Annonce
Hvide Sande

100 borgere til kick off-møde: Nu skal der skubbes gang i landsbys udvikling

I august var der kagedag ved Holmsland Brugsforening. Fremover skal byen gerne summe endnu mere af liv. Det forsøger de lokale nu at sætte gang i. Arkivfoto: Mikkel Jezequel.
Flere end 100 borgere deltog i aftes i det, der skal skubbe endnu mere gang i udviklingen af landsbyen.

Kloster: Som en teenager, der skal til at finde sin identitet, står Kloster også midt i et vadested: Store turismeprojekter på hver side af byen, stigende turismeudvikling i hele området og en placering mellem hav og to fjorde gør, at den lille by skal finde sine ben i det, der ligner en ny fremtid.

Derfor var der i aftes kick off-møde, hvor deltagerne skulle tale om byens styrker og svagheder, og hvilken identitet, byen skal have i fremtiden.

Med til mødet var planafdelingen fra Ringkøbing-Skjern Kommune, som også vil hjælpe med at udvikle de ideer, der kommer frem de næste måneder.

- Vi får ikke adgang til kommunekassen ved det her, men det, at planafdelingen vil hjælpe med at udvikle ideerne, gør, at det bliver nemmere for os bagefter at gå ud og søge fonde, fortæller Hans Jørn Sørensen, formand for Bosætningsudvalget.

Annonce

Ideer og workshops

Allerede i går blev der talt om mange ideer. På torsdag skal interesserede ud og gå en tur på byens stisystemer for at se, hvad der her kan gøres. I næste uge er der yderligere to workshops med fokus på Klosters identitet i 2050 og Levedygtig landsby/bæredygtighed.


Vi får ikke adgang til kommunekassen ved det her, men det, at planafdelingen vil hjælpe med at udvikle ideerne, gør, at det bliver nemmere for os bagefter at gå ud og søge fonde.

Hans Jørn Sørensen, formand for Bosætningsudvalget.


- Planafdelingen har lavet en hjemmeside, hvor man kan komme med sine ideer. Der er allerede kommet rigtig mange spændende, siger Hans Jørn Sørensen.

Udvikling i Kloster

Se ideer og kom selv med egne ideer på www.helhedsplankloster.rksk.dk

Der kommer tre workshops som opfølgning på kick off-mødet i aftes: Stisystemer, Klosters identitet i 2050 og Levedygtig landsby/Bæredygtighed

Gruppernes arbejde skal præsenteres for byrådet før sommerferien

Til efteråret forventer man at kunne gå i gang med at arbejde mere detaljeret med flere af forslagene

De mange ideer er grunden til, at folkene i Kloster takkede ja til allerede nu at komme i gang med arbejdet med helhedsplanen.

- Der er mange ideer i spil. Der er planer om at flytte Brugsen, vi savner et rekreativt område i den østlige del af byen, én leger med tanken om en bike park, kommunen vil gerne bidrage til en hundeskov, surfspottet er en succes med voldsomt vokseværk og meget mere. Derfor er det godt, at vi nu kan se det hele i et mere samlet billede, siger Hans Jørn Sørensen.

Annonce

Prioritering

Når de tre workshops er holdt, skal en ambassadørgruppe i gang med at prioritere de mange indkomne ideer, som skal præsenteres for Byrådet før sommerferien.

- Til efteråret går vi så mere i materien med de enkelte projektideer, siger Hans Jørn Sørensen.

Et af de helt store punkter, som han allerede nu ser, er byens identitet fremover:

- Tidligere havde vi mejeri, foderstof, landbrug og de ting som gav identitet. Sådan er det ikke mere. Så hvordan vil vi identificere os fremover? Her er ikke mange arbejdspladser, men her bor mange forskellige mennesker. Det er vigtigt, at vi fremover har skolen og børnehaven, så derfor skal vi også gøre noget, der kan tiltrække familier. Dét begynder nok allerede, når der bliver bygget ældreboliger på Ragna Tangs Plads. Det vil frigøre nogle parcelhuse, som så kan tiltrække børnefamilier, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce