øges chancen markant for, at dine kollegaer, dine naboer og din familie også stemmer.

Min drøm er, at alle gør det at stemme til noget hyggeligt, hvor gamle og unge tager hinanden under armen og får brugt deres stemme.

Kan vi skabe en sneboldeffekt, så ender vi med sammen at nå ud til de sofavælgere i Ringkøbing-Skjern, der har brug for et kærligt spark for at komme hen til stemmeboksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Regionen reagerer: Opretter testcenter i Skjern – men ikke med lyntest og kun én uge

Erhverv

Vestjysk Bank fyrer 75 medarbejdere

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Annonce